Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

veronika

tak pekne ranko prajem :) prave idem do fitka, zabehat si na pase:) som zvedava, kolko km dam dnes :)

drzte sa :)

tamarka

ved to...zaciatok je brutalne tazky...a este som mala aj problemy s chrbtom tak sa mi tazko cvici...musim sa do toho nejak dostat, ale neviem ako zatial...drzte palce..
aj ja vam drzim ;) a dakujem za kazdu podporu :)

alkoholka...

mam taku otazku.. od alkoholu sa pribera ? to viem ze odvodnuje organizmus... a ze niektore obsahuju vela cukru.... ale nie vsetky druhy ??? napr. taka vodka s energetickym napojom ??

veronika

ahojky, no ja nefajcim a ani nepijem, pijem cervene vino raz za cas, to je asi tak vsetko, alkhol uz vobec nemusim...

poliewoocka

To je skvele,ze si pomaly zvykas na takyto styl:)Vela vlakniny,vody.Najma v lete to bude ovela lahsie,da sa prepchavat melonmi:)Vyhybat sa prepalenym tukom,jedlam nimi nasiaknutymi,mastnym masam a udeninam...vela pit!Vyskrtnut alkohol=prazdne kalorie a takisto aj fajcenie,lebo spomaluje metabolizmus.

veronika

ahoj poliewocka, diky za povzbudenie a varovanie..ale myslim, teda dufam, ze tak daleko ja nezajdem, nikdy som nedrzala ziadne diety a neobmedzovala sa, a zase, mam rozum, nechcem si ublizovat, najma mojej psychike..chapes, zazila som absolutne dno..brala som AD, mala som ine problemy nez nejaka blba ppp, takze ja si davam az moc bacha v tomto...a kebyze vidim, ze nieco mi nesedi a citim sa zle, stopnem moje obmedzovanie, resp jedenie len vylucne zdravych veci za cielom schudnut..u mne ide cisto len o to, aby som nabehla na zdravsi sposob zitia, zaradila do denneho rezimu viac pohybu, cize 5km denne behu resp 4 az 5krat do tyzdna..plus snazit sa viac pit, lebo viem, ze dodrziavat pitny rezim je skevela sluzba pre telo aj mysel..a taktiez skusam jest ovela viac zeleniny a ovocia a nateraz som stopla veci ktore su nezdrave a po ich konzumacii by mi dodali velku energiou v KJ..cize tak asi..yatial som zistila..ze cez den uz nie som taka pazrava, co mi vyhovuje a som tomu moc rada.drzim vam palce holky...:)

poliewoocka

Ahoj Veve,je to super,ale pozor na to,aby sa to nezvrhlo na ppp!Vies,takto rapidne chudnut...tu nejde o to,aby si jedla co najmenej,ale nahodit zdravy rezim,ktory ti vydrzi do konca zivota.Mas ten pocit,ze by si to dokazala(aj napr. dalsich 30 rokov?)?Papat takto do konca?Velmi sa neobmedzuj,zaklad je jest mensie porcie,zdravsie,castejsie,VELA pit,sladkosti ano-sem-tam,pohyb,ovocie,zelenina...nejde o to az tak,kolko,ale CO zjes.Drzim palce:)

veronika

HOJ poliewocka, moja, uz som asi schudla 3kila:) sice necvicim teraz cez vikend, ale jem fakt malo, snazim sa nejest zle veci a nejak to vychadza, ze cez den zjem velmi malo, ale snazim sa jest len zeleninu a ovocie vela:) inak, fakt je to super pocit vazila som min nedelu 64,5 mozno a teraz mam tak 61..parada:)
uvidim, ako mi to pojde dalej

poliewoocka

Bebe,veronika,macik,tamarka,petkaa a ostatne baby:)
Nebojte sa,zaciatky su vzdy tazke...co sa tyka toho cvicenia a jedacich navykov.Leto sa blizi,uvidite,ake budete na seba hrde:)

macik78

Poliewocka dakujem pozriem stranku a skusim tie cviky, inak vikend je zabijak pre mna...Mam chut snad na vsetko a stale :-((( uz aby bol pondelok. Drzim vsetkym palce