ako bolí pôrod?

lenuliatko

ja mam este cas do 5.decembra.chcela by som rodit do vody.stale nadtym uvazujem.este uvidim.ale jedna baba tu pisala ze rodila po cupiacky ci ako.dolezita je poloha asi aku si najdes tak sa ti bude dobre rodit.manzel chce byt primne ved on by t aj zamna odrodil najradsej ked otom hovori :D dost ho trapi ze som bola na rizikovom a ze som mala vela stresov kvoli svokre.ale uz je to ok.este by sme mali ist tento tyzden na nejaky tyzden a pol do anglicka tak dufam ze mala bude chciet prist na svet az na slovensku :D :D

kača

Porod, podla mna to nie je bolest, ja mam za sebou tri porody, bez akychkolvek injekcii a podobnych nezmyslov, ktore ta akoze maju zbavit boletsti.
Myslim ze vsetko je to v tvojej hlavicke.Ked sa na to budes tesit abudes si vsugerovavat ze to neboli tak to boliet nebude.
Ono to totiz to ani neboli, citis tlak medzi nohami, ktory je celkom prirodzeny, pretoze z teba vychadza dieta, a tak na to aj stale musis mysliet.Ked budes mysůiet na bolest a strach tak ti to k nicomu nepomoze.A mam este jednu radu zober k porodu svojho partnera, je to uzasne ked ste tam spolu, vtedy je to cisto vasa akcia a spolu sa tesite ako ten maly cloviecik z teba vylieze, ako citis tie tlaky tak si hovor ako uz je blizko aby bol vonku, ako malo staci a mas ho navzdy pri sebe, potom posledny krat zatlacis, ato male skvrna je vonku a ty v momente zabudnes na strach a budes najstastnejsia na svete.

vierka

Ja som mala epidurálku a vrelo odporúčam,ale ešte sa nejako nemusíš strachovať,užívaj si tehotenstvo.Pôrod bol úžasný,nakoľko som vedela porovnať pôrody:1,s epi ale nestihol zabrať,2,bez=dalo sa prežiť ale ....3, s EPi=prechádzka ružovou záhradou,aj keď nejaké tie bolestičky musíš vydržať,ale to sa dá v pohodičke

mya 24

baby ktora mala epiduralku? boli zavadzanie? je to lepsie? aky je to vlastne pocit?? a rodili ste niektora do vody?? ja som v 5 mes. a neviem aky porod si mam vybrat a aku anestezu ci co to je..poradte please!

/*/*

jasné, že dá sa to prežiť, veď ako by sme boli tu, ale pre mňa to bol nekonečný príbeh, ktorý stál zato. Som šťastná, že som mama, ale už nie

zuzana12345

vôbec to nieje strašné,samozrejme sú aj príjemnejšie veci ale tá bolesť veľmi rýchlo prejde pre mňa bolo asi najhoršie zašívanie a to že sa mi zle sedelo

scarlettt

pôrodné bolesti sú ako menštruačné bolesti, no silnejšie, niekto ich nemáva a preto ich nemá s čím porovnať. tesne pred pôrodom máš tlaky, ako keď ti treba veľmi na veľkú potrebu, no ešte nemôžeš tlačiť, až keď ti doktor povie. vtedy z hlboka dýchaš. keď prídu tlaky a doktor usúdil, že už si dostatočne otvorená, vtedy tlačíš, ako keď si na veľkej, no oči si zatvor a bradu daj k hrudi. drž sa madiel. samotný pôrod, teda doba, kedy bábätko ide z lona von, je veľmi príjemný a už nič nebolí. cítiš jeho telíčko. a ten pocit po pôrode je neopísateľný, dočítala som sa, že je to odmena od Boha. ten euforický pocit budeš mať aj vtedy, keď pôjdeš prvý krát na prechádzku, keď ti bude dieťa vystupovať na kultúrnom podujatí v škôlke...