Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

poliewoocka

Baby,hlavne je dostat sa do rovnovahy,nech cislo na vahe nie je hlavnou motivaciou!Dajte si ako motivaciu to,ze aha..tak tieto rifle su mi male,nosila som ich pred 2 rokmi,idem spravit vsetko pre to,aby som sa do nich znovu zmestila:)Ale citila sa pritom zdravo a fit!

bebe1

to ste ma vsetci velmi potesili ... tolko reakcii na vlastny prispevok som tu este nemala ... krasna podpora :-))! Prave som prisla z 3/4 hodinovej prechadzky :-)) Skvely to pocit !! Ja som si plne vedoma a uvedomela... co by som mala papat a tak ... uz dlho s tymto ,,mordujem" :)) ... len ... sak vsetci vieme ako to sem tam chodi ... a potom sa dostavia vycitky :-) a potrebujete podporit :-) ten stepper sa nekonal, ale prechadzka bola supis .. iked som zmokla.. . Polievocka, opisem sa ti :-))nepotrebujem vela pochudnut ... mam 156 cm a 54 kg :-)) ked budme mat tych 50 - 49 ... budes spokojna :-)) a neboj sa ... :-)) JA to dotiahnem do konca ... samozrejme zdraveho :-))!! Prajem Vam krasny vecer :) A svieze ranko :-)))

poliewoocka

Ahoj bebe...tak v prvom rade,mala by som spomenut dalsie heslo diety:
NEJDE O KVANTITU,ALE O KVALITU...
darmo zjes 1 zemlu,vyvazilo by ju aj kilo paradajok a inej zdravej zeleniny.Mala by si nahrazdat,nie minimalizovat,lebo si nadobaris jojo efekt:/
Macik,gratulujem k tym 2 litrom:)Len tak dalej,bezim cvicit!

macik78

Ahojky bebe no a kde si nechala zeleninku a ovocie v jedalnicku??? :-)) Drzim palcoky aby si zvladala stravu, ja som dnes uz 2 l mineralky vypila nechapem ako sa mi to voslo do mna chi

veronika

ahoj bebe, no neviem, ci je najspravnejsie jest makovu pletenku, a vobec krekry a chrumky....ak chces schudnut, na taketo veci musim zabudnut. lebo ani cvicenie ti nepomoze, lebo to co spalis, potom spat aj priberies.

bebe1

Ahojte kocky ... ja som dnes spapala (zatial) krajik chleba,1 rozok,makovu pletenku, 1 chrumky a krekry ... ach ja neviem, zda sa mi to vela ... i ked bol tam cca 3 hod odstup .. .Planujem 30 minut na stepperi a 1,5 l zeleneho caju ... :-)) uz sa tesim :-))) drzim Vam palceky :-)

macik78

ahojte no dnes som v pracia dala som na stol 2 l flasku s mineralkou :-)) tak uvidim kolko vypijem, ale je pravda ze vcera som pila viac ako obvikle sice som chodila stale na wc ale nebolela ma hlava... Poliewocka ja tiez "orbitrekujem" no nie tak casto ako ty...

iiii

Ahojte .uz som vyskusala rôzne diety a pomohlo iba ked som chcela , no teraz som sa rozhodla , ze vylucim hlavne pecivo jem 5 krat dene nic masane a tak, ale co je najdúlezitejsie konecne som zacala chodit cvicit

poliewoocka

Veronika,ja som uz 5 rokov nevecerala(ak neratam par "nutnych" vynimiek)jednoducho mi jest vecer nechuti,zato rano by som zjedla aj vola:)Vsetko je to o zvyku a ako si tvoj organizmus sama naucis.Drzim Ti palce:))