Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

poliewoocka

Majka:
1,cielom toho,aby si schudla nie je raz tyzdenne si zamakat a "znicit sa",ale radsej viackrat do tyzdna pomenej.Skus zacat s takymi aktivitami ako napr: nepouzivanie vytahu,zrychlit tempo,dvihanie flias naplnenych vodou,obcas si zabehat,sauna,masaz,napinanie svalov...
2,od rana k veceru sa spomaluje metabolizmus.Vseobecne plati,ze nejest po piatej,alebo 2 hodiny pred spanim.Ja by som skor zvolila schodnejsiu cestu a to taku,ze davky jedla znizovat od rana k veceru.Ak si vecer hladna,daj si trebars jablko.Jedz viackrat a menej.
3,ano,je dobre dat si jeden den v tyzdni post,najlepsi den je piatok aj z hladiska lunarneho posobenia.Pi napr. bylinkove caje alebo cistu vodu a jedz ovocie a zeleninu.Ocisti ti to organizmus a creva.
3,moj vseobecny nazor na diety je taky,ze ak by bola nejaka ucinna,ostatne by nevznikali.Traba si stanovit celozivotny rezim a to ti zaruci,ze jojo efekt sa ti vyhne na milovy okruh:)
Prajem vela stastia tym,co sa rozhodli zmenit svoj zivot:)

majka_

ahoj poliewocka, viem, ze musim nieco so sebou robit (skusala som 1 mesiac sa nepostavit na vahu, ale to som pribrala 4 kg..., ale ked sa na nu stavam kazdy den, tak mam depky... nesmiem). mam zopar otazok na teba (preto na teba, lebo ta tema, co si zalozila je skvela).

1. pocula som, ze staci cvicit len 1x do tyzdna (a ze nie je dobre cvicit 3-4x do tyzdna s "plnym nasadenim", lebo to vraj viac skodi organizmu ako pomaha a clovek schudne rovnako). co si o tom myslis?

2. kedy je najlepsie cez den uz nejest? po 17:00 ci po 18:00 hodine? viem, ze to nejak extra neni urcene, ale tak vo vseobecnosti... ako to je?

3. myslis si, ze je dobre, ak si clovek da taky jeden den v tyzdni alebo v mesiaci len ovocny alebo vodny den tak ako je to pri 90-dnovej diete (akoze v tej diete je vodny den kazdy 29. a ovocny kazdy 4.). neni to velka zataz pre organizmus, ked zrazu jeden den jest len ovocie alebo pijes vodu, hoci predchadzajuce dni si jedla normalne?

4. myslis, ze je 90-dnova dieta dobra?

nikto

este urpesnim:
jedna je mastna z vyvaru mäsa a druha z vyvaru klobasy takze nic moc zdrave ani jedno ale ide mi najme o kalorie

nikto

mozem sa niekoho spytat? ktora polievka je viac kaloricka? kapustnica alebo kuracia? obidve su dost mastne ale jednu z nich si budem musiet dat a neviem si vybrat:( nechcem nejaku kaloricku bombu pocas diety:(
poradte prosim

D_nika

xxxxx, prosim, popis to sem trosku obsirnejsie, alebo ak mozes, ozvi sa mi na mail 5nikki@azet.sk
moja vaha ide nebezpecne smerom hore a naozaj so sebou chcem nieco robit. navyse mam priatela, ktory sice tvrdi, ze sa mu pacim taka, aka som, ale uz len pre vlastny pocit by som chcela aspon cosi zhodit... tak ak mozes, tak sa ozvi, prosim. Dakujem.

poliewoocka

Mnohi maju problemy,pretoze myslia na jedlo cely den,su nim posadnuti.Pomaha najst si zmysluplnu cinnost,ktora vam zaberie volny cas.To naozaj pomaha.
Moj jedalnicek:
Ranajky mam o 6:00,tj pecivo,sunka a zelenina a syr.Pijem caj alebo pramenitu vodu
Desiata:do skoly si beriem ovocie
Obed:Mam o 14:00,zvycajne si ho rozdelim na 2 fazy,prva je polievka a druhu si dam o hodinku-teple jedlo.
Olovrant-urobim si salat,ovsene vlocky alebo si dam nejake ovocie.
Pocas dna si doprajem aj nejaku tu sladkost:)A 5 dni v tyzdni cvicim asi 45 minut-beh a posilovanie.Treba dodrziavat aj pitny rezim:)

okaaaaa

xxxxxx: ahooj.. ano ja by som chcela vediet co kedy a kolko toho presne jes ?? pomozes mi ? lebo uz som fakt zufala.. trpim prejedanim sa.. a uz s tym chcem prestat.. myslis ze do leta sa mi podari schudnut ?? a aj cvicis ?? pomoz mi !! prosiim :((

xxxxxx

ahojte, musim uznat,ze polievocka ma pravdu.tak ako to ona pise to robim aj ja a vaha mi ide dole kazdy tyzden 0,5kg.baby ozaj sa to da,ale musite dodrziavat zasady ako pise polievocka.ja papam 5x na den,ozaj po trosku a vyvazenu stravu. dolezite je napr.nejest vecer jogurt,ten by mal byt rano a tiez ked idete cvicit(fit,bazen a pod)tak predtym ryzu.a tesne po cviceni mozete spapat aj sladke,lebo telo nepozna rozdiel aky je to cukor a spali ho. vyskusala som uz diety od vymyslu sveta a aj pripravky na chudnutie a lieky a k takemuto "receptu" ako pise polievocka som sa dostala pred pol rokom a sa mi podarilo schudnut na vahu mensiu ako som mala na stuzkovej/18r./(a mam 26r).a co kedy presne papam?tak sa pytajte,napisem vam

xxxxxx

ahojte, musim uznat,ze polievocka ma pravdu.tak ako to ona pise to robim aj ja a vaha mi ide dole kazdy tyzden 0,5kg.baby ozaj sa to da,ale musite dodrziavat zasady ako pise polievocka.ja papam 5x na den,ozaj po trosku a vyvazenu stravu. dolezite je napr.nejest vecer jogurt,ten by mal byt rano a tiez ked idete cvicit(fit,bazen a pod)tak predtym ryzu.a tesne po cviceni mozete spapat aj sladke,lebo telo nepozna rozdiel aky je to cukor a spali ho. vyskusala som uz diety od vymyslu sveta a aj pripravky na chudnutie a lieky a k takemuto "receptu" ako pise polievocka som sa dostala pred pol rokom a sa mi podarilo schudnut na vahu mensiu ako som mala na stuzkovej/18r./(a mam 26r).a co kedy presne papam?tak sa pytajte,napisem vam

angeles

poliewoocka, napisala si to uzasne je to tak...ja sama som vyskusala vela diet...ale teraz viem ze plati naozaj len jedno a to dodrziavat urcite zasady v stravovani...ja sama urcite ranajkujem, do obeda si dam este jablko alebo bebekeksy na obed mam rada ryzu alebo cestoviny...ale pocula som ze cestoviny nie su vhodne pri chudnuti co ty na to??? poobede sa tiez snazim papat neake ovocie jogurt a vecera tiez len taka lahka...velke problemy mi teraz robi dodrziavat to ze jest aspon 5x do dna a male porcie...nestiham to lebo chodim na VS a pocas dna moc casu nemam a vecer este utekam cvicit...vyskusala som kickbox aerobic a velmi sa mi to zapacilo...takze ho kombinujem s bodystylingom...chodime tam chudsie aj plnsie holky ale je to jeden tym ktorý chce nieco urobit pre svoje telo...vies niektoré baby si povedia ze to nebudu zvladat no a co tak si odpocinu a po case naberu kondicku a budu cvicit zarovno s tymi pokrocilejsimi...cvicenie je to naj na formovanie postavy ale mne dodava aj mnozstvo endorfínov cize som po nom vyrovnana a stastnejsia...ja sama sa nepocitam medzi stihle zeny, mam par kil naviac a casto mam kvoli tomu depresie...avsak cvicim a stravujem sa hlavne pre svoje zdravie...vzdy som hovorila ze zena ma byt zena, ale vo vsetkom treba striedmost...nikto z nas predsa nie je dokonaly a kazdemu sa paci nieco ine...papa