ahojte baby, som pred prvým pôrodom a bojím sa ho. k čomu by ste prirovnali kontrakcie a samotný pôrod? okrem toho celý čas ma sprevádzajú zápaly, bude to bolieť viac?
---------------
Článok na tému Tehotenstvo www.zdravie.sk
Katka,nemaj strach,ja som mala 2 cisárske a som tu.Prvý som mala v úplnej narkóze,pri druhom som mala epidurálku a celý čas som bola pri vedomí.Samotný pôrod nebolí vôbec,až potom,keď sa začne naspäť sťahovať maternica,tak máš bolesti ako pri menzese.Držím ti palce.Keď sa ti narodí bábo,na bolesť zabudneš.
ahojte chcela by som sa opitat je riskantne mat cisarsky rez ja som totiz 3 mesiace pred porodom a mam problemy s tlakom takze musim mat cisarsky rez dajte mi vediet prosiiim
Ahojte všetci. Chcela by som Vás poprosiť o radu. V Máji čakáme naše prvé babuliatko:-). Manžel si veľmi praje byť pri jeho narodení, je to dobrý nápad? Nechcem aby mal z toho traumu, ale on stále opakuje, že mi chce pri porode pomáhať! Ďakujem:-)
moj nazor na epiduralku:nevidim prekazku.ako ked su velke bolesti preco nie...nastrih hradze:da sa im predchadzat masazami hradze pohybom.daju sa kupit uz aj pripravky olejceky na taketo masaze.ja som si prezila nastrih.ten nastrih nebol taky bolestivy ale to hojenie je horsie.bolestive.
a porod do vody:moj sen no nestihli sme to.mala sa narodila o 3 tyzdne skor a tak som rodili necakane na inom konci slovenska.
ja som sa len sprchovala pocas tehu.myslim ze som len asi dvakrat lezala vo vani.aj to som mala len taku teplu vodu a asi len 5 minut som tam bola.bala som sa.
neznama ty nestresuj dopredu.ta bolest je ina a zabudnes nanu hned.a bolesti s adaju zmiernit.epiduralkou alebo porodom do vody.takze v pohode sa nestresuj dopredu :)
lenuliatko tak vravis ze mala rastie a pribera? to je super! ja som nervozna a nedockava lebo uz vo stvrtok sa dozvieme ci budeme mat dcerku al. synceka..;-)))