ako bolí pôrod?

den

Ale Lenuliatko neboj, musi to raz prist a ako pride, tak aj odide.
Nakoniec uz ponukaju rozne alternativy a fit lopty na urychlenie zostupu a tak....
Horsie by bolo, keby ta kotrakcia trvala cely ten cas,takze medzi konrakciami oddychuj, u teba to moze byt uplne iny priebeh...jedna so mnou na sale ani len nemukla..tak som si myslela, ze snad ani nema bolesti.
Len predychavat, aby babo malo kyslik a nekricat..vsetko ti povedia, tak nemaj strach.
No porod sa da prirovnat k behu na maraton a to da zabrat, ak netrenujes, tak nieco to stoji.
Ale jediny pohlad na dieta a zabudnes, ze si rodila....potom pridu ine.

den

Ahojte, mam dva porody za sebou, bez nejakych utisujucich prostriedkov, ale s oxitocinom(infuziou)...chalanom sa nechcelo ist von:)
Pri prvom mi prepichovali por. vak a pri druhom asi po hodine infuzie sam praskol a bolesti zacali az odtecenim plodovej vody a hned kazdych 3-5 minut a kontrakcia tak 40 sek....no neskutocne dlho mi to pripadalo, ale dalo sa:)
Bolest rovnaka..tak si pridaj menstruacnu bolest tak 50x horsie a ako taka vlna ktora prichadza a ustupuje.Kedze s oxitocinom je to ovela rychlejsie tak prvy porod trval 4,15 hod a druhy 3,5hod....celkom snesitelne, ked si predstavym, ze niekto aj 12 hodin, ale tam to nastupuje pozvolna, tak kontrakcia raz za hodinku a potom sa to skracuje.
Samotny porod tak do 20 minut, na 3-5 zatlaceni a tam ma nic nebolelo, akoby kotrakcia nechcela nastupit.Ked uz prejde hlavicka..tak telicko ako take blblblb zblnkotanie a velmi rychlo... potom taka nekonecna ulava.
Sitie trvalo 45 minut.Boleli len tie stehy asi 4.
Este tam potom lezis tak 1-2 hodiny na sale..mne sa triasli kolena a nemohla som to zastavit, hoc som chcela, od vypatia sil.
A potom mi sestricka tak zatlacila brucho(to sa vraj musi, ci nekrvacas do dutiny brusnej), ze som myslela ze opat rodim a to tak par krat spravili este aj na izbe...
Ehm, na wcku dalsi porod..takze si clovek uzije.
ALE ten pohlad na malilinke stvorenie, kt. sa prisaje a hltavo papka, vonia a je nadherne..tak to sa oplati.
Aj dojcenie zo zaciatku boli, ale len kym nepridete domov...potom je to uz o inom:)
A kazdy to preziva inak, zavisi, aky ma kto prah bolesti...
Da sa to prezit a ked je tam este aj manzel, tak super.
Zvladnete to..to ja som si myslela, ze koli porodu ani deti mat nebudem a este sa na jeden chystam tak za 3-5 rokov.
Tak drzim palce..vzdy si povedzte, ze ste kazdou tou bolestou blizsie k babu vo vasom naruci.:)

lenuliatko

mna caka porod o mesiac.a som ztoho doslova posrata.no panika.bojim sa.ale asi budem rodit do vody snaaad to nebude take hrozne.ale tesim sa na malinku ako ju budem drzat v rukach to mi stoji za tu bolest.

slzicenka

Ahojte,ja mam porod dvakrat za sebou.Mozem povedat,ze prvy bol rýchlejsi,lepsi,menej bolel ako ten druhy.Prvy porod ratajuc s prvými kontrakciami som mala za sebou za 5 hodin a druhy za 10.Bolelo,ale da sa to prezit..a najmä stoji to za to:)

majkaaa

Nemáš sa čoho báť,všetko sa dá prežiť. Netvrdím,že je to prdnúť a hotovo,ale žena pre zdravé bábätko čosi vydrží. Neboj sa,skôr sa teš,že si privinieš k sebe svoje prvé dieťatko.A je to naozaj tak...ak ho budeš počuť prvýkrát plakať,ak ho prvýkrát uvidíš,budeš veľmi,veľmi šťastná a na bolesť okamžite zabudneš.

anjelik

ahojte je pravda ze ked ma zena sirsiu panvu tak porodi rychlejsie? niekto mi to vravel a neviem ci tomu mam verit

mia

Ahoj.ja som celý život cvicila tak mi dr.hned povedala ze budem mat tažši porod pretože mam velmi pevne svalstvo na bruchu.dokonca som cvicila do dna porodu ale brucho samozrejme nie.o pol noci prisli kontrakcie a odtiekla mi plodova voda.o tretej rano ked som prisla do porodnice som si myslela ze to uz bude.chodila som aj na predpripravu takze som sa snažila zachovat chladnu hlavu a pritom predychavat.nasledovala sprcha,klystyr,fitlopta.sialena bolest neda sa mysliet na nic.kontrakcie silneli,chodil za mnou doktor.o piatej rano mi pustil zbytok plodovej vody,no muky.do osmej rana som nemohla uverit tomuto trapeniu co som si ani zo stvrtky pred tým nevedela predstavit.o osmej ma zobrali na salu.hlavicku som tlacila tristvrte hodiny,o8.45 bol maly na svete.za tych 6hodin najvačšej bolesti v mojom živote som nevidala ani hlaska.nastrih mi nerobili,da sa to aj bez len musis pocuvat doktora.a vdaka mojmu cviceniu a zdravemu stravovaniu som 2hod.po porode stala na nohach plna sily a pri výske 176cm bola moja vaha 55kg.som vdacna za takuto skusenost,vsetko sa da dokazat je to len o sebadiscipline.sme stastne zeny.