aky mate nazor na dnesnu vysku rodicovskeho prispevku,podla mna sa tym percento populacie bude nadalej iba zmensovat.
Matersky prispevok-3rocna almuzna
..ci sa nam to paci, alebo nie..amerika diktuje celemu svetu, je to jedna namyslena krajina a mnohe katastrofy maju a budu mat na svedomi prave oni.
davali dokument na dvojke ohladom globalneho oteplovania a rozvojove krajiny chceli znizit skodlivost emisii a AMERIKA to zamietla, lebo sa potrebuju technicky este zdokonalovat!Jedna taka velmoc a vsetci sme v ...
Ja len cakam, kedy sa aj mamickam na MD skrati materska na pol roka!Europa si to asi nebude moct dovolit.
A co sa tyka neucty u starsich, tak ked tie matky same nemaju uctu, tak ani ich deti ju logicky nemozu mat.
Dnes sa zije kult tela, kto sa len trocha odlisuje je chudak a najradsej by sa ho vsetci zbavili.Slovaci uz nie su, co byvali, ta dobrosrdecnost sa akosi stratila.A kto ma silne lakte sa presadi, ostatni si mozu...
A stale plati"aka matka, taka Katka, aky otec, taky syn"..cize ak deti nemaju priklad, tak co si odnesu do zivota?A este druha vec deti sa nudia, nemaju program a potom vymyslaju kadejake blbosti, sikana v skolach, skore fajcenie a tak dalej.Tak kde je chyba?
...ano idu do prace,ale nie kazda ma sancu ist do prace,ked ma take male dieta...
dokonca ja som sa stretla s tym,ze ked som chcela nastupit do prace,tak sa ma zamestnavatel pytal na deti,ake mam stare...ci este planujem mam deti...vtedy som mala dceru, mala 2roky...
...a podla toho reagoval...
takze nie je lahke,nastupit do prace,ked nie je postarane o dieta...
a to uz nehovorim,ked zacne chodit do skolky-detske choroby...atd.
Je pravda, že vo svete matky idú veľmi skoro do práce, na druhej strane, je aj veľa takých, čo nepracujú celý život a starajú sa len o deti. Takže byť tri roky na materskej je super kompromis a je to hlavne super pre dieťa. A navyše dnes už veľa matiek nie je celé tri roky doma, ale ide pracovať.
mimochodom kazdy druhy anglican ked mu poviem ze som zo Slovenska sa spyta Aha to je ta krajina co sa podoba na Kanadu? Mame krasne hory napriklad! Sa spamataj a uvedom Ja zijem 3roky v UK a zato nepicujem na rodnu zem aj ked je lepsie tu
No je mi tu na grc,hnus,,ten tvoj slavny prezident Bush si vymyslel teroristov a sam si zvalil dvojicky len aby mohol zacat vojnu kvoli rope,to sa mas cim chvalit,to teda byvas v jednej z naj krajin sveta!Humus!
no ale potom rozmyslam, kde je chyba, vsak slovenske deti maju idealne podmienky na vyvoj, maju maminu pre seba cele 3 roky, ked sa formuje detska osobnost a napriek tomu ten rozdiel so zahranicnymi detmi vobec nevidiet.. a ani zdravotne na tom Slovaci nie su nic moc, ak niekto argumentuje dlzkou MD kvoli psychickemu i fyzickemu vyvoju dietata
zzz tak to máš pravdu, čo sa týka vzťahov medzi ľudmi, je to naozaj bieda... aj deti sú oveľa drzejšie, nezávidím učiteľkám a nechcem si predstavovať úroven vzťahov o pár rokov, o úcte medzi ludmi a k starsim ludom to uz vôbec nie, vidím starých ľudí v autobuse čo ledva stoja a mladé decká ktoré ani nenapadne že by sa mali postaviť...neviem kde sa stala chyba, je to naozaj smutné...slusní ludia sú povazovaní za slabochov alebo hlupákov...chyba nam sudrznost, ostala len snaha kazdeho presadit sa za kazdu cenu
Vsak aj ja som z toho bola na zaciatku sokovana tak kratkou MD, ani si nemyslim, ze je to spravne ist tak skoro do prace, ale zase sa mi nepaci pocuvat slovenske kamosky ako sa na vsetko stazuju a pritom su doma dokopy uz 6 rokov na MD. Aj ja si myslim, ze dieta potrebuje matku, ale na druhej strane ma pri castych pobytoch na Slovensku (v BA)zarazaju zdivocele vztahy medzi ludmi, drze deti a totalna neucta voci starym ludom, to je na zaplakanie. Tu v zap. europe je stary clovek king, kolkisa prevazaju 60tkou na Masserati :-) Mamicky na SK vela casu investuju do deti, ale nevidno, podla mna vysledok, este na VS som mala povinnu prax v jednej ZS v BA v I. obvode, taka lepsia skola, a boli tam priserne ale priserne drze deti. nehovorim, ze v zahranici su lepsie, ale tie su chudata odchovane od perinky cudzimi ludmi. takze rozdiel moc nevidno