Ahojte, zdoverte sa, alebo sa len tak vyzalujte

barbinka

sedmikraska: ja to s tými poliakmi chápem, že radšej si zoberú ich za tie peniaze. ale zasa čo oni nemajú nejakú dôstojnosť a hrdosť?

[zruseny12]

nie nemam,ale beriem to ako dovolenku,dcera dost kaslala tam som ostala este doma a aj kamaratka mi povedala,ze nie je vela prace,tak co tam pojdem robit...

[zruseny12]

sedmokraska,ja tu chodim na etaly,lebo umyvam a upratujem izbu s dcerou...no uz teraz som dorobila,este sa zaclona perie a koberec chcem vycistit nakoniec...a jedna izba je urobena a zajtra chcem druhu...a ty ako?ja necitam moc prispevky do zadu...si v praci?

sedmikraska

tu kde som teraz ja, som sa este s polakmi nestretla a som tu slovenka len ja a 5 cechov celom okoli. Vieme o sebe tak, ze nam skoti dali na nas cisla, aby sme sa spoznali- mile od nich. No v okolotych velkych mestach to musi byt plne polakov. Sme na nich vsetci nasrani, lebo nam pokazili zarobky. Vies ako preco yb nam mali davat viac, ked si mozo najst polaka, co bude makat skoro zadarmo a este k tomu nacierno, takze bez odvodov. Hajzli jedny, fakt by sa mali uvedomit. Nehovorim, stretla som tu aj par slusnych a poctivych co nerobia so seba otrokov, skoda, ze ich bolo za celu dobu len 5 :( vsetko tu maju prelozene do polstiny, lebo po anglicky vacsina z nich ani nepipne

barbinka

som počula, že v Anglicku je to samý poliak a pakistanec a všade ich zoberú, lebo robia za minimálne mzdy. dokonca, keď som bola v Anglicku, tak som sa opýtala jedného chalaňa na cestu a nebol to poliak? haaa

sedmikraska

to je presne to, je ale hrozne, ze aj tu ked su casnicky z nasich slovanskych statov, tak prevracaju oci a tvaria sa ze su viac ako zakaznik. Kamaratka pracovala v bare na golfovom klube a strasne sa urazala na to, ze nejaky pan sa rozculoval nad tym, ze dostal miesto tenkych kranoliek hrube. No on si ale predsa zaplati pekne mastne za to aby bolo vsetko podla jeho predstav! Abo napr. som bola v hotely luxusnom v Londine a bola tam polka upratovacka a ja ked som sla okolo nej do izby, tak som ju pozdravila a ona absolutne nic, ani bu. zato v ich restike pracovali skoti a ti nas tak obskakovali a s usmevom

barbinka

no to je super taký prístup. tak s týmto máš pravdu. Slováci sú iná mentalita. najradšej mám, keď čašníčky prevracajú očami. to sa mi v zahraničí ešte nestalo. a kopec ďalších vecí, takže viem približne o čom vravíš. a s tými peniazmi, v Škótsku je aká mena? tiež libry? lebo však libra išla veľmi dole a pomaly sa v Anglicku už ani neoplatí pracovať.

sedmikraska

Povodne som z Topolcian ako Jancecka :) A naviem si to predstavit nie ani koli peniazom, ale koli pristupu ludi. Tu je mi radost pracovat, nikdy na mna niekto neskrikol a nedavaju rozkazy, ale ta poprosia a ty to vtedy aj tak urobis (ako by ti to aj rozkazyli), ale urobis to z radostou a s tym ako by si niekomu len pomahala a ni MUSELA