Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
ja som prave zjedla celu nutelu.........pred rokom sa mi podarilo schudnuť a to tak že som jedla všetko na čo som mala chuť no v menšom množstve... konečne sa mi podarilo schudnuť bez hladu a stresu. začali zo mna padať nohavice ani neviem kolko som vlastne schudla. no jeden den sa mi stalo že som spadla na kolieskovych korčuliach a poranila som si nohu a tak som sa prestala pohybovať a nasledne priberať a pribrala som šetko naspäť + 10 kg. a teraz som strašne zúfala už nevladzem asi to nevidržím už som sa pokušala aj vracať ale neide mito.....
A tým pádom, keď som si dala chlieb, odpadáva večera...A teraz som najedená, ale za to v peknej depke a slzách..Malo to vôbec zmyseľ jesť? Myslela som, že sa mi uľaví..a nič..
olly, ja asi viem, kde je problém:-( Zisťujem, že sa tie stavy objavujú, keď som hladná:-(...ale keď som najedená, tak mám aj vtedy tie stavy:-(...ja sa v tom už nevyznám:-(...Takže som si dala krajíček tmavého chlebu, keď som vstala z tej postele- žiadny spánok nebol, lenže teraz....by som išla najradšej zvracať:-(...nafúklo sa mi brucho:-( Viem, že som trapná....ale ja sa to bojím v sebe nechať..
Mishka, uzdravovanie je pomaly a komplexny proces. Nestane sa za noc. Si vsak na dobrej ceste a vies to. Nepoznam Ta, tazko je radit cez net, viem vsak, cim som sama presla, kym som mohla povedat - som OK. Krizy, aku prezivas teraz este budu a nebude ich malo. Je vsak dolezite si uvedomit, ze je to len docasne, ze to prejde. Ked som sa ja rozhodla, ze uz dalej nechcem planovat svoje dni podla toho,ako dostupna je toaletna misa, zacala som si pisat dennik. Davala som na papier svoje emocie a nasledne reakcie...netrvalo dlho a ukazal sa akysi "pattern", vzor spravania. Uvedomila som si, kedy mi iste situacie sposobuju ten stav nepokoja, uzkosti, kedy ti huci v hlave a mas chut siahnut po tom osvedcenom sposobe, kt ti ulavi(hoci docasne a za obrovsku cenu). Postupne som sa ich naucila zvladat inym sposobom.Zamerne hovorim postupne, pretoze to chcelo vela casu, usilia a sebaobjavovania. Nevzdavaj sa, drzim Ti palce.
jasne že sa chcem
simi, nepomáha Ti terapia? Chceš sa NAOZAJ vyliečiť? Tam môže byť zádrhel, prečo to neide:-( Alebo je problém aj nieke inde? Trápi Ťa ešte niečo?
nie bude tomu asi 3 roky a nic
prvý krát?
v utorok idem ku psychologovi
simi, ja som mala teraz 21. Aj sa niekde liečiš?