Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
anka: dlho:) asi tak 5 rokov... :(
forever,a ty mas uz ako dlho problem?
nie alti, ja mam psychologicku, to si napisala dobre :)
vies, ja sa bojim, ze to bud vobec nepomoze, alebo to navodi len placebo efekt a znicim si zdravie (co som si v podstate uz znicila, takze mi to moze byt jedno)
a bojim sa aj toho, ze keby som ich, cisto hypoteticky, zacala brat, ako by som ich dokazala neskor vysadit atd...
a prepac, za tie nihilisticke poznamky, nemam prave najlepsie obdobie.
Prepac nepresnost, mas psychologa, nie -icku :o). A odpovedala si si aj sama - to zvladnutie citis ako neuspokojive. Dnes su fakt velmi "lahke" antidepresiva, tzv. 3. generacie s prakticky ziadnymi vedlajsimi ucinkami, ani neoblbuju. Musis si ale na ne pomalicky zvyknut. To s Tebou preberie psychiater.
Forever?,
bud pokojna, psychiater je uplne normalny lekar ako vsetci ostatni. Spolahla by som sa na odhad psychologicky. Psychiater je podla mna hlavne o liekoch, ktore Ta budu stabilizovat na prechodne obdobie, kym Tvoj vysledok liecby neumozni vysadenie liekov. Psychiater nerobi nejake dlhe rozhovory, navstevuje sa vo vacsich intervaloch ako psycholog. A Tebe a psychologovi sa ulahci liecba. Mozes mi doverovat, fakt nie som zastanca liekov, ak netreba. Preco tu Tvoju liecbu neurychlit? A este cosi : k psychiatrovi chodia normalni ludia, ktori pracuju, maju rodiny, normalne funguju. To len zriedka su samovrahovia, cvoci. Takze pokojne tu ponuku od psychologicky zvaz a rozhodni sa spravne. Ja by som sa toho psychiatra vooooobec nebala.
anka: pretoze si mysli, ze psychiater by mi pomohol viac. mysli si, ze to nezvladnem a potrebujem antidepresiva. a asi ma pravdu.
forever,nebud smutna,mozem sa ta spytat,ze preco ti ta psychologicka navrhla psychiatra...
alti: ja chodim k psychologovi, uz to ale vzdava aj on a posiela ma rovno na psychiatriu. psychiatria? ja? preboha, co mam nejaku maniodepresivnu psychozu s vrazednymi sklonmi? preco? a aky je rozdiel v liecbe lekarom- psychiatrom a psychologom? okrem liekov? ach, ach..zas tolko otazok..
Alternaiva: je trosku tazke prist na to, kedy to nezvladame. ked cela tvoja mysel je posadnuta jedlom a chudnutim, nedokazes racionalne zvazit ako zle (dobre) si na tom. radsej odbornika hned, pri najmensom podozreni (aj zo strany okolia) a ten vas rozhodne neodmietne, len liecba bude trvat snad trosku kratsie...
Ahoj dievcata,
Werich spieval "Zivot plyne jak voda, jednou si hore jednou si dole...". Presne ta, toto precivame denne vsetci, nielen s PPP. Musite si verit. Ked je ta hupacka zivota dole, treba ju rychlo vysupnut zase hore. A k tomu je dobra pri PPP prave ODBORNA POMOC. Nebojte sa psychologov, psychiatrov, vedia co s PPP.
Forever?,
verim, ze si to tu kliknes. Aj Tvoja hupacka ma aj smer hore, nevzdaj sa. Pomoz sama sebe byt zase zdrava = stastna, spokojna, usmiata, atd. Kazda hodinka, ked vyhravate nad PPP, je uspechom. A tych hodin bude pribudat. Vyhladajte POMOC ODBORNIKOV, ked to same nezvladate.