Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

macik78

jeeej tak to ti to hrozno zavidim, ja musim pockat az pojdem z prace.. Tiez sa snazim jest viac krat denne a menej, aj ked ja na ranajky jem ako slon, vzdy sa zobudim velmi hladna ale to by nevadilo keby som obmedzovala potom jedlo poobede. Tiez som zacala vcera intenzivne cvicit s tym ze chcem kazdy den aspon 30 minut len neviem kolko mi to vydrzi... Drzte palce. No a cajiky to ja mozem nesladene a kavu tiez nesladim davam tam mliecko to mi staci. Inak cez vikend ked nepracujem je to horsie lebo kava sa mi spaja s niecim sladkym a to teda neviem ci zvladnem

veronika

hej, tak potom vies, ake muky prezivam aj ja, ked som hladnaaa, zacala som obmedzovat stravu len tento tyzden, tak si zvykam:(( ziadne sladkosti, ziadne natierky, parky, salama, syry ako niva atd...pouzivam len umele sladidlo do kavy, a caj si nesladim vobec a pijem len bylinkove(striedam matovy, zihlavovy, harmacekovy, zeleny....atd..obcas cierny..) a snazim sa jest vela zeleniny,,,,napr hlavkovy salat, redkovky, rajciny, papriku,videla som reklamu, z eteraz maju predavat v tescu bezkostkove hrozno kilo po 50, TO HROZNO ZBOZNUJEM, asi si ho skocim kupit a budme chrumat pri telke :)))

macik78

no Veronka podobne pozeram maf story do neskorej noci a furt by som nieco chrumala :-)) urobila som cajik ale ovocny aspon chut nech je dobra ale nepomohlo, ten vecer je pre mna najhorsi

veronika

ahojte baby, dobre ranko, no aj sa teraz snazim nejest po tej siestej siedmej, ale ked som este dlho hore, lebo pozeram napr maf story, tak som hore aj do jedenastej aj dlhsie a to mi uz svrka v brusku, vcera vecer som ale sa zatala a nic nejedla, urobila som si bylinkovy cajik, a viete preco? som furt pizukala, ze som hladna a moj drahy mi hovori, tak si urob cajik, dobry je ,ze?:DDDD

tinusska

ved by mi priatel dal, keby som to vzdala :)) ale on v dobrom, ved sa do mna zalubil este ako do tazsej :)) ja som vcera papala bolo asi 18,30 - 3 suchare, rajcinka a platky nizkotucneho syra. spat som isla okolo polnoci, takze fajn.....

macik78

No dobra inspiracia kupovat nove veci, len aby si ich vyuzila :-))...Ale drzim palce. No najvacsia sranda je ze ked som mala 20 tak som mohla papat co som chcela teraz 30 na krku a musim sa strazit... Este chcem jednu vec myslite ze je spravne nejest od 18 hod?

tinusska

moja inspiracia na schudnutie: nakupila som si vecicky velkosti 36. Mam vysku 153 cm a vaha sa mi vysplhala na 60kg. super... Povedala som si dost, zatial som sa nevazila, obvod pasa sa mi vsak zmensil uz o 10 cm, nemavam nafuknute brucho... uz mi je az trapne, ze stale nosim jedny nohavice, no nove si vsak nekupim, aj ked sa mi uz tieto zacinaju aj trosku drat. aspon nebudem vymyslat a nepolavovat. v skrini uz mam asi 5 novych krasnych a tiez aj drahsich nohavic. o bluzkach ani nehovorim. vcera som si len tak skusala jedny krasnucke letne saty a priatel ked ma v nich videl, ze vyzeram super, este trosku a je to supis.. :))

macik78

Poliewocka s tymi ryflami to je skvely napad a davam ti za pravdu :-)) Odporucujem vsetkym, nestojte na vahe kazdy den, darmo sa budete stresovat skor by som odporucila sa merat tak raz za mesiac uvidite vysledky a potom to stastie :-)) drzim vsetkym palceky a ja sa idem pustit opat do 2l flase ktora sa tu na mna smeje. pekny den

poliewoocka

Ahoj Veronika,zacala si vyborne,drzim Ti palce,aby Tvoje odhodlanie vydrzalo:)Vies,ze ak zacnes s urcitym zivotnym stylom,myslim tym zdravym,nemala by si prestat,ani sa vzdat.Preto som zalozila tuto temu,pre vsetkych,ktori chcu naozaj schudnut a citit sa zdravo a neobmedzovani,a zit bez obav z jojo-efektu.Ja sice nemam obrovske problemy,len udrziavam-ide mi o kondiciu,zdravie,pevnost:)Neodpustila by som si,ze ak mozem so sebou nieco robit,vdaka Bohu som tu a som zdrava,tak by som pre seba a svoju postavu nic neurobila...Cvicenie sa stalo pre mna nieco normalne,pri com vypnem,taky aktivny relax 45min-hodinku denne:)Takisto som si zvykla aj na pravidelne stravovanie.Nezvykla som ranajkovat,na obed som si nieco rychlo supla a vecera ...to bola...Povedala som si DOST.Citila som sa totiz dost zle...zacala som ranajkovat,poriadne vyzivne ranajky,aby som bola v skole plna energie(funguje:)a na desiatu nejaku tu sladkost a jablko.Pridem domov,pomaly si vychutnam obed-mnam-potom si dam mozno tiez nejaku sladku drobnost,ved ked mam chut...a na zaver,ak som k veceru hladna,tak max. nejake to jablko alebo salat(bez dressingu!)

veronika

bebe, vidis, ty si priblizne vysoka, ako ja, ja nikdy neviem, kolko mam nazoaj cm..niekde medzi 156-158..a vidis 22 rokov mojho zivota som bola chudunka...moja vaha bola 47-48..akokolvek som sa snazila pribrat(moj sne bol mat aspon 50), tak som nepribrala ani deka, hoci som sa mohla krmit aj o polnoci najkalorickejsimi vecami...prisli vsak do toho psychicke problemy, pad na uplne dno...schudla som este viac...zacala som potom brat lieky na psychiku...a postupne ako som priberala, som sa tesila..ze jeeeej uz nemam 44 kg ale 50 a viac..az som sa zrazu ocitla na 58 a ups..odvtedy to vyskocilo na 64..:( citim sa strasne tazka, nehovoriac o tom, ze nemam co nosit, moja skrina je plna xs a s veci, ostatne co nosim teraz nejake m a l, tak furt dokola to iste nosim..nechcem si kupovat ine, lebo verim, ze schudnem...takze momentalne vazim 62. stravujem sa zdravo, a zajtra opat nabehnem na beziaci pas, drzte mi palce holky, velmi velmi tuzim po tom, opqat sa citit fit a mat vahu okolo 52kg...pod 50 uz asi ani enchcem ist...lebo aj moj frajer vravi, ze som sa mu najviac pacila ked som mala okolo 52 mozno... tak uvidim...hlavne sa musim velmi premahat s tym jedenim..dnes som rano zjedla dva male celozrnne chelbiky, natrete tenkou vrstvou flory, na tom ppo jednom platku sunky,k tomu som zjedla rajcinu, papriku, dve redkvicky. na obed som uvarila zemiaky v supke a potom este dala zapiect do truby. zvlast som dala tiez upiect file z aljaskej tresky a zalate omackou nejakou..a k tomu som na tanier urobila oblohuz hlavkoveho salatu a rajcin a posypala bazalkou, drahemu chutilo, aj mne :) a poobede som zjedla jeden jogurt activiu, do nej som si nasypala par pisktov. a od vtedy len malu hrstku susenych musli..inak nic