ako bolí pôrod?

evitka001

Neboj nie je to až také hrozné. Hlavne sa nedaj vystrašiť hororovými-napoly vymyslenými zážitkami. Ja som sa v tej chvíli sústredila len na to aby som už mala za tým, veľa som chodila aby som sa rýchlejšie otvárala atď... Kontrakcie boli ako silné kŕče, postupne sa zosilňovali až mi občas nedalo dýchať. A bolelo to hm, taká tupá ale veľmi intenzívna bolesť. Epidurálka mi pomohla veľmi neviem ako by som to bola bez nej zvládla. Dosť sa mi po nej uľavilo ale bolesť aj tak cítiš len je miernejšia. Ja som od vyčerpania aj podriemkavala. Nemala som po nej žiadne bolesti hlavy ani nič podobné, po pôrode som sa cítila super, všetka únava zo mňa opadla. Pomohla mi aj prítomnosť manžela.Nevýhodu epi som vnímala skôr v tom, že som necítila potrebu tlačiť. Až keď som sa začala riadne sústrediť, tak som si ten pocit na tlačenie uvedomila, ale ten tlak som vnímala ako dosť slabý.Držím palce.

959

Tie bolesti sa nedaju prirovnať k ničomu. Jednoducho to musíš zažiť.Ale poviem ti na rovinu-nie je to nič príjemné. V tej chvili, keď na mňa prišli kontrakcie som preklínala muža a hoci som chcela, aby bol pri porode pri mne, bola som rada, že tam nie je, lebo inak by som ho asi zaškrtila. A za tu epidurálku-ja som ju pri druho porode chcela, nakoľko som už nechcela zažívať tie muky ako pri prvom, ale lekár -primár ma od nej odhovoril. Ževraj po jej postupnom vyprchavaní ma žena hrozné bolesti, že tie baby veľmi kvikaju na izbe. A tiež že je to nepríjemný pocit, akoby si bola od pol pasa ochrnutá. Dokonca mám v rodine aj zdrav. sestičky a tie sa tiež vyjadrili, že v žiadnom prípade. Tak neviem.

biba123

ajaj, no, také zlé to s mojim stavom nie je ( myslím na farbu tých výtokov ) ale môže skôr odtiecť plodová voda. Určite o tých farebných výtokoch povedz lekárovi! A keby to bolo naozaj nevyhnutné, urobili by Ti cisársky rez, aby sa malé nenakazilo.

lea

ak sa ide do fakultnej nemocnice, treba pocitat, ze sa tam budu potulovat medici. ibaze by boli prazdniny. osobne by som vsak medikov pri porode ani inak nechcela, mala som frajera medika a viem ako necitlivo sa studenti pozeraju na pacientov, ked su tam 20ti a pacient je len studijny material.

dvojbotka

epiduralka moze mat aj svoje negativa...nie na kazdeho ucinkuje rovnako.
a este k tym medikom,vsetko co sa bude diat v porodnej sale ma byt dopredu naplanovane a mamicka s tym ma byt oboznamena.urcite sa o tom nema rozhodovat v polke porodu ked uz je mamicke vsetko jedno ako napisala dadie...len potom to kazi spomienky,ktore mohli byt aspon o trosku krajsie a nie ponizujuce.

ajaj

biba123 ten zápal bude robiť galibu pri pôrode? prenesie sa to na dieťa? Mám výtoky už boli zelené aj hnedé, fuj

vierka

mamičky,fakt to nieje nič hrozné.Nedá sa síce povedať,že sú to bolesti malé/každý má iný prah citlivosti/.v pohode sa to dá zvládnuť.A s epidurálom je to rozprávka.NÁDHERNÁ.

biba123

no ... čo teraz ? strašne silné bolesti, alebo ... sa dajú zvládnuť ? ... no ... nič, musíme si to len odskúšať ... a k tým zápalom, ja ich mám tiež. Každý raz, čo chodím k lekárovi povie, že mám kvasinky, a ja som z toho úplne ... ve´d hygiena je pravidelná, ešte si pomyslí, že sa neumývam ... len dúfam, že mi neodtečie plodová voda skôr ako má ...