Ahojte, zdoverte sa, alebo sa len tak vyzalujte

sedmikraska

je zaockovany, uz sme tu s nim teraz od februara, no tento tyzden sme boli na ockovanie a vet si vsimol, ze mame razitko aj z Cech (pritom prve ockovanie bolo v UK) tak sa nas spytal ako jemozne ze je tu, ked nema testy. Sam nam ponukol, ze nam vystavy novy pas s ockovaniami, tak sme mu ho tam nechali, no on hajzel nas len oklamal a naprasil nas vladnemu zverolekarovi avcera sme s nim mali schodzku a vecer nam ho rovno vzali, teraz este cakame na vyhodnotenie ako dlho tam bude, ci celych 6 mesiacov alebo na do toho zapocitaju cas od prihodu sem, to by bolo teda uz len dalsie dva mesiace, tak teraz sa modlime aspon za to, velmi mi chyba a bolo by to teda aj lacnejsie. Drzte mi palce prosim, za dva tyzdne by sme to mali vediet, zevraj je to fiftyfifty

sisik

v ostatne razy som zobrala so sebou len ockovaci preukaz, uz sme sa nechodili davat vysetrovat
a to pri prechode do anglicka cez hranice vam ho zobrali? A mali ste ho zaockovaneho?

sedmikraska

no lenze v UK maju na to zakon, ze mozes vstupit len so zvieratom so vsetkymi ockovaniami a platnym krvnym testom, ktory bol skumany 6 mesiacov, je to velmi prisne, varovali nas zverolekari uz predtym, no my sme proste inu moznost nemali. jedine dat ho do zvieracieho hotelu- no na dovolenke sme boli 3 mesiace a to sa nam nepacilo. Je to tu proste tak a asi mozme byt aj radi, ze neplatime este aj nejaku pokutu a nejdeme sediet :( ach jaj, tak prazdno bude doma, bee

sisik

ked sme sli prvy krat ku rodine do New Yorku, bola som s nasim psikom u veterinara po papier,( papier musi byt stary maximalne tri dni) ze je zdravy a zaockovany, vsetko sme absolvovali, dobre za to zacvakali a na hraniciach ten papier ani nechceli vidiet,
ale je pravda, zalezi od toho uradnika, mohli sme natrafit na takeho, ktory by nas bez toho nepustil.

sisik

ale ved inkubacna doba, od kedy sa prejavia prve priznaky ochorenia je po uplynuti 3-6 tyzdnov < nie po 6 mesiacoch>, to zacina prve stadium, zadumcivost, a to trva tak pol az tri dni, potom sa dostava do druheho stadia zurivosti, <3-4 dni> a tretie stadium , kedy ochrnie cele telo a sa udusi, (moze trvat pol az dva dni)

A inkubačná doba u je ľudí rôzna. Najkratšie inkubačné obdobie je 10-15 dní pri ranách na hlave a pri hlbokých poraneniach, ostatné poranenia majú trochu dlhšiu dobu (3 týždne,1-2 mesiace).
Takze ziadnych sest mesiacov!

sedmikraska

No vies, tu na ostrovoch nemaju ziadny vyskyt besnoty a my sme boli v Cechach na dovolenke aj s kocurikom a prisli nam na to, ze sme presli hranice a tak nam ho cera vecer vzali, az po polroku sa ukaze ci nema besnotu- bol aj zaockovany uz pred pol rokom, ale to ich tu nezaujima :( a tie peniaze budu za tu karantenu :(

sedmikraska

Ahojte, necitala som tu od vcera, bo bol velmi skaredy den :( nase maciatko nam vzali na 6 mesiacov do karanteny :( beeee. A nie ze sme len smutny, ale este musime zaplatit 100 000 sk, tak mi povedzte ci naozaj nie som najvacsi smoliar na svete :( taaaak mi chyba

sisik

joj,ja nie, ale Jancecka pisala, ze je seknuta, tiez maroduje.
To je vsetko z toho premenliveho pocasia, raz horuco, ze clovek sa spoti, potom zafuka a hned prechladne raz dva. Ale ty si otuzila, < sportovci vacsinou choreju menej, nie?> a Ty vela sportujes, co ti chvalim, ja sa k tomu neviem dokopat, ale chystam sa, chystam... Aj ked si musim vyberat len take jednoduche sporty, kde nie je riziko padu, ani velke otrasy < behanie tiez nie>, kvoli mojim kostiam, hlavne plavanie, teraz v lete to uz bude lepsie na moznosti, tak hadam zacnem ;-)
Ty sa pekne kuriruj, pi vela cajiku a vylez to poriadne, aby sa Ti to nevratilo, lebo nevylezana chripka vie udriet aj na klby a sdrce, takze treba to fakt odlezat < aj ked sa uz nudis > Ale som mudra jak jerevanske radio, co a tiez ked mam dlhsie lezat, ma beru kremfy, no ale treba...:-)