ako bolí pôrod?

igua_

ja este deti nemam, ale velmi po nich tuzim. a co sa tyka porodu, toho sa bojim, ale vzdy si poviem, ze ked to zvladli vsetky tie zeny predomnou, tak preco nie ja?

den

..da sa to prezit..:)..ale je to u kazdeho idnivindi s pocitovanim bolesti :)
a zoberte si nase prastare mamy, ze rodili doma, pri babiciach a nemali take odborne znalosti, ak by bol problem, dnes sa babatka monitoruju a hned sa riesi ako eliminovat riziko...

dd

dokazom toho, ze porod sa da prezit je fakt, ze sme tu a aj nase mamky porod prezili a takisto mnohe z nas uz su mamicky..ja som nemala najlahsi porod, ale ani nemozem povedat, ze by bol nejaky strasny..kazda zena to vnima uplne inak, takze na otazku, ako boli porod, si moze zena odpovedat len vtedy, ked ten porod zazije..

monicka2509

ja len co pocuvam od kamosky,ze ako to boli a pisete tu ze porod trval "len"3,5hodiny,tak mi naskakuju zimomriavky.Da sa to prezit vobec?

mj003

Ja som mala tiež dosť silne kramy, a pôrodu som sa bála. Bol pri mne manžel, to mi veľmi pomohlo. O siedmej večer sa mi nepozdavalo, lebo bruško mi tvrdlo od rána každú pol hodinu a mala som špinenie. Tak som pre istotu zavolala do nemocnice a kázali mi sa ukázať. Prišla som aj zbalená a o osmej večer ma prijali, že vraj to už ráno možno bude tu. Bola som otvorená na 1,5 palca. 21:05 odtiekla predná plodová voda a o 21:20 začali kontrakcie. Najprv som si v pohode odfukovala, bolesť jak pri slabom menzese, bola som frajerka. pýtala som sa sama seba, že "toto má byť pôrod?" :D O 22:00 to prišlo, kontrakcie každé 2 min.,trvali tak 40 sek., potom každé 2 min. asi minútová kontrakcia. Cez tú druhú minútu oddychu som postojačky takmer zaspala (celý deň som si nesadla, lebo sme behali po obchodoch). Okolo 23:30 to bolo každú minútu kontr. trvala okolo 40 sek. O polnoci sme šli s manželom na sálu a 00:47 sa narodila dcérka, na tretie zatlačenie, šili 15 minút, 5 stehov. O piatej ráno som už bola na WC na veľkú potrebu v pohode, v sprche, namaľovala som sa a čakala na manžela a rodinu :D Myslím si že som to dosť dobre zvládla, takže možem povedať, že som mala dobrý pôrod. Akurát že jeden steh mi museli urobiť na močovej rúre, pretože mi ju vraj doktor pri nástrihu škriabol či čo. Ten bolel jak fras. Ale brala som to tak, že to sa môže aj dobrému lekárovi stať. Za ten pocit potom to neuveriteľne stojí. Fitloptu som mala k dispozícii, neskutočne zosilňuje kontrakcie, teda urýchli pôrod. A tiež počas bolestí som iba chodila, ak som nebola na lopte. Sem tam som si aj poskákala, trochu, aby dieťatko skôr zišlo dole. Nesmiete tlačiť počas konrakcií (samozrejme ak ešte nerodíte), treba pekne pomaly a hlboko dýchať, na to som tam mala manžela :D, aby sa nestalo, že tlačením sa zosunie plod dole skôr, než sa dokončí jeho správna rotácia.

lenuliatko

ja som s avzdy tesila na tehotenstvo.na rastuce brusko na kopkajuce babo a na tie nadherne pocity ze v sebe nosim cloviecika ktory bude mat nieco zomna a s manzela.no porodu som s avzdy bala.no baby ma tu trosku aj upokojili.a radsej si vyberam lekarov a nemocnicu na ktoru je len sama chvala :)cize este uvidim.ale najskor asi topolcany

aaaaaaaa

ja osobne sa strasne bojim tehotenstva a porodu. poznam dost pripadov co mali potraty prip.rozne vazne komplikacie pri porode, po porode zase psychozy, tak ma to dost odradza. nie ta bolest samotna ale skor ze sa moze nieco stat a ohorzi sa zivot dietata a matky. okrem toho pristup lekarov tiez nie je bohvie co - beru to ako na beziacom pase, potom sa nieco zanedba a nestastie je na svete.

den

...no, ked si mala take silne bolesti, tak to potom bude len 10x horsie:)
Fakt, nestresuj, ja viem, ze ocakavas co to bude..praveze snad budes mat lahsi porod.
Ja som nevedela vytlacit pri prvom, tak som si to trenovala uz pri druhom taky cas, ako to je tlacit na stolicu, ked lezis, aby si vedela, kde to mas citit..ale nie silno!To len pre ten pocit. A pila som cajik z listov malin..je to uterotonikum a vraj lahsie porodis..tak neviem, ale to mozes len tak 3 tyzdne pred porodom.
Lenze ja som mala skoro 4 kg deti a to je fakt rozdiel take 3 kg a to dievcatka zviknu byt mensie, tak neboj.
Porodis a ani nebudes vediet ako.

lenuliatko

to si aj uvedomujem ale niekedy ma chyta taka panika ale to len na sekundu keby mala ostala dnu :) ale to len od strachu co ma caka.a ked si to prirovanal k menstruacnym bolestiam no zasmiala som sa lebo ja som amla take bolesti pri menzese ze som odpadavala a lezala nechodila.ako keby som uz rodila hruza.ale verim ze mala sa bude ponahalt vonku a nebude to dlho trvat aby som ju uz mohla mat na rukach a vidiet co ma tolko mesiacov kopkalo :D

Najčítanejšie články