aky mate nazor na dnesnu vysku rodicovskeho prispevku,podla mna sa tym percento populacie bude nadalej iba zmensovat.
Matersky prispevok-3rocna almuzna
svetlana6 no ja mam 35 rokov, takze mammka ma nerodila v "dnesnej dobe". Ma za sebou tri pohodove porody a chcela ma preto, lebo bratia odisli na vysoke skoly a ona by bola sama, tak tuzila este po jednom dietatku. Chudoba nie je nic moc, to mi ver, 7 ludi si delilo jedno kurca, cele detstvo bol hladny...Ale ty si kludne narob deti aj bez penazi, ja som tak neurobila.
lego,oooooooooo odrazu take prizemne,ze ty si to bral vseobecne.Dotklo sa to tvojho ega,co?:-0
Bože ludia, čo tu všetci nariekate, kto má ten má aj nato aj nato. Veď, kto chce dieťa, musí rátať, že materská nie je boh vie čo. Kto nechce nech maká a nie stále sa sťažuje. Ja tiež nie som rasistka, ale nie je to len v romských rodinách viacpočetnosť detí, poznám jednu babu, ktorá nie je rómka a čaká 10dieťa, no strašné. Keď som sa jej opýtala, či vôbec zvládajú situáciu, tak povedala, že v pohode. Oni sú vraj totiž velmi nábožensky založený, a vôbec nepoznajú milovanie, ale fakt mne to tak pripadá, že "robenie detí". Sme takí aj takí
AKE SI TO UDELAS TAKOVE TO BUDES MAT...ALEBO...O TROCH GROSOCH....ALEBO PODME PLODIT DETI, NECH SA O NAS POSTARAJU,KED NEBUDE NA DOCHODKY...prosim vas.kazdy ma svoju praudu.ss alebo vs.moj muz ma ss.a iq 157.podla serioznych testou...ked sa syn narodil mali sme-nic.velakrat som plakala...dnes je to uz o niecom inom.ale stale nemame vlastne byvanie.jojo.nikto nam nic nedal a neda...to nieje dovod rodit po kariere.a dieta potrebuje aj otca.no.nefajcime, nepijeme.nemame nic na splatky.a to je lepsie.naco sa zadlzovat a potom makat?no materska je almuzna.ja mam cesku rodicovsku.a poviem vam-to je rozdiel.ale viete kolko ciganiek rodi v cr kvoli tomu?tady u nas:jedna mlada cigana a 4 haranti sa drzia kocika kde spi piate...niesom rasista.ale kolko bielych si moze dovolit 1 dieta?a viete kolko stoja take deti zdravotnictvo?ked tehotna cigana huli cigarety pocas celeho tehotenstva?sama som bola svedkom rozhovoru sestricky a ciganky mladej.kde jej vysvetlovala nech nefajci, ze jej sestry dieta slo hned na operaciu srdca kvoli tomu...a ze preco nieje na matersku viac penazi...nehadajte sa .chyba je niekde inde
:-DDD Den... Myslim si, ze by si uz nemal mysliet, ked nevies poriadne skomponovat a stylizovat svoje myslienkove chody :-DDD
Myslim si, ze je prizemne sudit cloveka takto cez forum a este prizemnejsie viest diskusiu vzdy smerom na seba. Vsetko tu bolo pisane vo vseobecnosti, ja neutocim na konkretneho cloveka, starych ludi si nadovsetko ctim a vazim a tak aj v zivote konam. Myslim si, ze je na mieste dotycneho upozornit na gramatiku, hlavne na hrube chyby, nech sa z nich pouci a nabuduce to napise spravne. A co sa tyka toho vyvysovania sa, tak byt som nekupil v hotovosti, tiez nemam 5 milionov len tak, splacam hypoteku ako kazdy iny pracujuci clovek.. Ospravedlnujem sa, ked som sa niekoho osobne dotkol, ale to je taky fenomen vyskytujuci sa u Slovakov, urazit sa za kazdu malickost. Prajem pekny den..
Myslim si, ze je kazdeho osobna vec, kedy bude mat potomstvo a vie, ze je pripraveny ho kvalitne vychovat
myslim si, ze dnes si mladi ludia nedokazu po studiu behom par rokov nasetrit 3 miliony na byt a musia sa zadlzit
myslim si, ze niektoti su az privelmi sebavedomi a je im zatazko pochopit, ze nie kazdy ma to stastie, ze ma dobre platenu pracu, aj ked ma VS
myslim si, ze dieta je dar a nemozno ho ratat na hodnotu penazi
myslim si, ze mat dieta az po vsetkych pomyslenych uspechoch a splateni hypoteky je trocha neskoro a s vekom ubudaju sily aj na vychovu
nemyslim si, ze to, ze ma niekto menej penazi je lenivy a nesnazi sa robit pracu ako najlepsie vie
myslim si, ze romovia su ini, beru vyhody a casto to zneuzivaju, ale kto by dobrovolne zamestnal roma?takze ziju v bludnom kruhu aj keby chceli pracovat, zial uz im to tak zrejme vyhovuje
myslim si, ze v niektorych oblastiach je velka nezamestnanost a platy su podla oblasti,hoc ten isty odbor, rozdielne
myslim si, ze naroky na stravu su napriek tomu rovnake
myslim si, ze momentalny baby-boom je len preto, ze v 80tych rokoch bol a teda je relativne vela parov v tomto veku, kt. chcu mat rodinu a nieje to ovplyvnene tym jednorazovym prispevkom
myslim si, ze uloha matky v rodine je velmi dolezita, tvori krb rodiny, teda by mala byt doma aj pocas skolskej dochadzky deti...zial platy otcov su nizke, aby zeny mohli ostavat doma, kt. by chceli
myslim si, ze detom sa treba venovat aj v prvych rokoch skoly a vypestovat im navyky spravneho ucenia sa, vidim, ze niektori rodicia nemaju cas s detmi robit ulohy a kontrolovat ich...pretoze su dlho v praci
myslim si, ze zverit vychovu starym rodicom je zbavenie sa zodpovednosti za vychovu
myslim si, ze deti nas potrebuju, niektore deti, este neboli s rodicmi v lese a na opekacke, pretoze praca je dolezitejsia a vsetko sa odsuva na potom
myslim si, ze je dobre sa zamysliet a trocha zastavit, lebo chvile s detmi, kym su male rychlo skoncia
myslim si, ze niektori rodicia nevedia dat dobru vychovu svojim detom a nedavaju im dobry priklad
myslim si, ze hlavne chlapci potrebuju otcovsku ruku, lebo vidim, ako sa mnohi potuluju a nemaju co na praci,fajcia, hulvatsky sa spravaju a su neskutocne drzi a arogantni...a mnohe ine
myslim si, ze dievca ma mat priklad v matke zenskej, neznej a laskavej nie zmuzstilej a feministicky zmyslajucej
myslim si, ze praca zatienila lasku a zenieme sa za mamonou a nevsimame si druhych ludi, rodiny sa uzatvaraju do svojich bytov a nezije sa tak sudrzne a spolocensky ako kedysi...
myslim si, ze dnes su uz velmi pokrutene hodnoty
myslim si, ze treba zacat od seba menit svoje okolie a rodiny a uviest veci na spravnu mieru a hodnotu
myslim si, ze vzdy bolo tazko zacinat mladym ludom, lebo kazda doba mala svoje
myslim si, ze malo ludi maju uctu voci starym ludom, ale aj my raz budeme stari
myslim si, ze nasi poslanci maju privysoky standard a nevedia ako sa vlastne na Slovensku zije
myslim si, ze mnohi studovani ludia odchadzaju do inych krajin, lebo tam dostanu adekvatne platy a nas stat si ich nevazi a nevie ich ohodnotit a je to velka skoda, ze ich stracame a svoje mozgy ponukaju inde
a myslim si, ze mlade rodiny su velmi malo podporovane a nielen financne
myslim si, ze nema nikto pravo sa tu vyvysovat nad druhymi a ponizovat ich a urazat a ked uz nema argumenty, tak poucat o gramatike a posmievat sa im, niekto nemusi vediet gramatiku, ale ma srdce na spravnom mieste a vazi si hodnoty
To si myslim....:)
Tym som chcel poukazat na to prislovie: "Postav dom, zasad strom, splod syna". Tiez ma mohli mat ako 20 rocni u babky... Ale ja sa na nikoho nevyvysujem, jasne ked sa nedari, tak sa nedari... My s manzelkou tiez cakame babatko a sa snazim ho na buduci rok priviest do vlastneho bytu, vlastne my uz zijeme 4 roky na vlastnom, nedokazem si prestavit ze by sme niekomu viseli na krku.... tot vse.