Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
Ahoj, Minetka :)
Je dosť ťažké nájsť rovnítko medzi obecne Ok stravou a stravou pre ľudí s PPP.
Áno, písal som o nevhodnosti jedenia ovocia po obilovinových jedlách.
Je lepšie jesť ovocie pred takým jedlom alebo jedlo aspoň „ob“, teda medzi nimi ešte niečo iné.
V tvojom prípade, ak máš PPP, možno urobiť nejaký kompromis:
- Predovšetkým je dôležité naučiť telo i dušičku na PaPP (PrAvidelný príjem potravy, to je taký môj slovný „vynález“ :)
- časový posun 4,5 hod. je relatívne dosť veľký, ktorý by mohol túto situáciu kus urobiť prijteľnješou
- nie zanedbateľné sú tvoje subjektívne pocity. Ak sa cítiš ok, nenafukujte ťa alebo nemáš potom riedku stolicu resp. hnačku, tak ok.
Polievka na obed všeobecne ani konkrétne pri PPP nevyvoláva problémy. Len treba nechať cca 1,5 hod. pauzu po nektarinke, aby dobre pretrávila. To, čo píšeš, asi to bolo v súvislosti s niečím iným.
Dobrú chuť : )) (aj keď je už po obedňajšej chuti, ale aj zajtra je deň a možno ešte lepší :)
Ahojky Pištík, tak ja sa zasa snažím znormalizovať papanie...ráno som mala musku cerálnych guličiek nesquik..viem, že asi nie sú najzdravšie,ale rýchlo sa strávia a veeeľmi michutia.-) Teraz som si dala jednu nektarinku na desiatu,a potom idem na obed..chcem sa opýtať,či môžem jesť ovocie cca 4,5 hod. po tých cereáliach,kedže sú to obilovinové potraviny, ba ymi to tam v brušku nekvasilo..:-) Ďakujem! A ako je to polievkou na obed?Tuším si raz spomenul, že spôsobuje problémy pri trávení...
dobru noc
Pista este raz sorry, ked bude treba nieco s tym poriesime :)
nikto nie je dokonaly, jooooj keby si vedela co vsetko riesim, ale dolezite je zasmiat sa, pomilovat...:) aj ked mas pocit , ze ti to vsetko pada na hlavu
vies o tom , ze ked budes stastna ty, bude stastna aj tvoja rodina :), preto apelujem na teba aby si "zila" /smiala sa :), ale musis aj nieco jest aby si vladala, sportovala...a potom dobre spavala. Je to kruh ale pomalicky sa to da zvladnut, sama si urcite citala kolko kociek to zvladlo, tak to zvladni aj ty, mas na to :)
igriska..chcela by som urobiť šťastnou svoju rodinu, chcela by som späť kamarátov, neubližovať už ostatným...hmm..
to je super ze si kukla :), naozaj mam pocit ze sa snazis, preco to nejde ? Je to naozaj take tazke ? Posledny pokus , ak nechces neodpovedaj :), co je pre teba najdolezitejsie okrem toho ze sa chces vyliecit, ale moj dojem pritom nepribrat ?
Tak som tam mrkla...len na Tvoj dotaz...tie tabletky neber od 12-tich, tá choroba trvá od 12-tich...tabletky asi 2 roky.
prepac nevedela som , opytala som sa tam zopar otazok, snazim sa to pochopit, lebo toto neni len o jedle a pribrati....