Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

poliewoocka

Anmary,pevna vola?Na zaciatku je to tazke,no potom to bude ako droga-myslim to cvicenie.Pevnu volu nadobudnes autosugesciou,ze chces pre seba len to najlepsie,chces byt fit,citit sa vo svojom tele skvelo.Nie?To chce kazda!TY TO ZVLADNES.Clovek zvladne vsetko,co si zaumieni a nepresahuje zakony vesmiru.

poliewoocka

Veronika,mam 18 a som z Lucenca:)
Michellinocka-na veceru skus nieco lahke,salat,pro-bio jogurt.Nieco,co ti odlahci travenie.A takisto aj bylinkove caje...

michellinocka

hmm ale ja inac nerada jem rychlo ... ked som doma vzdy jem pomaly ! aj ranajky jem pomaly... ale ten obed neviem lebo sa musim vratit na hodinu takze aj keby som chcela nestihnem sa najest pomaly ! :(( a co na vecer ?? mala by som daco jest ? alebo staci ovocie ci jogurt ? ja neviem ..

poliewoocka

Este poradim- -odkaz odstránený-
Tamarka-skus cviky zamerane na dolnu cast tela,masaze na celulitidu takou gumenou hubkou,ja ju mam z dm za 60 sk.Potom uz len horeuvedene rady:)
DRZIM VAM PALCE!VY TO ZVLADNETE!

poliewoocka

Michellinocka-tvoja "anomalia" nafuknuteho brucha a bokov vyplyva zo stresujuceho jedenia.Na jedlo si musis najst cas,jedz pomaly,prezuvaj dokladne.Ak totiz jes rychlo a nepravidelne,trpia tvoje brusne partie.V bokoch a bruchu sa ti uklada predovsetkym voda a zaludok sa ti nafukuje.Skus uvolnovacie cviky na zaludok,stahovanie,vypinanie.Takisto skus aj relaxaciu po jedle s lahom na lavy bok-to ulahcuje travenie.Venuj sa cvikom na problematicke partie.

poliewoocka

Veronika:
To je super,ze sa ti podarilo najst si cas a chut a nechyba ti odhodlanie:)Len tak dalej!Cvic tak,aby si sa citila fit a nie dolamane a znicene.Radsej castejsie a pomenej,potom mozes pridavat.Ano,vela ludi zabuda pri diete aj JEST bielkoviny.Ak ich nejeme,nase telo oberame o stavebne latky.

veronika

ahoj tamarka, no nemozes papkat sladkosti furt, ked chces schudnut, treba jest zdrave veci:)a vela cvicit...nic ine...90%uspechu pri chudnuti je cisto strava, zvysok cvicenie...kebyze cvicis ako blazon a jes co chces, tak neschudnes....ani keby co...btw, holky, som zabudla napisat,ze ja mam celulitidu ako svina, aj strie nehorazne..ale to len preto, ze som pribrala strasne rychlo a nehorazne vela...som papkala antidepresiva a hak naraz...ale poviem Vam uprimne, strie ani celulitidu vobec neriesim...budem rada, ak sa vratim k mojen vahe..a potom budme riesit strie..s nimi asi ani moc nenariesim..ale celulitidu asi nejakymi cvikmi potom doriesim...ale nejako tym, cim som si presla, mi uz vobec nezalezi na nejakych blbych striach a celulitide, su tisickrat dolezitejsie veci..ako tieto hovadiny, kto va slubi, vas lubi aj s nimi, vie o com varvim..a to, ze chcem schudnut, chcem. lebo moja vaha ma velmi tazi, nie som zvyknuta byt pri sebe...a 15 kilova nadvaha nie je nic moc...mam 157cm a asi 64kg...ked idem po obycajnych schodoch fucim ako lokomotiva, nevraviac o tych tazkych nohach, akoby som vlacila okovy so sebou...ach jaj, dufam...ze sa mi podari aspon schudnut...ale urcite budem sa snazit chudnut pomaly...nechcem si pri tom narusit psychiku.