Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
Misha: tak zacni sa chvalit, co bolo dnes prijemne, nemusi sa to tykat stravy ci vyzoru. Ja som dnes som svojim ziacikom pocuvala rozpravku, sadol si na moje kolena a oprel sa o mna, a ja no super 16 rocny chlap sa chce mojkat! Kto nevie robim z viacnasobne postihnutymi detmi, takze su ako babatka. Ale ked som zbadala jeho vyraz, ze aj on potrebuje trocha lasky, privinula som si ho k sebe, a spolu sme pocuvali rozpravku.
zuju, a s tými jogurtami...ja si ani nepamätám, kedy som mala naposledy taký jogurt, alebo normálny syr...ale vlastne, tak ma napadá..Tá activia, čo teraz jedávam nie je nízkotučná...Takže tá je snáď ok.
zuju, ahoj. To isté mi dnes hovorila psychologička. Že vidím na sebe len to zlé, že sa neviem pochváliť atď. A je to pravda..
caute kocky, prave idem z terapie a je mi strasne, k tomu na mna zasa nieco lezie, bud som chorobne unavena, stale by som spala, je mi zima, alebo cakam virozu chripky. Je mi nejako divne, ale volam to taku ocistu, vzdy ked sa pareme s terapeutom vo mne, je to neprijemne a tazke.
Dnes som dostala pochvalu od terapeuta, za to co som v poslednych mesiacoch, tyzdnoch urobila, a nebolo to malo podla neho, ale dostala som aj kritiku, ze stale vidim vo svojom zivote len to cierne, ze sa neviem pochvalit, ze sa pachtam v minulosti a bojim sa ist dopredu.
To len tak na uvod o mne, a teraz k veci, aby sme zachovali podstatu tejto temy, a tym vzdali "hold" nasmu pistovi, PISTA AK TU BUDES DAJ VEDIET? POSLI ASPON SMAJLIKA, kedze sa to tyka stravy. Chcem sa ospravedlnit ako bulimicka, vsetkym anorektickam, ked som mala nervy ked jedli menej ako ja, a pre nich to bolo vela.
Niekto tu raz spominal ze rozdiel medzi anorexiou a bulimiou nie je. Mozno v tom, ze su obidve plaigy. Ale:
ja ako bulimicka, mam ine problemy v strave ako anorekticky./Misha aj tebe sorry/ Pre mna je mozno cudne, preco tu nejaka anorekticka / neber to na seba Misha hovorim vseobecne, ale vies ze teba citam castejsie lebo poznam tvoje "kroky" najlepsie/ place, ked zjedla smotanovy jogurt, ked bulimicka zje o stovky kalorii viac.Ide o to, ze ci sme bulimicky ci anorekticky sme na protipolnych mantineloch /jedna by mala v jedle pridat, druha skresat /, ale obidve by sme mali smerovat k stredu. Cize k zdraviu- dnes som mudra, ale idem z terapie. Je vitazstvo ked si anorekticka namiesto nizkotucneho jogurtu da smotanovy, je uspech a vitazstvo, ked bulimicka nezozerie tri baliky chipsov, ale po prvom si povie dost. Kazda vie na com je a co je pre nu krok. Viete co ma napadlo, pozerate Hviezdy na lade, na Jojkealebo Tanecnu horucku na Marlize? Ja keby som tam bola celebritov, urcite keby som bola psychicky na tom ako som, zavidela by som tym profi tanecnikom ci korculiarom, ze su lepsi ako ja. Ale keby som tam bola ako zdrava Zuzana, tak by som povedalasuper, dnes viem lepsie tancovat ako som vedela vcera, a zajtra, o tyzden to bude lepsie. Nie som sice ako ten moj profi partner, ale viem toho uz dost na svoje pomery.
UZ ASI TREPEM ZE. Ale chcela som len povedat tolko, a dufam ze to splnim i ja. Skusme sa viac chvalit. Skusme tu jedna druhej poedat: Ano je mi na figu, mozno priberiem, ale ja som dnes jedla, nevracala, videla som slnko na oblohe, usmiala som sa na babicku v meste, proste akukolvek somarinu, ale vyznamnu somarinu.
Ja to skusim, kto sa prida!!!
Aby to tu nebolo len o tom, som v depke, priberiem, urcite jem viac ako ty. ty si chudsia... A urcite nam bude lepsie, ked tu bude viac pozitivnych sprav.
Ahojte dievčatá.
Dnes ráno som bola teda u psychologičky. Ešte som si ani nesadla, a hneď sa pýtala, čo sa stalo, že vyzerám hrozne, smutná atď. Tak som hovorila o tom nevydarenom víkende, aj o tých zlých myšlienkach..a liekoch, že by bolo asi dobré, keby som niečo užívala, aby tá liečba bola pre mňa aspoň máličko jednoduchšia..Ale tiež povedala, že som už ušla kus cesty, ale kusisko ma ešte čaká...Aspoň, že sa to pohlo- Alti, mala si pravdu!
No, a ináč mi je otrasne z preháňadiel- zo včerajších:-( Od 10h až začali účinkovať!!!! (nechápem to)..Nevládzem ani chodiť, mám zimnicu, bolia ma črevá, žalúdok- nemôžem aní jesť:-(...Nemalo to ani zmyseľ, keď som ich užila, lebo včera som tomu jedla aj tak moc nedala...Dala som ich kvôli tomu víkendu...A tie, čo ostali asi fakt vyhodím, strašne ma ničia..
Psychicky som celkom ok, len mi je trošku smutno, ale to je v poriadku..Škoda len, že nie som schopná ísť teraz na prechádku, išla by som rada..
A ako sa dnes darí vám?
ahoj mishka :), ako sa ti vodi ? Uz par dni nad tebou rozmyslam a je mi luto , ze mavas take silne sebaznicujuce myslienky /niezeby ppp tym tiez nebola :(/. Pisala si ze dnes ides k psychologicke, rozpravala si uz snou o niakej antidepresivnej liecbe, alebo je nutne to riesit cez psychiatricku ? Keby existoval sposob aby tieto dve lekarky spolupracovali , tak mam pocit ze by sa ti ulavilo. Skus nad tym porozmyslat prosim , a daj vediet co si o tom myslis . Prajem ti pekny dnicek :)))
Mishka a dievcata,
ta cesta z kolotoca PPP je len a len vo Vas. Knihy davaju navod, ale musite ho chciet vidiet, vnimat a uskutocnovat. A ta potvora PPP Vas aj v tom veeeelmi intenzivne manipuluje. Napr. Anitka napisala, ze mala po precitani Alchymistu depky, lebo nema taku pomocnu ruku, ako mal pastier v knihe. Mne odryla uzasne myslienky kazdodenneho, bezneho zivota. P. Coehlo si svoje v zivote tiez zazil, dlho sa liecil na psych. klinike. A Alchymista hovori, ze kazdy mame niekde v blizkosti tu pomocnu ruku, len ju musime chciet najst, vidiet, chytit a verit jej. Moze to byt ruka matky, kamarata, psychologa, prirody, dobrej knihy, atd. HLADAJME VSETCI TIE "PEKNOSTI", skusme to aj dnes, aj zajtra, stale...
Alti, ja furt tie veci čítam, lebo si vždy myslím, že v každej nájdem nejakú cestičku z toho kolotoča..a ja tam vlastne žiadnu nikdy nenájdem:-(..Buď ju nevidím len ja, alebo tam nie je naozaj?
Forever, normálne sa tu usmievam z Tvojich príspevkov:-)) A kedy k nej zasa pôjdeš?
Dievčatá, ľutujem, že som si dala tie preháňadlá..Ešte neúčinkujú, bojím sa, že kvôli nim nebudem môcť ísť ráno ku psychol., keď začnú neskoro účinkovať:-( A ja ju teraz potrebujem ohľadom tých myšlienok na ublíženie si a smrť:-( A tie depky a úzkosti..Ale keď som si ich dávala, tak ma to nenapadlo:-( Moja chyba, nemám byť blbá...
Dobrú nocku...
alternatíva, ja som tú knihu čítala pred necelým pol rokom. Fakt na študovanie, ale mala som z nej aj depky. Vieš, preložila som si ju do svojho jazyka a zistila som, že na rozdiel od toho pastiera, mna nik nevezme za ruku, ani občas neusmerní a nepovzbudí. Len tie skúsenosti z minula a tie skôr brzdia moje sny.