aky mate nazor na dnesnu vysku rodicovskeho prispevku,podla mna sa tym percento populacie bude nadalej iba zmensovat.
Matersky prispevok-3rocna almuzna
ja napisem len tolko:mlade rodiny maju mat nasetrene..mlade rodiny su podla mojho nazoru tam, kde su rodicia(resp.minimalne ten jeden) tak max. do 30..nie vyse!a odkial maju mat nasetrene taki 25rocni, ktori pred nedavnom skoncili skolu a nemaju ani poriadnu robotu?nech mi nikto nehovori, postaraj sa, nebud leniva!ja si myslim, ze na robotu leniva nie som, ale kazdy si aj hlada pracu prislusnu svojmu vzdelaniu a svojim ambiciam a to nie je lahke..vidim to na mojich byv.spoluziackach..ano, ponachadzali si roboty..ale nie su spokojne, makaju od rana do vecera, nemaju cas sa ani len stretnut s kamaratkou, nie to este zalozit si rodinu..maju na vyber? z coho?robit a robit a robit a hnat sa za majetkom, aby si mohli dovolit dieta?to mi uz pride akoze dieta je luxusny tovar, ktory si moze dovolit len ten, co na to ma, nie ten, kto ho naozaj chce!ked som bola v anglicku, tak tam moj domaci chodil zavcasu rano do roboty a vracal sa vecer okolo pol 7.domaca bola sice doma, bola v nejakej mestskej rade, alebo nieco podobne, ale cely den niekde lietala..a poviem vam pravdu, bolo mi niekedy az do placu, ked som si uvedomila, ze tie decka v podstate otca vobec nemaju..preco?pretoze cely den maka..vecer pride z prace, unaveny z roboty a z cestovania.potom aj tak to ich spravanie vyzeralo..ja som si povedala, ze ostanem tie tri roky pri dcerke doma..aj ked by sa nam viac hodilo, ze by som sla pracovat.ale vykaslat sa na prachy, ked si dieta vobec neuzijem..ja chcem, aby moje dieta dostalo v tomto ranom veku vsetko co potrebuje, aj odo mna ako od rodica, aj materialne a pod.a je smutne, ze mnohi toto nechapu..takisto chcem, aby moje dieta malo aj otca..v dnesnej dobe sa uz otec nechape len ako ten, co donesie domov vyplatu!je takisto potrebny pri vychove dietata, ako aj matka..ako sa teda ma aj postarat o dostatok penazi, aj o to, aby vychovaval dieta?vidim to prave na mojej rodine..jedno ide na ukor druheho..ked chceme mat viac penazi, zanedbava sa dieta..ked nechceme zanedbat dieta, musime sa uskromnit.
hehehe..si muz..??bola by som skor zvedava, ako by sa na tuto temu vyjadrila Tvoja manzelka..a ako by ste zareagovali v pripade, ze by jej ten prispevok zobrali(kedze si stacite, z toho, ako som to pochopila z Tvojich prispevkov..)
mne to pride tiez scestne, ze "mlade rodiny maju mat nasetrene" a inak nemaju mat deti. vsak v pohode nech vsetci pracuju a dru od rana do vecera, kazdy druhy je dnes managerom, cakajme vsetci na syndrom vyhorenia...makajme aspon do 30tky ako fretky, aby sme nasetrili na prve dieta. aby sme potom nezistili, ze kto vie preco sa nam ho nedari ani splodit! 30 rocny chlapi, ktori su uz sedivi a nevladzu. pozname! a potom sa podme hrat na stastnu rodinu! alebo ked chceme mat dieta, spravme si ho s milionarom. toto je fakt chore, prepacte. rozmyslam ake narody v akom obdobi zmyslali takto. ze najprv si vela nasetrime (hlavne dnes popri 3 milionovych hypotekach to ide "velmi lahko" este odkladat bokom)a az potom si spravme dieta...
ja suhlasim s aginou.co sa dava na mlade rodiny????ledva postavia nejaku bytovku zeby mali kde byt.posratí cigani dostanu 50 sk na decko zato ze chodi do skoly.a moja mama co dostala ked som chodila do skoly?!!!nic!vsetko im stat kupuje.pomocky zosity a neviem co este.ked nezaplatia ucty nejdu hned do basy ani exekutor nepride lebo nema co zobrat ale ty nezaplatis jeden ucet a uz ta idu dobre ze nie zavriet.privela penazi sa dava na ciganou a nic dobre neprinasaju nestuduju nepracuju nerobia nic.a o malde rodiny sa stat nestara.to mam cakat do 40 kym si nasetrim na dieta??fakt super pristup
agina- vsetko sa dava dochodcom? Na hlavu si padla? Moji rodicia maju odpracovanych 45 rokov a dokopy maju 15000. Ocko ma 75 a stale podnika, lebo by si nemohol dovolit mat auto. Az ty tolko rokov odpracujes, potom mozes natahovat ruku...Mlade rodiny maju mat nasetrene! My sme sa s manzelom brali po 5 rocnom spoluziti a dieta sme mali po dalsich piatich rokov od svadby. Preco? Prasule. Mala si to urobit aj ty tak a nestazovala by si sa...
hehehe takto je to v Amerike - bud si nasetris, alebo v 80ke vitas nakupujucich vo dverach obchodu...Zaujimave, ze tu sa nikto nestazuje, ze nedostava prachy na decko alebo dochodky...
Aj ja sa v blizkej dobe zaradim do tejto kategorie zien.Je to smutne. Stat vsetko dava dochodcom, ale na mlade rodiny sa zabuda.
otazkou dochodku sa vobec nezaoberam, pretoze ziadny dochodok necakam. Kym ja dosiahnem vek minimalne 67 rokov, ale predpokladam, ze to bude viac, tak dochodky v dnesnej forme existovat nebudu. Kazdy bude zit z toho, co sa naspori pocas zivota a na odpocinok pojde vtedy, ked si to bude moct dovolit pri pohlade na vypis z bankoveho konta. Z tohoto dochodu ma nejake odvody od pakistancov netrapia. Kto na dochodok nebude mat, tak bud ho bude zivit rodina, alebo zomrie v zamestnani, alebo na ulici. To je moja predstava o tom, ako to tu bude vyzerat a vobec si nemyslim, ze nerealna.
Suhlasim s wwwww, ze tie porodne dary, co sa teraz vyplacaju, iba podporuju porody ciganok, ked uz prisla na pretras romska otazka. Zeny tzv. strednej vrstvy to az tak nevytrhne.
..a dopredu sorry za moju gramatiku to tiez nie bohvieco :-)
vsak ja hovorim, ze od statu ma dostavat LEN ten, ktory si to zasluzi. cize stredna trieda, ktora si odrobila urcity cas a platila socialne vydavky. az donedavna dostavali taketo nieco len socialne slabi. im to zrusili a dostanu len minimum. nad tym by sa mohli politici aj na svk. zamysliet. mne sa to tak paci.
lego...:0))))....chod si skladat lego...a nech ta netrapi moja gramatika,lebo keby som ti tu ja nieco napisala,tak zasa zacnes polemizovat...
hehehe...vobec sa nepovazujem za staru,ale nie som ani najmladsia...
A prave takto - jednorazovym poplatkom za kazde decko sa politici chcu postarat o to, aby sa nerodili Cigani? Ved ked doteraz rodili 14 rocne ciganky, tak teraz budu kvoli tym prachom uz 10 rocne. To je jedine, co sa tym docieli.
Mas ale pravdu v tom, ze narod je cim dalej tym starsi a nema nanho kto robit...Ja na Slovensku nezijem, na penziu si z kazdej vyplaty odkladam peniaze, nedostanem ju. A myslim, zeby som ju nedostala ani keby som na Slovensku zila, lebo kym budeme stari my, na dochodky uz nebude...