ako bolí pôrod?

mamina01

neviem ako je to teraz s tym lokalnym umrtvovanim,mozno mi to niak opichali ale najhorsie bolo to zasivanie zvonka,roztrhnuta az po konecnik.no ale prezila som.aj tak je to oproti porodu sestry basnicka.ona sa mala hlasit ak do urciteho datumu neporodi,este sme ju s jej terajsim kmotrom viezli na prijem vysmiatu od ucha k uchu,neteri sa niak nechcelo na svet.no to bol pondelok.ani utorok a stredu s nou nic nerobili.vo stvrok ju uz nad ranom chytili bolesti tak jej dali injekciu ale vobec sa neotvarala,podotykam ze od stredy vecera nic nejedla,dali jej klistir,na vzdycharen a stale cely stvrok nic.my sme uz ako rodinna rada zasadli pretoze aj ona ked nam volala ze trochu ma bolesti,tak sme jej muzovi narovinu povedali ze treba nachystat obalku.s tym ze uz jej niaka jej znama vybavila doktorku.tak sa doniesla obalka a behom hodiny co uz bolo23hod vecer sa slecna narodila.no a porod s troma doktormi a pod kyslikom.ani vlastny muz si ju po dvoch dnoch po porode nespoznaval-mala dopraskane pery a na tvari jej boli videt vsetky zilky.vyzerala jak stara zosuverena starenka.

dadie

ja viem, ale aj keby sa ma pytali, tak by mi to bolo jedno, alebo by som nevedela odpovedat, lebo mi bolo tak strasne zle, ze mi to ani trapne nebolo. A to este ked ma zasivala, (doktorka bola naozaj zlata) tak tam stali dvaja medici pri nej a veelmi sa bavili. Ale este musim povedat, ze ja som dost citliva na bolest, ked idem na rocnu prehliadku tak sa bojim. A este mi pri porode tak narazili kostrc, ze ma este pol roka bolela. ale to nebolo naschval. Ja sa na nich nehnevam, len ked pocujem o babach, co rodili supsup.....tak mi je to luto. Ja som to tiez mohla mat ovela lahsie.

wqdqhkbd

Ja som zasivanie mala "nazivo". Pridavam sa k tym, co mali dost lahky porod. Bolo to sice asi 2000x vacsia bolest ako pri menstruacii, ale relativne rychlo bolo potom. Nabuduce uz len epiduralkou. Naco sa trapit, ked sa to da aj "bezbolestne" (takmer) Najhorsie boli zastrihy.

dadie

no ja vam zavidim, ja som mala strasne bolesti, kontrakcie mi zacali o 10rano a porodila som o 10rano na druhy den, lebo ma sestricky o 18 dali do postele, pichli mi injekciu aby som nerodila, celu noc som sa zvijala v bolestiach, nemohla som sa najest ani napit, a rano o desiatej, ked som uz bola skoro mrtva od bolesti dosiel primar a zobral ma na salu. Nevladala som ani tlacit. museli ho zo mna vytiahnut, maly mal potom otok na hlavicke. Zasivanie som uz ani necitila, bola som rada ze zijem ja aj maly. Bolelo ma uplne vsetko. Stratila som aj dost krvi. Ale v sprave nic nie je. A popritom sa na mne ohromne zabavalo dvadsat medikov.

lea

ale vsak aj to zosivanie robia v lokalnej anesteze, nie? vsak aj pri vyberani maleho materskeho znamienka daju lokalnu anestezu a tam idu tak 2 stehy.

perla

ahoj mam 2 deti, prvý pôrod rýchlovka, druhý nie, ale tiež radšej rodiť ako nosiť, lebo som mala problémy a musela som ležať. Je to bolesť ale odmenu máš nezaplatitelnu, takže nieje o čom.Neboj je to normálne ak by nebolo, nemali by sme nikto viacej ako 1 dieťa

mamina01

skor by som povedala ze horsie uz bolo zasivanie.45minutove vysivanie ornamentov,ako to doktor nazval.ale da sa to zvladnut.to ked mi vravela kamoska ako behom troch hodin porodila,a to bola prvorodicka tak s tym mojim sa to neda ani porovnat

mamina01

mna to caka po skoro deviatich rokoch uz coskoro,ale ze by som mala z toho obavy sa neda povedat.asi to je tym ze prvy porod som mala rychly.akurat my po prepichnuti plodovej vody odisli celkom kontrakcie,a porod my vyvolali behom hodiny,pretoze som mala uz zelenu plodovu vodu,doktorka to prirovnala k zabacincom.tak si ma napojili na infuzky a ako mi povedala ze do hodiny porodim tak aj bolo.

beatrixx

vsetkym vam zavidim,ktore ste mali len taketo bolesti.ja som mala neuveritelne silne bolesti-nedali sa takmer vydrzat.bolo to aj tym,ze som mala velke deticky-4.70kg a tak som sa musela aj viac otvorit.ja dodnes,ked vidim v telke porod,mam take bolesti brucha,ze sa mi na to neda ani divat.