ako bolí pôrod?

lenuliatko

palomino presne to si myslim aj ja.nie je to choroba.a aj ked mozno anglicko je daleko tak pojdeme niekde tu blizko lebo ja potrebujem vypadnut lebo zosaliem a chcem si este svoje velke brusko uzit.ved niesme tehotne kazdy rok a taky krasny pocit nic nenahradi a potom ten este krajsi pocit ked uz bude mala na nas zmurkat.ja chcem svoju dcerku priviest na svet v pohode s usmevom a s dobrou naladou a nie s porusanymi nervami od svokry.

svetlana6

ja zase poznam jeden pripad s EPI, (jedna moja znama cakala prve dieta), tiez chcela rodit s Epi a dopadlo to tak, ze (neviem ci jej to zle pichli alebo co), ale ostala trochu ochrnuta v oblasti krcnej chrbtice. hned po porode musela nosit okolo krku limec a musela poprosit svoju mamu, aby sa aspon na par tyzdnov nastahovala k nim a pomohla jej s babom.. :o(

palomino

kaca, napisala si velmi pekny prispevok. Tie vsetky injekcie a epiduraly poti bolesti boli vyvinute kvoli tomu, ze si to zelaju ludia, tak, ako si ludia zelaju vediet pohlavie dietata dobre ze nie v den pocatia a podobne. Tak im to teda lekari ponukaju. To, ze ten skvely americky epidural isiel na trh po veeelmi kratkom studiu uz nikoho netrapi. Dodnes sa nerobili studie na jeho ozajstny ucinok na matku a dieta...Samozrejme, verim, ze je to ok, uz len preto, ze sestra a kamaratky rodili s EPI, ale kazda zena by si mala dobre premysliet, co do seba da, lebo to, ze sa nieco vsade a casto pouziva este nie je dobry dokaz toho, ze je to aj bezpecne.
Kedysi cela Amerika ficala na pilulke proti tehotenskej nevolnosti Bendectin. Bola stiahnuta z trhu, lebo sa ukazala ako skodliva...Takze vsetkym nastavajucim rodickam radim- s rozumom. Nechcem tym nikoho vystrasit, ale nie vsetci ludia poznaju aj druhu stranku veci, asi by som to nevedela tiez, keby som ostala zit na Slovensku, takto som si strhla klapky z oci...

palomino

mya24 neboj, dietatko si najde cestu, ved rodia aj stihle:) Nejde o sirku bokov, ale panvy. Ja som tiez uzka, ale mamka ma ubezpecovala, ze bola taka ako ja a porodila v poriadku aj 3 kilovu sestru, aj 4 kilovu sestru aj mna 3 a pol kilovu...Hlavne si nenechaj nabulikat uz vopred, ze ti treba urobit cisarsky rez.
lenuliatko, jedna moja suseda isla s manzelom par tyzdnov pred porodom na dovolenku, aby boli este chvilu sami:) Ma pred 40tkou, bolo to jej prve dieta a je uplne fit. Moja mamka cely den pred porodom zavarala uhorky, sedela na malej stolicke a potom isli s ockom na prechadzku este vecer, zeby netrcala cely den doma:) No a rano uz isla do porodnice. Tehotenstvo nie je choroba a pokial je zena po zdravotnej stranke uplne fit a vsetko je take, ako ma byt, nie je dovod zbytocne panikarit. Zelam ti vela stasticka.

lenuliatko

ja uz ani niesom na rizikovom vraj je vsetko v pohode.povodne sme mali ist na tyzden a pol do anglicka ale ja som aj dnes nadtym rozmyslala ze by sme to mohli skratit.a co akoze vysvetluje ked mam 19?to akoze chces povedat ze som sprostejsia ako ty alebo co?ty ani netusis preco sme sa tak rozhodli.ja tu mam peklo kvoli svokre a radsej by som porodila niekde v anglicku ako tu kde mi bude svokra sepkat do uska aka som neschopna a je presvedcena ze mala nebude normalna.ja sa citim velmi dobre.moja kamoska v den terminu teda proodu este behala po nakupoch dokonca soferovala zehlila a vysavala.len aby si to urychlila a aby nebola nervozna.ja si myslim ze sme normalni ked uz sa do toho pustas.mozno si premyslim tu dlhu trasu do anglicka a radsej ju zuzim na iny blizsi stat alebo len niekde na druhy kraj slovenska sa odpracem len aby som nemusela pozerat posledne dni tehotenstva na moju sporstu svokru.

vierka

No ja zase zo skúseností pacientiek viem,že chudé to majú vo väčšine prípadov ľahšie ako tie širšie.Držím palce.

mya24

dakujem vierka to si ma upokojila, urcite si ju dam;-) vies ja som velmi chuda a sa bojim ako to babetko prejde cez tie moje uzke boky:-(

sucianka

caute ja som v anglicku a rozhodla som sa ze tu budem aj rodit len sa trochu bojim v cudzom prostredi.. rodila uz niektora z vas v zahranici?

lubbica

Odkaz pre Lenuliatko. Súhlasím s Vierkou. Neblbnite, ísť do Anglicka necelý mesiac pred pôrodom? Ste normálni? A ešte k tomu si na rizikovom. Vieš si predstaviť tú cestu? A keby sa dieťa narodilo tam, vieš si predstaviť cestu späť? Vy ste fakt ešte mladí. Ty máš tuším 19, nie? To vysvetľuje veľa. Lenuliatko, je to maximálna nezodpovednosť z vašej strany voči vášmu dieťaťu. Už si uvedomte, že aj keď ste ešte skoro stále deti, už musíte rozmýšľať aj za to malé, veď budete rodičia a to už nie je len o výletoch... Veľa šťastia

vierka

Hm,Hm,Hm,lenuliatko,podľa mňa si dosť trúfaš !Ak dobre rátam,si necelý mesiac pred termínom.neriskovala by som,ak nechceš porodiť v Anglicku.

Najčítanejšie články