aky mate nazor na dnesnu vysku rodicovskeho prispevku,podla mna sa tym percento populacie bude nadalej iba zmensovat.
Matersky prispevok-3rocna almuzna
mirka: 40.000 to bolo myslené, že ročne zarobí priemerná rodina. však sa musela pochváliť, nie?
irena už ti neverím nič. haaaa dobre si si sama naložila. však ty ani počítať nevieš a že inžinierka. haaaa
tak pre vysvetlenie ostatným, naša irenka sa tu chvasce, že zarobí 5.000 dolárov mesačne a jej muž 7.000 dolárov mesačne, čiže spolu je to 13.000 dolárov mesačne. a ona napíše, že ročne zarobia 130.000 dolárov. milá irenka, rok má ale 12 mesiacov.
tak teraz sa na tebe dobre smejem. ale máš dobrú fantáziu.
mirka23 Amerika na Slovensku, co si sa spochabela? Satstvo a stravu tu mam lacnejsiu ako vy, auto sme kupili v hotovosti, ako vsetko ostatne, takze jedine, co splacame je dom, este tri roky a mame ho splateny. Manzel domov prinesie dalsich $7000 mesacne, takze na tri krky to je az-az. 130,000 dolarov rocne, pomaly sa uz nevojdeme do "Tax break". Priemerna americka rodina (4 ludia) ziju so 40,000, tak si porovnaj, ako na tom sme. Dom sme splasili za vybornu cenu a nizky urok, stoji nas dve tisicky mesacne...Tak sa len maj dobre, moja, s tvojim 10 000covym platom, ci kolko to tam zarobis. Ty si tolko penazi v zivote ani nevidela, co mame doma v sufliku. Az ty donesies 80,000 bubako domov kazdy mesiac, potom hodnot. My tu mame za sebou uz prvy polcas toho ekonomickeho krachu, aj ked to nepocitujeme, lebo tu sa nezdrazuje nic, benzin je stale o polovicu lacnejsi ako na Slovensku, pockaj, ked sa to dovali k vam, aka pride bieda a uz sa to blizi. Ceny pojdu 5x hore a vyplaty ani raz.
radana, pokial viem, aj na Slovensku sa davali pozicky na byty len tak ficalo aj velmi slabo zarabajucim, vravim ti, ze to iste caka vas.
mariaa, neboj, pod mostom neskoncim, na to som prilis chytra a mam niekolko melonikov nasetrenych. Ty by si sa mohla dat fokopy s tou zerovou zenou, mozno by ti trosku pomohla v gramatike, lebo je uboha.
Irana, nečítala som všetky tvoje príspevky od včera, lebo pribudlo tu toho hodne. V každom prípade my máme Ameriku tu na Slovensku, nemusíme sa trepať za more. Máme sa tu dobre. A tých 5000 dolárov, čo zarobíš, keď zaplatíš základné veci (ubytko, auto, a iné základné výdavky), tak verím, že ti veľa neostane. A tvoja Amerika ide pomaly ale isto do ...
Praca ucitela v dnesnej dobe nie je vobec ocenena,ci uz financne,alebo aj zo strany rodicov.Namiesto aby spolupracovali s ucitelmi,radsej na nich navrieskaju a tym aj skodia svojim detom,lebo deti v nich citia oporu,ze vsak aj ked nieco vykonam,rodic to za mna vyzehli...Praca ucitelov je velmi dolezita a hlavne namahava.Irena,kam by sme asi dosli,keby sa kazdy staval rovnako ako ty k ucitelskemu povolaniu..Co sa tyka materskeho prispevku,som za,aby isiel hore,aby sa maminky mohli naplno venovat svojim detickam a nie este riesit financnu situaciu..
zaujimava tema sa tu rozbehla:)My sme cela rodina ucitelska:)
Mnohi si dovoluju na ucitela a hlavne niektori rodicia.Pride si decko opite na imatrikulaciu, az musia zavolat zachranku a na dalsi den sa opyta rodic, ze ako bude potrestany ucitel!
Teraz mame zakon o zakaze nosenia mobilov do skoly a ked ucitelka zavola, nech si pon pride rodic, tak ju zjazdi, jak psa a vrieska po nej pred celou skolou...ale hlavne, ze deticky su najlepsie a nemaju vinu..takze nielen deti, ale aj rodicov tu treba prevychovavat:)
A som nazoru, ze rodicovsky prispevok je nedostacujuci.
A este jedna perlicka:
mala som spoluziacku, hlupu jak tago(maturovala na 2. termin priemer 4) a na rok isla za otcom do USA, chodila tam do skoly a patrila medzi najlepsich ziakov!Z toho mi logicky vychadza, ze tam su este hlupejsi ako u nas:D
irena tiež sa mi nepáčilo, čo si napísala na učiteľov. mám vyštudované učiteľstvo pre 1.stupeň ZŠ a tiež sociálnu prácu. Nevykonávam túto prácu, robím v oblasti informačných technológií a to len preto, že to nie je zaplatené. Tu ide ale o to, že práca učiteľa je strašne vyčerpávajúca a v prvom rade je to isté poslanie.
Učila som len v rámci praxi, ja by som ti dopriala ísť učiť a vyskúšať si to milá irenka za tie tvoje reči a rozprávala by si inakšie. Ak by neboli učitělia tak by si nebola tam,kde si teraz.