Matersky prispevok-3rocna almuzna

jajka001

zzz...po piatich mesiacoch do práce a dieta nechat cudzim ludom? chudak dieta. dieťa potrebuje matku minimalne dva roky. slobodna volba? no hej môzeme ist pracovat aj hned, ale nie je to dobre pre dieťa, a uprednostnim svoje dieťa pred karierou. pokial teda nehladujem a mam si co obliect.

sisina

Fuuuha! No to je teda sila! Precitala som si len par prispevkov od "pani Irenky", no je mi z toho zle! Je to podla mna trapna chudera, ktora toto forum "obohatila" akurat tym, ze sa jednostaj chvasce, aka je prachata, ako sa jej v USA super zije a my na Slovensku sme podla nej "odpad" chudaci, zobraci...no fakt hanba jej! (Hm, a preco sa vlastne s nami zahadzuje?)

radana

irena35,keby si co len trosku sledovala dianie,zistila by si,ze dolar uz davno nie je to co byval vo vztahu k nasej korune,nasa koruna v poslednej dobe o dost vela posilnovala.To svedci aj o lepsej urovni v nasom state,nemyslis?Co sa tyka spominanej hypotekarnej krizy u vas,je jasne,ze ste momentalne na kolenach a vasa zivotna uroven sa zhorsila.Je ubohe tu vypisovat nezmysly o plnom sufliku penazi.Ved si tie svoje melony vloz do banky,ta uz si s nimi poradi a poskytne ich niekomu dalsiemu na hypouver :D Ale teraz vazne-ked vidim takehoto citovo chudobneho cloveka ako si ty,je mi ho uprimne luto.Pachti sa dalej za prachmi,mozno raz zistis,ze zivot je o niecom inom.Toť vsio. :D

nellka

Lienka, rodičovský príspevok má byť určený čisto len pre dieťa, t.z., že manžel by mal zarobiť toľko, aby ženu uživil. A naozaj, keď sa obzrieme naokolo, tak málokde na svete sú ženy na md tri roky, obyčajne po pol roku, alebo po roku idú pracovať. Nie štát nás má živiť, to by sa istým skupinkám/dosť početným/ v tejto krajine veľmi hodilo, však viete koho myslím.

den

Mozno je to luxus byt doma 3 roky, ale je to nedahraditelna investicia do dietata.Dieta potrebuje matku a ziadne jaslicky, ci materska skola alebo pestunka to nenahradi.Moj nazor.Ja by som svoje deti nezverila nikomu cudziemu a babicky nemam v dochodkovom veku(a ani im nie), radsej ich budem vychovavat aj za cenu, ze si nic nenasetrime.
A propo, ked je v USA taky lacny zivot, tak preco americania cestuju k nam na SK, aby si dali behom 2 tyzdnov opravit vsetky pokazene zuby?

zzz

Pani Irena, zijem a pracujem uz 7 rokov v najbohatsej krajine sveta podla HDP (pri Vasom rozhlade urcite viete, ktora to je), cize ekonomicky daleko pred USA. Nikdy by som si ale nedovolila tak urazlivo rozpravat o Slovensku, rada sa tam vzdy vraciam, aj moj manzel si ho oblubil. Kazdy by mal vediet, kde ma korene. Ale co sa tyka materskeho prispevku, tu je luxus zostat doma tri roky s dietatom, zeny tu po 5 mesiacoch materskej dovolenky nastupuju do prace. osobne nepoznam nikoho, kto by si dovolil dostat doma 3 roky na materskej, takze u zien na Slovensku je to slobodna volba, tiez by sa mohli po niekolkych mesiacoch po porode vratit do prace.

bebka

Neda mi nereagovat na tuto rozbehnutu temu.Necitala som ju sice od zaciatku, teda ani neviem,odkial pochadza pani Irenka, ale je mi z toho uplne na vracanie, ako moze jeden clovek, ktory sa narodi na Slovensku takto spinit nielen na stat, ale nema zanic ani ludi, ktori su jeho krajania.Musim priznat, ze nie je tu u nas med lizat, velakrat si aj ja zanadavam na tuto republiku, nanic politikov, ale zeby som vo svete takto kydala na domacich....
Ako som postrehla, Irenka, zijete von 17 rokov, takze dovtedy ste zili na Slovensku.Klobuk dole, ze ste sa rozhodli mat sa lepsie a videli ste to tak, ze odidete do USA.Tiez vas chvalim, ze ste sa tam uchytili.To je pekne.Ale takto ponizovat Slovakov a vsetko co tu mame.....Ked takto rozpravaju Slovaci o svojich krajanoch v zahranici, potom sa ani necudujem, ze nas vnimaju v hroznom svetle.
A priserne je to, ako ponizujete ludi,ktorí zarobia 10 000-13 000.Boze, ved to je ubohe, ako ste aj na jednu pani ucitelku povedali, ze to je jej vizitka,ked zarobi iba tolko.Uplne ste ju prirovnali ku nejakej chudere.A pritom vystudovala ucitelstvo a uci deti, co by som v dnesnej dobe nerobila za nic na svete.Lebo ta dnesna mladez.....Klobuk dole pre vsetkymi pedagogmi.
A nepaci sa mi ani vas mamon, ako sa chvalite, kolko zarobite, kolko mate v sufliku.Nepripada vam to kus trapne a velmi primitivne?Neverim, ze s takym zmyslanim vediete v praci taký velky tim ludi.Ak ano, tak ich lutujem, ze maju takeho niekoho nad sebou.
A na margo toho, ako je v USA super, tak o tom by som v dnesnej dobe pomlcala.Ide to s vami dole vodou, ste na kolenach.Nehnutelnosti sa u vas uz predavaju za babku,len aby ste sa ich zbavili.Poznam zopar ludi tu v okoli, ktori si v USA skupuju nehnutelnosti, ktore ich vysli na smiesne sumy.Je to teraz s vami zle.
Jedna pani pekne napisala, ze Ameriku mame tu doma my, na Slovensku.Vam v dnesnej dobe niet co zavidiet, sice viem aj to, ze ta kriza pride aj ku nam, ale aspon si pred nou nezakryvam oci a poviem to na rovinu, nie ako vy, ze tvrdite, ako je u vas aj teraz super, hoci vsetci vieme, ze to nie je tak.Media este u nas ,pani Irenka,funguju a este sa nemame az tak zle, zeby sme si nemohli kupit televizor a radio, kde nam podavaju spravy zo sveta.Nezijeme v pralese 100 rokov za opicami, hoci vy nas tak vidite. Takze vieme, aka je vsade A este vam poviem tolko, ze u nas ludia, ktori sa maju v celku dobre musia vynalozit 100xviac usilia, aby dosiahli to, co v Amerike mate vy.U nas sa taký podnikatel musi ovela viac otacat, aby dobre zarobil.Predsa sme len maly stat.U vas je to omnoho lahsie.Ste velka krajina, s kopou ludi.Tam staci iba aby jednu vec si kupilo par ludi a hned ste nabaleni.U nas to nie je take jednoduche.Preto viem, ze sikovny clovek u nas by bol v USA multimilionarom, kdezto tu u nasledva prezije. A to nehovorim o tej byrokracii a kladeni polien pod nohy.U vas sa robi a podnika lahsie.
Tak len tolko.Nedalo mi nereagovat na tie plytke prispevky od vas, mila Irenka.

[zruseny12]

irena...len aby tie tvoje melony neskoncili niekde....v.....
a k pravopisu...ak nemas, co vytknut tak sa chytas kazdej slamky...:0)))))....
mna tym vobec neurazis...:0))))....

svetlana6

iren naozaj by si nemala vsetko stavat na peniazoch. konzumny sposob zivota je sice uz (zial) aj u nas, ale v US jak by dal. nase dediny su ako z 15 storocia? :) ja by som skor povedala, ze tie nase su jak z cias komunizmu a tie v us jak z 15. stor. my tu mame domy aspon murovane :) a ze nemusis zit medzi havedou? ty mozno nie, ale milioni inych ludi v amerike na vyber nemaju. nie kazdy si moze dovolit sukromne skoly, nie kazdemu ich rodicia zaplatia a pod. pretoze mi nevrav, ze ty si z tych, ktore prisli z batohom (asi nie, ked si tam od mlada studovala) a ze si si na to studium zarobila uplne sama (alebo vsetko stipka, ktore boli prichystane pre mladu slovenku?), najma ked si nikdy nemusela pracovat rukami, ako sama pises.

Najčítanejšie články