Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

tamarka

zabudla som dodat, ze som studentka strednej skoly, takze podobne ako michellinocka nemam vela casu poriadne prezuvat..a kedze som si zvykla rychlo sa najest na obed, rychlo jem aj ranajky, aby som rychlo dobehla na autobus a na desiatu mavam vacsinou nejake sladke pecivo (napr. rozok plneny pudingom)..no a potom jem uz iba jogurt a mozno nejaku tu sladkost ked pridem domov...co by ste zmenili/poradili?

tamarka

tato tema je uzasna...ako stvorena pre nas co chceme schudnut :D mam 165cm a 62kg...ja som vzdy hovorila, ze nie je dolezita vaha..a nechapem ako moje chude kamaratky vzdy nadavaju a stresuju, ze maju kilo hore ... mozno im narastli bicepsy a oni su z toho smutne :D
chcela som sa este spytat, ci by mi stacilo 30 min. behu denne a potom nejake posilovacky na celkove schudnutie a zaroven aj spevnenie tela...mam skaredu celulitidu na stehnach aj zadku a nehorazne siroke boky(tym myslim, ze tuk sa mi neuklada na bruchu vpredu, ale na bokoch...proste ked sa na mna pozriete z profilu tak vyzeram fakt dobre, ploche brucho a tak..ale ked spredu tak som brutalne siroka...) myslite ze sa na to da schudnut? poznam vela cvikov zameranych na konkretne partie tela, ale na tuto som este nevidela/nepocula...co myslite podari sa mi do maja vyformovat si postavicku? btw moje miery su 92-80-100 :(...a este -schudnem velmi na prsia? :)
skuste mi napisat svoje nazory, skusenosti, ak ste si to vobec docitali cele :D
a drzim palce vsetkym !

michellinocka

prosim mohli by ste aj mne poradit?? no napisem vam moj zvycajny jedalnicek:
r:6:00-vacsinou ovsene vlocky s ovocim,jogurt,cornflakes alebo rohlik so syrom,zeleninou..kedy ako..
d:cca10:00-nejake ovocie-podla sezony,teraz vacsinou jablko..ale max 2 ks
o:12:20-chodim na obedy,tak polievku si dam vzdy a aj hl.jedlo ale vacsinou tam davaju moje \"oblubene\" bravcove maso,tak jem len prilohy....ale na ten obed mam iba 10 max 5 min..takze to nemozem jest pomaly...
No potom pridem domov o 16:30 a vtedy si uz neviem co dat ... dakedy jogurt s ovocim,susene ovocie.. niekedy uz nic.. a niekedy to nevydrzim a jem vsetko co mi pride pod ruky :((
Pit pijem doost ... 2-3 l za den .. na sport dajak mi neostava cas .....ale asi budem chodit aspon bezat ... nie som nejak tucna len mam siroke boky a velke brucho.. inac tenke nohy aj maly zadok.. ani prsia ziadne :)) takze mam taku dajaku divnu postavu ..mam 17 r.,175cm a 58 kg... da sa s tym daco spravit ?? diky ...

veronika

ahoj poliewocka, dakujem ti krasne za rady:) urcite odskusam tvoj recept na ovsene vlocky :) inak, dnes som zabehla 5km na beziacom pase, samozrrjme som striedala rychlu chodzu s behom a potom som este na jednom pristroji spalila 200kcal..cize spolu aj s behom 500kcal..podla teba je to dost na den?a hadaj, co teraz jem :) som si urobila salat, nasekala som uhorku, rajciny papriky, redkvicku, hlavkovy salatik a oprazila som si zopar malych kuskov kuracieho maska, a na to som nastruhala parmezan:)mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, prave to papam

poliewoocka

Presne tak:)
Vaha nech sa nestava vasim orientacnym bof´dom,radsej sa merajde,ale max. raz do mesiaca!Predsa,ako som uz spominala,svaly su tazsie ako tuk.RObte toto vsetko pre seba,pre svoj dobry pocit z vlastneho tela a ono sa vam odmeni za pozitivne myslenie:)ja sa na vahu nestaviam,aj tak je uz taka stara,komunisticka:)Davam pozor na rozlozenie tuku po tele,pevnost.Celulitidu nemam vdaka totuto stylu.Ak som to zvladla ja,dokazete to aj vy!

agina

No to je super!!! lebo uz mi liezli na nervy tie temy typu, ktore tabletky na chudnutie su najlepsie, schudnite 10kg za 10 dni a podobne hovadiny.Mozno k tymto tvojim bodom by som pridala este to, ze: nestavajte sa na vahu denne a myslite pozitivne a radujte sa zo zivota:)

poliewoocka

Ahoj Agina:)
Tak...tuto temu pisem z vlastnej skusenosti...behavam uz rok na orbitreku kazdy den 25 minut(aspon 5-6x do tyzdna),posilujem a obcas natahovacky,stravujem sa pravidelne,vela pijem...
Co dodat?Udrziavam si hmotnost,nie som chora,citim sa SKVELO,vsetko sa dari:)
Preto mi nedalo nezalozit tuto temu,ked vidim,kolko ludi sa trapi dietami bez uspechu...staci pomenit zivotny rezim:)
Drzim Vam palce!

agina

Je mozne, ze som prehliadla tuto temu??? Kurnik....inak zacala som dva tyzdne dozadu behavat kazdy den o pol osmej vecer. A citim sa skvelo. Pokusim sa dodrziavat vsetko, co tu polievocka napisala.

poliewoocka

Macik a Pavlina:
Problemy s travenim sposobuje nepravidelne jedenie,nahle,stresujuce a nedostatocny odpocinok.Jedzte mensie porcie viackrat denne,jedlo dobre prezujte a pri jedle "vypnite".Po jedle nerobte prudke cviky ani nic podobne a vela pite.

poliewoocka

Ahoj Pettra:
Samozrejme,vsetko sa da,len treba chciet:)Dodrzuj pravidla uvedene vyssie hore.Staci,ak pridas pohyb,pravidelne stravovanie,podotykam,PRAVIDELNE a KVALITNE,JEDLO JEST POMALY,VELA PIT,VELA VLAKNINY,nie rapidne znizit davky a rozhadzat harmonogram.
CIEL DIETY:jest vsetko,ale s mierou...
Tvoje kila pojdu dole,akonahle budes v prijatelnej rovnovahe.Ide o to,aby si sa citila fit.Nechci schudnut rychlo a rapidne,ale pomaly a trvalo.Nevdzavaj to,TY TO DOKAZES.Uspech sa sklada z drobnosti:)Najdi si vhodny sposob cvicenia,staci aj,ak budes intenzivne tancovat na oblubenu hudbu,pojdes peso po schodoch...