Matersky prispevok-3rocna almuzna

den

..to ale vsak nemusia vzdy dostat tolko kazdy mesiac..aj u nas raz mas odmeny a raz nie, alebo od poctu dni..ci sa mylim?

barbinka

dievčatá však to je jasné, že si irena vymýšľa. však si prečítajte môj príspevok, ktorý som už písala.

irena už ti neverím nič. haaaa dobre si si sama naložila. však ty ani počítať nevieš a že inžinierka. haaaa
tak pre vysvetlenie ostatným, naša irenka sa tu chvasce, že zarobí 5.000 dolárov mesačne a jej muž 7.000 dolárov mesačne, čiže spolu je to 13.000 dolárov mesačne. a ona napíše, že ročne zarobia 130.000 dolárov. milá irenka, rok má ale 12 mesiacov.
tak teraz sa na tebe dobre smejem. ale máš dobrú fantáziu.

njm

ja osobne si vazim kazdu pracu, niekto proste nemal hlavu na vystudovanie VS a pracuje fyzicky.Videli ste v telke tie panie upratovacky, ako nechceli pratat na operacke?Uz sa museli zastavit a prelozit terminy.Je to tiez robota dolezita, tak ako aj likvidacia odpadu..proste vsetko so vsetkym suvisi do posledneho tetailu.
Len niektori maju prilis vyhrnute nosy!Vidia len seba a svoje uspechy...len aby im ten hrebienok nezvadol!!!!Keby vsetci boli studovani, tak by nam nemal kto domy postavit, opravit kanalizacne potrubie a tak dalej....
Cize kazda praca je dolezita, hoc nie su si rovne.

dd

bebka, co pozatvarat skoly..ale som zvedava, kto by vobec na tych skolach ucil..mam kamaratku, v juni zostatnicovala a teraz v sept.zacala ucit..matematiku..ale uz po par tyzdnoch mi pisala, ze by sa na to najradsej vykaslala, ze jedine z coho ma radost z ucenia, je piatacka trieda....a ja jej to verim..takisto manzelova teta je ucitelka a ked mi vravela, ze jej tam ziaci na hodine nadavaju do ku.., pi..a pod.neslusnosti, tak som len ocami gulala, ze co si to tie decka dovolia(mimochodom ona uz ma dost oducene a uci na 2.stupni ZS!) a ja sama som tiez mala podanu prihlasku na ucitelstvo(1.-4.rocnik), ale vydala som sa nakoniec inym smerom, ktory sa mi viac pozdaval.ked by mal kazdy hladiet len na to, kolko zarobi, ked skolu skonci, tak to by som bola zvedava, kto by robil kopu povolani, v ktorych sa dostava max.minimalna mzda..takisto by som bola zvedava, kto by zil v regionoch podobnych tomu vasmu, kde sa clovek len tazko zamestna a aj ked, tak hory-svety cakat nemoze..najlahsie je odist do sveta, kde je lepsie a kydat na ostatnych(nie len na Slovensko..)

radana

Za to,ze sem irena napisala aky ma bombasticky plat,to este nemusi byt pravda.My sa tu bavime o tom,ake su tu nizke prijmy...Ale jedna pravda je aj ta,ze keby naozaj v USA mali take nekonecne zarobky,nedoslo by k ziadnej hypotekarnej krize,lebo ludia by mohli svoje zavazky v pohode splacat,bola by vacsia kupyschopnost obyvatelstva a nestalo by sa to,ze ludia prestali nakupovat nehnutelnosti,tym isli aj ich ceny neskutocne dole a ludia,ktori neboli schopni splacat hypouvery,aj ked ich domy banka predala,predala ich za velmi nizku cenu a tym vlastne u nich vznikla kriza,lebo banky nedostali za zalozene nehnutelnosti ani to,co amerikancom pozicali.Takze Irenka ruku na srdce,pusti si hymnu a modli sa,aby vam ostatne staty pomohli a dali vam financne injekcie,aby ste mohli ako tak fungovat dalej..

bebka

zero3, vies, to mas tak.Ja som si to , co napisala pani Irenka tiez zobrala na seba, akoby aj mna tym zhodila, nakolko mam tiez vystudovanu VS a moj plat bol ubohych 13 000 v cistom.A proste sa ma to dotklo, ako to povedala, ze by to mala byt vizitka toho cloveka, kolko zarobi.Je to smutne, ze exzistuju ludia, ktorí si druheho cloveka vazia a uznavaju iba na zaklade toho, kolko zarobi.A ako viem z vlastnej skusenosti, ludia, ktorí vela zarabaju a maju peniaze su s prepacenim vacsi hajzlici a pokrytci ako hockto iní.Aspon co poznam.Myslia si, ze ked maju peniaze, mozu hybat s kym chcu,maju moc a spravaju sa ku ostatnym ako ku odpadu a smetiu spolocnosti. Ja predsa za to nemozem, ze v nasom regione sa velmi tazko clovek zamestna, je rad, ze vobec nieco najde a s tym mojim ubohym platom som to mala tak, ze maloktora zena u nas zarobi viacej, to som bola ako vyssi standartaj ked je to dost smutne.A proste sem niekto napise take nieco, ze zo mna a ostatnych, ktori tolko zarabaju urobi neschopnych chudakov.
Ano, moze povedat, ze mohla som aj ja zdvihnut zadok a ist za lepsim, ale na druhej strane mam uz svoj vek, deti, ktore si zvykli na rodne mesto, spoluziakov, skolu, syn uz ide na VS, dcera navstevuje ZS, tak take jednoduche to nie je.A neviem si predstavit, ze by som vo veku 42 rokov niekde isla.A ako som povedala, ten plat na zenu v nasom regione je dobry, aj ked to nie je nic moc.A nechapem, preco by som sa za to mala hanbit, ze mam taky prijem.Hanbit by sa mal predsa stat,ze mnohi ludia nie su financne ohodnoteni a maju naozaj zodpovedne a psychicky narocne povolania, vid. napr. takí ucitelia.vsade sa apeluje ze zaklad vsetkeho je dobre vzdelanie , to je pravda, ale nech pre to nieco urobia,aby tam podrzali na tych miestach ucitelov, ved pri tak tazkej praci a minimalnom plate im tam za chvilu nikto nezostane.
A to, ako napisala Irenka, ze naco vobec isli na taku skolu studovat, pri ktorej skonceni maju almuznu, nie plat, boze, az sa mi oci obratili stlpkom.To co je za nazor jednej rozumnej,inteligentnej zeny, ktora ma pod sebou 500podriadenych,To keby kazdy z nas pozeral na to, ze kolko zarobi po skole ked nastupi do zamestnania a podla toho by si vyberal skolu, tak by mohli viac ako 90%vsetkych skol zatvorit a boli by v prevadzke 2-3 skoly.Uchvat.To je logika.

zero3

dakujem bebka, ze si sa zastala aj mojej zeny, prislo mi to nechutne od Ireny, lebo mozte sa aj v skolstve pokrajat a jednoducho vam nic viac nedaju:(
A k tym americkym domom..vsak tam maju tolko svabov, jak je u nas v chatrciach nasich neprisposobivych obcanov.
Co viem, tak americanky nevedia ani varit a predbiehaju sa, ktora z nich je krajsia, aj ked mudrost pokulhava..no verim, ze je aj zopar vynimiek...aj to budu asi nase Slovenky:)Ale kydat na nas je velmi smutne:(
Tak vdaka aj ostatnym za obhajobu nas Slovakov, vidim, ze este nevymrel nas duch:)

bebka

Dakujem mirka 23.
Ale je to tak.To je aspon moj nazor a pohlad na vec.Tiez suhlasim s prispevkom, uz neviem, kto to pisal, ze nech si porovna domy u nas a v USA.My mame aspon kvalitne, murovane, pevne domy,kdezto v USA, skoda reci.Obycajne drevene chajdy, kde sa modlia, aby len neprisiel silnejsi vietor, lebo im to unesenie od zakladov aj s nimi.Lacne braky.Ved ked pozeram tie ich niektore lacne filmy tak mi je smiesne z tych drevenic.Potom je jAsne, ze si ich moze dovolit kupit aj priemerne zarabajuci clovek.vsak ved ich podstavia za tyzden aj s cestou.
A este chcem podotknut, Irenka,sice vidim, ze sa uz do diskusie nezapajate,len tolko, ze by ste si mala brat priklad z tych Americanov/ked sa uz idete s Amerikou s prepacenim pokakat/ze aki su velki vlastenci a polozili by zivot za svoju vlast.To vidim aj v mnohych ich filmoch a velakrat mi to pripada az smiesne /zehnam Ameriku.../.Takí American ked vas pocuje ako kydate na Slovakov a celu nasu republiku a pritom odtial pochadzate, tam mate korene, tak co si myslite,vytvori si o vas krasny obraz, nemyslite?Do oci vam to sice nepovie, ale verte, urobi si o vas krasnu mienku.Na to asi pri svojej plytkosti nemyslite, ze?
Ja neviem, ale ja by som tam asi nezila.Velakrat mi idu a nielen mne Americania a cele USA na nervy tym, ako sa robia mudri, len oni su naj na celom svete, nikto len oni, kafru a rypu do vsetkych, su najmudrejsi a potom nech sa necuduju, ze tam maju teroristicke utoky a svet sa im otaca chrbtom.Nemaju v sebe kus pokoru.Musia byt vzdy najuzasnejsi a myslia si, ze cely svet im bude lezat u nohach a mal by si z nich brat priklad.A nepochopia, tak ako aj vy teraz nie, ze ste v srabe, jednoducho si to nechcete pripustit, ze ste v haji.Cela Amerika.