aky mate nazor na dnesnu vysku rodicovskeho prispevku,podla mna sa tym percento populacie bude nadalej iba zmensovat.
Matersky prispevok-3rocna almuzna
mariaa dakedy sa mali robosi dobre,kvoli komunizmu, preto mali vsetci domy. Vseeeetci sme si boli rovni. Dnes je nastastie kapitalizmus, robosom sklapli huby:)
lego, kolko mas rokov?
a kto nas prinutil takto zymslat ze si musime nasetrit a vystudovat a pracovat a pocas tehtenstva sa musime trapit tym ci bude mat nase dieta co jest?!no kto asi!nasi stari rodicia asi nie!stat zato moze.ja nedostanem ani korunu zato ze moje dieta bude chodit do skoly ale cigani ti dostanu ved ich treba motivovat jasne pre nich vsetko treba robita nemalo by to byt takt ze mladi ludia by ani nemali sa zamyslat nad tym ci ich dieta bude mat co jest a normalne bez stresov si vytvorit rodinu?
Den tam nebolo co pochopit, bolo to pisane na urovni skolaka na 1. stupni :-DDD
mne osobne je uplne jedno, kedy budete rodit, pre mna za mna aj v 15. samozrejme, ak mate prachy. ak nemate, tak si jednoducho musite byt vedome, ze lahke to nebude a ze to bude bud o uskromneni alebo o praci. ale sulozit, otehotniet, porodit a potom nariekat jeeeeej, ake je vsetko drahe a a ja na to nemaaaam a preco miu stat neda? daj daj daj, lebo ja som jej velicenstvo rodicka a cakam, ze sa o mna postarate? a co sa tyka mojej manzelky-mame tri deti a ani raz nepoberala matersku. (z roznych dovod, ktore tu nejdem rozoberat, jednoducho nedostala ani korunu). lenze s tym vedomim sme do toho isli. popri materskej si stihla pekne zarobit a dostudovat VS. dnes maka a pri starostlivosti sa striedame a cuduj sa svete, nie sme ani vyhoreni, ani zodrati, vycerpani, aj s detmi sme dostatocne dlho.
ja tvrdim len to-ak ides rodit, najprv si to spocitaj, aby si potom nemala pocit krivdy.
a mimochodom-preco by mali bezdetne zamestnane zeny prispievat na matersku pre cudzie zenske a ich decka???
a ak je zena tehotna v neskorsom veku, tak riziko, ze dieta sa nenarodi uplne zdrave je ovela vyssie (a bolo tomu tak aj kedysi, nielen dnes). ja som len chcela povedat, ze nahananie sa za peniazmi je na ukor zdravia! a to je fakt. hadam tu nebudeme polemizovat, ze mozme tahat 7 dni do tyzdna 12ky, alebo podnikat a mat neskutocny stres a nic z toho sa na nasom zdravi neodrazi! a ze to nema ziadny vplyv na plodnost... ze sa budeme takto nahanat za mamonom a v 35 si poviem- no, tak to uz vsetko mam, hop zlatko do postele a za 9 mesiacov sa mi narodia krasne dvojicky! na ktore budeme mat s manzelom samozrejme aj napriek praci velmi vela casu. krasne ruzove okuliare :o)
wwww, akoze prepac, ked som sa ta nejako dotkla, ked som vyhlasila, ze nechcem mat dieta v 40tke (a co s tym maju kramy a menopauza mojej alebo tvojej matky, tak to fakt neviem) alebo ked som povedala, ze z tvojho otca akiste vyrastol slusny clovek aj bez penazi? ak ta toto nejak urazilo, tak sa ospravedlnujem, aj ked nechapem...
DEN...nevsimaj si ich,trafil/a si do cierneho,preto sa ozvali.
:-o....neviem, co si nepochopil, vsetko bolo jasne formulovane a ked nevie niekto citat text, tak ho nepochopi:DDDDD
ja by som uz teda dieta v 40 mat nechcela.zena riskuje aj svoje zdravie a zdravie baba.mlade rodiny nemaju skoro ziadnu podporu co sa tyka statu.ja to sama vidim.keby manzel nepracuje sme v haji.a ja nebudem cakat do 35 kym si nasetrim an dieta.vydala som ked som neboal tehotna a vobec sa nehanbim zato ze cakam dieta ked uz mam skoro 20.mam sa ztoho poskladat?radsej budem svojej dcere aj kamaratka aj mama.a nie v 40 ked uz zena je konzervtivnejsia cet vynimkam a to dieta si neuzije ani ziadne lozenie po preliskach ani tobogan ani lietadielka lebo tatka sekne v krizoch ked ju bude zdvihat.
A mamka mala pravidelne kramy do 52ky...ked tvoja mama isla do menopauzy v 40tke, tak jasne, ze nemohla mat deti. Kazda zena je ina. Do mna rypat mozes, ale neotieraj si hubu o mojich rodicov.