Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

bebe1

Ahojky krasky :-)). Som na sbe hrda :)) bola som si pobicyklikuvat .. 35 minut ... a keby nebolo toho vetra ... :-)). Papam v pohode ... jablcka ... zemiaky ... snazim sa k tomu troj hodinovemu odstupu .. , ked strasne ma mrzi, ze mne jest tak chuti ... :-(ale snazim sa vela vela pit ... . Dnes si bola teta pre stepper, mala som ho od nej pozicany :-(( hlavu mam v smutku .. . A dostala som dve 300g rakuske cokolady :-Oooo) ... musim ich co najskor darovat :-D

poliewoocka

Macik:
1,lahni si na chrbat,nohy zohni a dvihaj panvu.
2,klakni si "na macicku" a striedavo dvihaj serie a to tak,ze nohy bud vystries alebo ohnes-skusaj co najvyssie s dorazom na sedacie svalstvo.
skus hladat dalsie inspiracie na nizsie uvedenom linku

macik78

Dobre ranko baby teeda pozeram ze snad dospejeme k zdravemu zivotnemu stylu :-) a to ma tesi, lepsie sa menia navyky ked mame oporu u druhych...Ja ked priberiem vzdy mi to ide do zadku a neviete mi poradit nejake cviky na posilnenie tejto casti?

poliewoocka

Tamarka,
Ano,chudne sa aj na prsia,ale ak zamerias cviky na dolnu cast tela,nebude to take "strasne".Skus napr. stepper,na zadok hacken drepy -odkaz odstránený- -pozri sa sem.Mozes skusit aj orbitrac.Aby ti prsia neovisli a nestratili pevnost,cvic aj cviky na prsne svalstvo.Drzim palce:)

tamarka

cafko baby...cela by som sa spytat este raz, ze ci staci 30min. aerobneho cvicenia a 15min. posilovaciek aby som zaroven chudla aj spevnovala....a ci nahodou nedopadnem tak, ze budem mat velke svaly ak to takto budem robit chapete..
mam 64kg, a miery 90-80-100...obvod stehna cca 60cm
a este jedna otazka..chudne sa velmi viditelne na prsia? :D:D
dakujem za odpovede :)

poliewoocka

Ahojte baby:)Som na Vas hrda!Fakt vidiet na tom,co pisete Vase nadsenie a silu vydrzat!
K tej chuti do jedenia vecer...z vlastnej skusenosti-treba si zvyknut na novy rezim jedenia,zaludok sa potom preorientuje a nebudete hladne vecer,ako ste byvavali...napr. ja uz necitim hlad,od 17.00 az do rana...ale obsac si dam nejaky ten salat alebo ovocie.
TO je super,ze ste si pokupili nove vecicky,aspon mate motiuvaciu:)
Neorientujte sa na spalene kilokalorie a jouly,to vas len zatazi...skor cvicte dynamicky,aby ste mali z toho radost!Potom sa z vas stane "kaloricky" otrok...potraviny nahradzajte,napr. bielu ryzu vymente za hnedu,sacharozu za hnedy cukor,biele pecivo za celozrnne,nizkotucne mliecne vyrobky,sladkosti za musli,ovocie,zelenina...mnozstvo rapidne nemente.V mojej teorii ide o tom,ze zakladom je klalat organizmus nahradzanim potravin zdravsich,lahsie stravitelnych s nizsim energetickym obsahom.Ak totiz budete rapidne uberat jedlo(a jest ako baby z temy "nehanbim sa za to,co som dnes zjedla")telo zazije sok,ktory sposobi neskor,ked sa vratite k normalnym stravovacim navykom(dlhsie toto tryznenie nik nevydrzi,lebo by to viedlo k sebadestrukcii)telo sa zacne spamatavat,vytvatar si este vacsie zasoby pre pripad dalsieho "kritickeho obdobia".
Takze-ziadne pocitanie,ziadne vazenie,len vela vody,merat sa obcas,vela vlakniny,nahradzanie potravin a POHYB.
PS:z gumenych medvedikov sa nepribera,ale nieze zjete za vlecku:)

petkaa

xi to ja viem :o), ale to už bola hotová káva v krabičke ... no ale ja vôbec necuktrím nič ani čaj a ani nesolím ... toto bola fakt len vínimka. asi 3 x som to pila

veronika

ahoj, no moj nazor je: pokial si si do ladovej kavy neprisypala cukor, tak podla mna mohla byt...ide o to, aby si nepapala cukor...

petkaa

Ahojte, ja tiež držím dietku :)... a chcela by som sa Vás opýtať, dala som si ľadovú kávu. Ja kávu vôbec nepijem ale mala som chuť na sladké tak som ju chcela zahnať jej chuťou, leob je super.. je to moc hroznéé ??

veronika

ahojte kocky, prave som sa vratila z fitka, dnes som na seba moc pysna som bezala takmer vkuse 40 minut, zabehla som 5km a spalila som 400kcal..jupiii, rano som mala len jeden krajec celozrnneho chlebika s florou a sunkou a rajcinku. teraz na obed budete mat cinu, ale namiesto kuracieho maska budeme mat
sojove plus ryzu.
otazka c 1| musim jedavat pravidelne aj polievku, ak chcem schudnut?
otazka dva. kolko kj by som mala denne spalit aby som za tyzden cca schudla tie dve tri kila<

dik baby