Každý den prinesie niečo nové a nie vždy sú to iba príjemné zážitky. Niekedy padne dobre trocha sa vyventilovať. Pomáha to prežiť. Ak máš pocit, že sa chceš zdôveriť s niečím, čo sa ti dnes prihodilo, alebo sa len tak vyžalovať, urob to. Určite sa ti uľaví.
Ahojte, zdoverte sa, alebo sa len tak vyzalujte
boze,mali ste rychlu pomoc?sa jej tazko dycha??a ten kyslik to uz nepomaha??bud silna.svokra je s nou sama doma??
Ihneď zavolám mamke a dám ti vedieť, ako sa tá masť vypráža, ale musíš kúpiť bravčovú slaninu SUROVÚ, pokrájať na kocky(čím menšie kocky, tým lepšie, lebo máš potom aj škvarky z toho a sú malé chutné) to mlieko sa dáva preto, aby škvarky mali peknú farbu-hnedú. Ale množstvo ti hneď zistím.
Aj ja mám strašne suchú pokožku, ako mrož.
Ahojte, to som zase ja. Švagrine - Silvičke, je zase zle. Dosť že ladvinky začali znova pracovať, teraz má nedostatok kyslíka. To jej povedala rýchla pomoc. Čo mám robiť? Ako pomôcť? Celý deň cítim taký nemocničný smrad, môže to byť predtucha? Utešte ma nejako, čo mám robiť? Mám utekať domov z práce????
Schelly, máš pravdu, s tými receptami som to prehnala, ale už nebudem písať, len ventilovi halušky, ale založím fakt novú tému, trebárs- Zdravé jedenie? Čo poviete?
No - halušky: surové zemiaky-pokrájam na malé kocočky a rozmixujem s tými nožmi na jemno, potom pridám soľ(nešetrím), hladkú múku, ale niekedy polohrubú a niekedy ju miešam, kedy čo mám doma. a trocha vody, aby cesto bolo vláčne. Do posolenej vriacej vody hádžem halušky,keď vyplávajú hore, vyberiem opláchnem vodou, dám do misky, polejem masťou zpod slaninky, nakydám bryndzu, niekedy pridám aj nejaký syr(karičku, syrokrém, apetito ap.), nešetrím smotanou, zmiešam a keď porcujem na tanier, ešte dám na vrch smotanku a slaninku.
Slaninka: pokrájam na kocky a dám na olej alebo masť na mierny oheň aj kožu so slaninky tiež pokrájam na kocky(väčšie)a keď tá koža už tak pracká a už to aj trocha "dymí", tak je to OK. Je to chrumkavé(mňam)
ja nemozem kupit v obchode uz hotovu mast, lebo to musi byt bez konzervantov a uplne ciste. aj ked mi tam masiar poradi co mam kupit, neviem, kolko toho mam kupit, skratka napr. z jedneho kilogramu kolko sa takej masti vytopi a ani netusim ako to mam vytapat a ako dlho to trva. aby som to zase neprepalila. pocula som, ze niekto do toho dava aj trocha vody alebo mlieka.
hlavne kúp čo najmasnejšiu. a už vôbec ne Oravskú a podobne. to je taka skôr pochúťkova, ktoru už je škoda nejak inako tepelne upravovať. v mäsiarstve ti poradia, neboj.
to zoženieš v obchode, alebo v mäsiarni:-)))
potrebujem pomoooc!!! asi pred rokom sa mi zacala vysusat pokozka na rukach a citila som, ze to ide k ekzemu. lekarka mi dala kortikoidy, na chvilu bol pokoj, ale potom to prestalo ucinkovat. stale sa to zhorsovalo. isla som k jednej liecitelke v blave. dala mi perfektne lieky, je to v pohode, ale kazala mi na noc si davat na to bravcovu mast. bolo to velmi dobre, aj ked to nevonia prave nadherne. lenze uz ju nemam, to mi priniesla kolegyna a ona tiez uz nema. musim si to ist vytopit sama, ale nikdy som to este nerobila. viete mi niekto poradit? ale presne od zaciatku, aj aku slaninku mam kupit, lebo sa v tom vobec nevyznam. prosiiiiiim!!!
ked som sa teraz prihlasovala tak som musela vypisat pismena z obrazku ako vzdy a bolo tam: "ojeb". pekne... jajaaaj, kolko kolacikov a vsetky len na monitore. ja tak strasne milujem zakusteky. ale tie bryndzove halusky, to by teda bola basta! tusim si pojdem po praci kupit bryndzu a vyskusam. dr.jajboli, mas na to nejaky specialny recept? lebo nie su halusky ako halusky. aj cesto na halusky sa musi zarobit take akurat. a tiez bryndza to moze pokaslat. niekto do nej dava trocha smotany. ako to robis ty? a tu slaninku iba opiect na panvici? vlastne len tak roztopit?
to all super link a tie recepty,parada.len musim pockat kym pride muz z roboty nech mi to niak postahuje.