ako bolí pôrod?

lenuliatko

baby ja som to nakoniec zvladla bez epi.bolo to v pohode.za tri hodinky som to mala za sebou.az ma pochvalili ze som na prvordicku dobra.rodila som teraz v utorok.neskutocny zazitok aj ked to bolelo stoji to zato vsetko

den

Ja len k tej epiduralke..odoberala som casopis mama a ja.Tejto problematike sa venovali a mna zarazilo jedno svedectvo mamicky.
Rodila epiduralkou a dieta malo akoby abstinencne priznaky na drogach.Sestricky a lekari jej nechceli verit, ze nic pocas tehotenstva nebrala.
Cize epiduralka moze mat kadejake vedlajsie ucinky, je aj male percento, ze zeny ochrnu...
Ta bolest sa da prezit, ved by sme tu uz davno neboli, keby nase prastare mamy nerodili.
Netreba sa bat bolesti..ako prisla, tak aj odide.
My zeny sme silne, maloktory chlap by zvladol porod.Tak sa toho nebojte a kludne na epidural zabudnite.

zytka

orgi, nie, epidural nebol testovany desatrocie dozadu, ved to sa tu snazim napisat...Rovnako ako este mnoho inych najnovsich liekov. Idu na trh velmi rychlo, BEZ dlhorocneho studia. Nahodou viem o tom vela, pracujem pre jednu farmaceuticku firmu (mamuti koncern)a niekedy mam chut naozaj odtial odist, ked vidim, ake zverstvo sa pacha na ludoch. Komisia schvalila naposledy pred tyzdnom liek, aby isiel do pouzivania po parmesacnom vyskume...Peniazky vonaju vsetkym. A za posledne roky je kopec liekov, ktore boli stiahnute z trhu prave vdaka vedlajsim ucinkom, ktore sa prejavili az v praxi...

orgi

Zytka, na trhu sice je menej ako 10 rokov, ale asi nevies, ze kym sa nejaky liek dostane na trh, tak sa testuje predtym este jedno desatrocie dozadu minimalne..

evitka001

moja keby som čítala všetky články o všetkých liekoch ktoré som užívala v živote , tak by som nič iné nerobila len čítala a uvažovala kde je pravda a ako laik by som aj tak na nič neprišla. Nikto ti neberie tvoj druhý pohľad. apropo dobre som sa pobavila o tých troch šimpanzoch :)))) - čiže zhrniem to - spoľahla som sa na lekárov. bodka.

zytka

Ja som chcela len upozornit na druhu stranku veci, v kazdom pripade, ked mi nejaka latka znecitlivie telo od pasa dole az take nevinne to nebude...Kludne mi tu vsetky protirecte, ja som chcela poskytnut len iny uhol pohladu na danu vec, ved je to vase zdravie, tak si s nim robte co chcete...evitka, ocividne o tom epi vies len to, co ti povedali na gynde (pramalo), asi necitavas odborne clanky v originali, vsak? iektorym hrozbam sa vyhnut da- nedat do seba nieco, co bolo vyskusane na troch simpanzoch napriklad...

jablonkaa

ked babatka budu mat 20 rokov? kazdopadne uz nebudu babatka. a okrem toho, autizmus sa diagnostikuje uz v batolivom veku, nezostane nepoznany az do dospelosti.

evitka001

možné je všetko, ale to by si na tomto svete nemohla už ani žiť, pretože nevieš kde všade sú skryté hrozby pre ľudský organizmus. I keď v tomto prípade si neviem dosť dobre predstaviť ako by to mohlo spolu súvisieť.

zytka

evitka a pozistovala si si nieco o epidurale aj predtym, nez ti to pichli? Vies, ze je to na trhu menej ako 10 rokov? O dlhodobych neziaducich ucinkoch sa este nevie...Mozno ked tie babatka budu mat raz 20 rokov, zisti sa im autizmus. Ktovie.

evitka001

vystrasena nebuď vystrašená. EPI pichajú do oblasti krížov. Ja som sa už nevedela dočkať kedy mi ju pichnú. Kontrakcie boli pre mňa bolestivejšie ako pichanie EPI. A určite to pomohlo, uľavilo sa mi od bolestí. Nemala som ani žiadne vedľajšie účinky.Mala som šťastie aj na zlatú pani anesteziologičku ktorá bola ako anjel, zlatá dobrosrdečná. Držím palce, a určite sa neboj.