Ahojte, zdoverte sa, alebo sa len tak vyzalujte

schelly

zatial ťa zuby staly 600sk ?! tolko ma stoji jedna plomba u mojej zubarky! nebodaj, ked ma začne bolieť cez víkedn čosi a musím ist sukromnému - tam stojí jedna plomba 1000,- Skk ! Internet mam tiež 1.000,- Skk a to som na ňom celý mesiac neboal, lebo som mala odpálený PC. toho mojho malého mam vtakej väčšej klietke. trea meniť piliny a smrdieť nebude, tak ti poviem. a zvuk je pískanie. ale ne ako vtáčik, ael ako morča. strašne mile. a k tej výplate. včera posielali som sa teraz dozvedela, takže dnes poobede by mi mala nabehnuť. jupiii. PS Už kašlite na tie kolače a lokše, alebo založte novu tému "varenie" .. mna velmi baví variť ale..čo je moc, to je moc. sorry.

dr.jajbolí

Šlahačkové šuhajdy

3 žĺtka
30 dkg cukru
1 sladká smotana
1 malá lyžička kávy
1 veľká lyžica kakaa

Všetko uvaríme za stáleho miešania, bude to hustnúť a do studeného primiešame 1 celé maslo alebo Heru.
Do košíčkov dáme čokoládu, potom uvarený krém a vrch tiež polejeme čokoládou
Fajné

Plnka do kornútok

a) 20 dkg práškového cukru
25 dkg masla - všetko spolu vymiešame
1 vanilkový cukor

b) 2 dcl mlieka a
2 lyžice hladkej múky - uvaríme na kašu, potom pridáme
3 žĺtka

c) 3 bielka
5 lyžíc práškového cukru - vytrepať, a potom ešte nad parou trepať, pridáme
trochu citrónovej šťavy - vychladíme

Do „a“ pridáme „b“ a „c“ , vymiešame a plníme kornútky veľkým sáčkom.
Kornútky môžeme namočiť do čokolády alebo plnku zdobiť čokoládou

dr.jajbolí

Paráda, ale tie recepty sú dosť nevšedné. Kto mi poradí, ako viem pripojiť sem obrázok, alebo nejakú prílohu?

to all

ahojte kocky, ak by ste chceli mozte mrknut na super link kde su same fajnotky.to som nasla na nete-a je tam presny postup kazdy jeden krocik dolozeny fotom.tak pekny den a nech sa dari
-odkaz odstránený-

dr.jajbolí

Jééééj, to musí byť milé zvieratko, ale ináč som sa zľakla, keď som videla, aké je. A kde ho držíte? Behá po byte? Je to čistotné? A čo papá? Nemáš fotku? Hoď ju sem. Mám rada zvieratká, ale myší sa bojím. A aký zvuk to vydáva, lebo predpokladám, že to nebreše.. hihi

dr.jajbolí

No, Schelly, vidíš, pracuješ a prachov je furt málo. Predstav si, že sa mi po... tie porazené zuby, ktovie, koľko mi naráta za mostík, ak ho dá zubárka zajtra dolu, zatiaľ ma stáli zuby 600sk a ešte stále bolia! Aj mne prišiel AVON, internet ešte nevyplatený(585), o poistkách ani nehovorím, mám ich zameškané, už ani do mesta nejdem, lebo ma to vždy veľa stojí. Ale keď mám depku, stále si nejakú maličkosť pre"potešenie" kúpim aj keď za požičané. A vraj sú na Slovensku dobré platy!!!!! He... , ale nehovoria médiá, že kde... no samo... v parlamente, bodaj by to aj....

schelly

toto :D :D to su smajlíky, že sa rehocem s otvorenou hubou a tak. hehe. hej, ja mam tu kapibaru. ale ako som písala, ona je vyšlachtena, takže je len o niečo väčšia ako morča. je to taký moj milačik, čo ma vždy čaka , ked prídem z prace. a vždy píska, ked ma začuje na schodoch a teší sa, že ma vidí. juuuuj :)))))))

dr.jajbolí

PUDINGOVÝ ZÁKUSOK KLÁRIN - FAJNÝ

Ingrediencie:
5 vajec
25 dkg polohrubej múky,
25 dkg práškového cukru
1 prášok do pečiva
1 dcl oleja,
1 dcl vody
1 puding čokoládový a 1 malinový alebo jahodový, alebo nejaký farebný,
2 šlahačky, Môžeš dať aj 2 ztužovače, ale nemusíš
džem,
čokoláda na postrúhanie na ozdobu.

Postup:

Žltky + cukor + vodu+ olej šlahať, pridať múku, prášok do pečiva a vytrepané bielka

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený pekáč, vylejeme za horúca puding jahodový tak hocijako vlnovkovite, potom vylejeme čokoládový puding, tiež tak hocijako, ja zvyknem nahádzať jednu plechovku jahodového kompótu a dáme piecť.
Pečieme s pudingom!

Potom na upečené cesto natriem lekvár(aký mám) v Lídli sú dobré v kelímkoch 0,5kg lesná zmes, alebo marhuľový je tiež fajný, musí byť taký pikantný, nie sladky

Potom na to všetko dám 2 vytrepané šlahačky a 2 ztužovače(pre istotu) Kamoška to robí z práškovej šlahačky, a na vrch nastrúham čokoládu, je ľahučký, fajný a pečiem ho každý týždeň

Tie jahody sú tam tiež fajné, alebo aj iné ovocie, ale to nemusíš dať, to som len ja tak vymyslela