Ahojte, mam dva porody za sebou, bez nejakych utisujucich prostriedkov, ale s oxitocinom(infuziou)...chalanom sa nechcelo ist von:)
Pri prvom mi prepichovali por. vak a pri druhom asi po hodine infuzie sam praskol a bolesti zacali az odtecenim plodovej vody a hned kazdych 3-5 minut a kontrakcia tak 40 sek....no neskutocne dlho mi to pripadalo, ale dalo sa:)
Bolest rovnaka..tak si pridaj menstruacnu bolest tak 50x horsie a ako taka vlna ktora prichadza a ustupuje.Kedze s oxitocinom je to ovela rychlejsie tak prvy porod trval 4,15 hod a druhy 3,5hod....celkom snesitelne, ked si predstavym, ze niekto aj 12 hodin, ale tam to nastupuje pozvolna, tak kontrakcia raz za hodinku a potom sa to skracuje.
Samotny porod tak do 20 minut, na 3-5 zatlaceni a tam ma nic nebolelo, akoby kotrakcia nechcela nastupit.Ked uz prejde hlavicka..tak telicko ako take blblblb zblnkotanie a velmi rychlo... potom taka nekonecna ulava.
Sitie trvalo 45 minut.Boleli len tie stehy asi 4.
Este tam potom lezis tak 1-2 hodiny na sale..mne sa triasli kolena a nemohla som to zastavit, hoc som chcela, od vypatia sil.
A potom mi sestricka tak zatlacila brucho(to sa vraj musi, ci nekrvacas do dutiny brusnej), ze som myslela ze opat rodim a to tak par krat spravili este aj na izbe...
Ehm, na wcku dalsi porod..takze si clovek uzije.
ALE ten pohlad na malilinke stvorenie, kt. sa prisaje a hltavo papka, vonia a je nadherne..tak to sa oplati.
Aj dojcenie zo zaciatku boli, ale len kym nepridete domov...potom je to uz o inom:)
A kazdy to preziva inak, zavisi, aky ma kto prah bolesti...
Da sa to prezit a ked je tam este aj manzel, tak super.
Zvladnete to..to ja som si myslela, ze koli porodu ani deti mat nebudem a este sa na jeden chystam tak za 3-5 rokov.
Tak drzim palce..vzdy si povedzte, ze ste kazdou tou bolestou blizsie k babu vo vasom naruci.:)