zápach z úst...

niky3

sedan - ak ma helicobactera niekto dalsi v tvojej blizkosti, staci, aby si sa po nom napil z pohara a mas ho znovu. Asi by sa musela preliecit cela rodina, cital som ze HB ma skoro 90% ludi

ethel

pokial ti odoberú nejakú vzorku ide to automaticky na kultiváciu,takže by mali automaticky určiť na ktoré je citlivé alebo rezistentné...

sedan

Aký je postup po zistení neúspešnosti štandardnej liečby? Ak sa zistí pozitívny dychový test alebo pozitívny antigén HP v stolici alebo pozitívny výskyt HP vo vzorke zo žalúdkovej a/alebo dvanástnikovej sliznice po preliečení pacienta štandardnou antiHP trojkombinačnou liečbou, mala by nasledovať liečba štvorkombináciou liekov, pričom by sa mali zameniť najmä antibiotiká, použité v trojkombinačnej liečbe za iné (v druhej línií sa odporúča tetracyklin + metronidazol + bizmutový preparát alebo amoxicillin + ciprofloxacin). Ak zlyhá aj táto liečba, je bezpodmienečne potrebné realizovať kultivačné vyšetrenie bioptických vzoriek za účelom zistenia citlivosti na antibiotiká a postupovať podľa týchto výsledkov. Voľba použitého antibiotika by mala zohľadňovať fakt, že najvhodnejšie na liečbu HP sú tzv. acidorezistentné antibiotiká (teda odolné voči pôsobeniu žalúdkovej kyseliny, napr. amoxycillin).

sedan

hmm ja si cistim jazyk, ale to mi tiez nepomaha. Objavil som clanok o HP, tam je napisane ze az tretia volba by mala byt kultivacne vysetrenie bioptickych vzoriek, co je blbost,lebo dve predosle liecby ATB, museli sposobit vari az nekrozu pecene, ATB su velky zasah do organizmu.

ethel

niekedy pomáha aj čistenie jazyka-kefkou...SEDAN-antibiotiká musia na helicobaktera nasadiť také silné,lebo je problematický..

sedan

a co vravel gastroenterológ na to ze sa to stale zopakuje? Ze on uz viacej spravit nemoze? A taka liecba antibiotikami, nieje sranda,ved to su drasticke lieky co toho vela zabiju v traviacom trakte.

didi

Keď niekto začne písať ako si máme správne čistiť zuby atď. šľak ma triafa. Veď mi tie zuby máme už zodraté aj celé ústa vo vnútri!!!!!!!!!!!!!! Náš problém ide zo žalúdka. Lekári nás nevedia vyliečiť,tak hľadáme pomoc tu na tejto stránke. Sedan Gastroenterológ ti určite zisti helikobaktera pylori dá ti lieky bude ti z úst voňať a po 7- dňovej liečbe bude všetko po starom vráti sa ti tvoj zápach. Ja som sa liečila veľakrát.

niky3

mick-ak si si precital vsetky prispevky, tak by si prisiel na to, ze v tejto diskusii su ludia, ktori to s hygienou mozno az prehanaju a napr.ja mandle nemam a takisto ziaden zubny kaz...a dentalnu hygienicku navstevujem kazde 3-4 mesiace, takze ani zubny kamen nemam a ...problem mam

mick

Neustálý zápach z úst (u člověka netrpící žádnou závažnou chorobou):
a) Nedostatečná hygiena -> zbytky jídla mezi zuby --> dentální nit + mezizubní kartáček.
b) zubní kaz, zánět dásní --> návštěva stomatologa
c) Krční mandle -> Zvětšené, zajizvené, s mnoha kanálky v nichž ulpívají zbytky jídla apod. --> Tonsilektomie
d) to je všechno. Jídlo, stresy, pokémoni.... všechno je blbost... stejně jako homeopatie :o)))))))))))))
Hezký den. Michal