ako bolí pôrod?

bobika.

Baby, ja som porodila pred 7 týždňami krásneho a zdravého chlapčeka...a išla som rodiť s tým, že bez epi rodiť nebudem, lebo viem, aký som mala prvý pôrod, išla som na vyvolávačku v 38tt lebo som mala málo plod.vody, no a človek mieni a lekár mení a keď mi oznámil, že epidurálka nebude lebo malemu to neprospeje, tak som chytila paniku ale poviem vám mala som takú super pôrodnú asistentku, že som od odtečenia plodovej vody porordila za 40min. ak tým bolestiam- rodila som na kolenách, celý čas bola pri mne por. asistentka a bolo to super!!!Takže veľa záleží aký bolestivý budeš mať pôrod od toho či vieš správne dýchať a v akej polohe rodíš. Takže je neľutujem , že som nemala epidurálku, večer po porode som behala ako srna...

: ))))

ak mam opisat tu bolest, tak to boli presne tak ako ked mas bolestivu menstruaciu, len asi 100x horsie: ) ale da sa to prezit

buduci golem

ako som tak sledoval zenu, tak ju to dost bolelo
ale epiduralka jej pomohla a potom to uz slo celkom dobre
a teraz tvrdi, ze to bol neuveritelny zazitok
z mojho muzskeho pohladu je pri tom dolezita sebadovera zeny vo svoje sily, zdrave telo a dovera v silu prirody

zuzlka

ahojte.
no ja som mala dost vycerpavajuci porod o 6.00 rano mi odtiekla plodova voda a o pol 8 rano som uz bola v nemocnici a cely den nic mala som len slabe kontrakcie stale som len bola monitorovana az o 18.00 sa uz zacali zosilnovat ale stale nic a nebolo to este na porod a uz o 22.00 som uz mala strasne silne kontrakcie az do 23.55 sa nam narodil chlapcek uz som bola s celeho dna taka ustata ze uz vecer ten porod bol hrozne vycerpavajuci bola som prvorodicka tak asi preto
ale zvladla som to ateraz mi robi radost nas maly adam prave dnes ma pol roka

[zruseny12]

...myslim,ze ked sa zena hybe pocas tehotenstva,je uplne iny porod, ako ked len posedava a ma malo pohybu...
ja som mala 1porod...za pat minut dvanast...velmi tazky...bola som na rizikovke,malo som sa pohybovala...
2porod... i ked som mala rizikovku,ale vela som sa pohybovala,pracovala som na zahrade,malovala dom,stahovala nabytok...robila som proste vsetko/mozno som to az prehanala.../ale porod bol velmi lahky-porodila som doma...prislo to tak nahle,a velmi rychlo...uplny opak prveho porodu...

veronika

Ahojte,elmi obdivujem zeny,ktore uz rodily.Ked tak citam vase prispevky,stekaju mi slzy po tvari.Velmi tuzim po dietatku,no este viac sa bojim!!!Prosim poradte,ako je to s tym epiduralom,daju mi ho ned ako pridem?A ako dlho sa tlaci?

lea

no poviem ti, ze vtedy zeny porodili lahsie, lebo boli zvyknute na pohyb a tazku pracu a mali inu kondicku ako ludia teraz

vikuska

netreba dopredu stresovat. dnes je uz dost moznosti ako zmiernit bolest (epiduralka, rodenie do vody atd.)
viete si predstavit ako sa kedysi rodilo, niekde na poli popri robote? no hroza.

kikulka

babulky nestresujte sa zbytočne...moja mamka vždy vravela,že pôrod bol oveľa ľahší,ako celé tehotenstvo,ja som bola na svete o hodinu potom,ako maminu priviezli do nemocnice a brat bol ešte rýchlejší=)o 7:00 ráno zobudili maminu pôrodné bolesti a o 7:30 už bol brat na svete....ja sa skôr bojím,ako je to s krvácaním pri pôrode,lebo som silno anemická,tak aby som nevykrvácala...má niektorá anemička skúsenosti s pôrodom?priznám sa,mám z toho obavy

Najčítanejšie články