ako bolí pôrod?

dvojbotka

Negativa Epiduralky :
Epidurální analgezie (EA) zpomaluje porod, vede k častějšímu používání oxytocinu, zvyšuje
počet epiziotomií, klešťových porodů, vakuových extrakcí, pravděpodobnost vaginálního
instrumentálního porodu a ukončení porodu císařským řezem. EA může výjimečně
vyvolat i život ohrožující komplikace (ztráta vědomí, křeče, srdeční zástava, prudký pokles
krevního tlaku, nausea, zvracení, potíže s dýcháním, poškození mozku, alergický šok,
poranění nervů, vznik abscesu, prudké bolesti zad či hlavy, problémy s močením, zimnice,
svědění, senzorické potíže, funkční svalové poruchy a úmrtí u matky, tíseň plodu) u matky
i dítěte, zvýšit jejich tělesnou teplotu (způsobit horečku) a riziko infekce. Matce může
způsobovat dlouhodobé nebo chronické problémy, jako jsou dočasná urinární inkontinence,
vznik hematomů, poranění nebo poškození nervů a ovlivňuje její (i partnerovo)
vnímání porodu. Možnými, i když dosud nepotvrzenými komplikacemi, jsou neurologické
následky, dysfunkce močového měchýře, chronická bolest hlavy, dlouhodobá bolest zad,
hučení v uších, nedoslýchavost a senzorické potíže.
Epidurálně podávaná analgetika a anestetika pronikají do organismu dítěte, negativně ovlivňují
jeho okysličování, mohou způsobit závažné poruchy srdečního rytmu, vyvolávat dýchací
potíže při porodu a komplikovat začátek kojení. Můžou mít nežádoucí vliv na fyzické i psychické
zdraví novorozence. Neexistuje ani náznak vědeckého důkazu pro hypotézu, že EA chrání
dítě před vznikem plodové tísně. EA narušuje fyziologický proces porodu a negativně ovlivňuje
první kontakty a vytváření citového pouta mezi matkou a dítětem.
Porodní bolesti jsou normálním fyziologickým jevem a mají svůj smysl; existuje mnoho přirozených
a bezpečných technik, jak utlumit vnímání bolesti při porodu:
- svobodná volba polohy v 1. i 2. době porodní
- teplá koupel nebo sprcha
- masáže, doteky, hypnóza, hudba
- užívání technik na odvádění pozornosti (určitý rytmus dýchání, vizualizace aj.)

evitka001

ajaj ,ja som mala epidurál a doktor sa veľmi divil, že ma to aj napriek tomu bolí. Tak mi musel šlahnúť 3 dávky anestetika ale aj tak som to cítila. Potom mi bol na izbe povedať, že som prvá ktorej musel dať 3 injekcie, takže to záleží aj od prahu bolesti. Šitie bola pre mňa skúška nervov. Tie injekcie mi pichal niekde v okolí nástrihu. Ale všetko sa dá vydržať.Držím palce.

keki

Fu moja ja ked to tu tak citam ani nev.ci ti mam povedat moju skusenost.mam uz dve deti.Prve som rodila v 19 a to mi plod.voda zac.odtekat uz rano a ja som isla do nem.len o14.30 s tym ze snad ma poslu este domov.uplne pohoda len sem tam som citila male pichnute.Prisla som tam a pan.dok.mi vravi ze do vecera to bude.urob.preh.a tak 3h sa to roybehlo.Prisli kontrak.sprvu slebe no stupnovali sa musim pov.ye j jed.chvili som si mys,ze to uz.nevydr.ale potom som si fakt pov.ze co ti sibe ved ides iba rodit.ani nev ako len sest.mi vravi ye nejako velmi predych.ze ma pozrie a uz len zavola dok.pan dok.rodime pribehol a bolo.Este dokonca pri samot. porode mi preblesklo hlavu ze toto je ten porod? takze super.a duhe bolo este rychlejsie a aj lahsie muz sa nestohol ani spamatat. takze sa neboj a nech vsetko dobre dopadne.pa pa

5858

ja som rodila pred 7 rokmi ja si dovolim nesuhlasit s ikuskou mala som 18 ked som rodila je to naozaj velka zataz na hlavne na chrbticu ale ako vieme tehotenstvo je dane prirodou je to to najprirodzenejsie co sa v prirode deje mala som v porovnani s inymi lahky porod behom 2-3 hodon od 1 kontrakcie bolo po vsetkom dufam ze az este raz budem rodit tak to takto prebehne znovu ale ja mam zdravotne problemy tak sa na to akosi bojim odhodlat

connie

citala som,ze hradzu si ma zena zacat masirovat sama asi mesiac pred pôrodom, aby nemusela byt nastrihnuta. viete niekto kde zistit ako?

vierka

Ja som v pohode chodila s epidurálkou,sama som prešla na sál,hlava ma nebolela,bolesti som po pôrode nemala.Nastrihnutá som síce nebola,hoci malá vážila 3800 g,lekár ukazoval sestričkám,ako sa má žena masírovať,aby nemusela by ť nastrihnutá hrádza.Bol to môj tretí pôrod,a prvý s epidurálom.ODPORÚčam

ikuska

Hadam pri nastrihu a zasivani sa dava lokalka, ved nie sme v Afrike, nie? ked mi gyndak vyberal Implanon, mala som dva stehy, taky bol "sikovny", tak som mala lokalku, nemyslim, ze pri siticku by sa to robilo naostro. Brrrr.V kazdom pripade mat ci nemat deti - v mojom pripade to bude predchadzat veeelmi dokladnemu premyslaniu. je to obrovska zataz na telo zeny, zena musi to dieta strasne chciet, aby ho vynosila, porodila a tak dalej...

ach jajaj

ako je to s lokalnou anestezou pri zastrihoch a zasivani??to sa ziadna nedava??neverim,ze by to neucinkovalo.ach jaj, musime si my zeny vytrpiet.chlapi nemaju ani z polovicky tolko bolesti v celom zivote!