ako bolí pôrod?

lenuliatko

vystrasena ja som bola hotova a doslova posrata zo svetkeho.ked mne trhaju zub davam si injekciu na znecitlivenie.nad epi som tiez uvazovala.pichnu ti ju do oblasti krizov a necitis uz bolesti len take tlaky ked rodis.myslela som ze budem rodit do vody manzel to aj vybavoval no mala prisla o tri tyzdne skor necakali sme to tak skoro takze sme to nestihli do vody.ale je to lepsie do vody.ak mas sancu vybav si to.alebo skus cviky na fitlopte.posilnujes si panvove svalstvo a tak.ja som to rped tehu robila kazdy den.mozes si aj polohu na porod vybrat.
no a k tym strijam:pocas tehotenstva som pouzivala BUBCHEN PRE TEHOTEN ZENY.taky olejcek natierala som si nim brusko a pomohlo velmi.teraz pouzivam ELANCYL GEL.fakt to pomaha.

vystrasena

baby ozaj a urobili sa vam strie cez tehotenstvo? v kt. tyzdni? citala som ze sa mozu objavit uz v 20 tt,ja som v 21, pomahaju na to nejake kremy aby sa neurobili?? bo moja mamca ma ozaj strasneee.. nechcela by som az take mat:-(

vystrasena

ahoj lenuliatko, ja sa porodu strasne bojim, neznasam hocijaku bolest, dokonca ked mi mali trhat zub, dala som sa uspat;-)) stale viac nad tym rozmyslam kedze uz som v 21 tt. rozmyslam nad epiduralkou ale neviem presne co to je, ci to neublizi dietatku.. a porod do vody ma tiez zaujima ale som v UK a neviem ake su tu presne moznosti..

lenuliatko

kazda zena to vnima inak.je to velka bolest to je pravda ved babatko je velke a sposobuje bolest ale da sa bolestiam predchadzat.ja som napriklad chodila casto plavat cvicila som na fitlopte (aj pred tehu)tym si posilnuje panvove svalstvo a da sa aj rodit do vody co som aj chcela ale nestihli sme to :)do vody je to vsak menej bolestivejsie.prijemna voda robi svoje.a este je tu aj epiduralka mylsim ze to nie je bolest na umretie.

bobika 1

tu bolest mozes porovnat aj s bolestou ked mas straaanu hnacku a kruti ti v crevach ale asi 50x viac to boli....

den

Tak ak nemas men.bolesti, tak si musis pockat a uvidis.Kto nezazil, nevie si to predstavit a aj co sme rodili, tak uz vieme co a ako, ale ta bolest je vzdy silnym zazitkom, na kt. sa zabudne po porode a ako taku si ju neviem predstavit, lebo ked ta nieco neboli, tak to nejde..ale priblizne viem, co ma caka a co to obnasa...takze tak :)A teraz sa tym netrapim....

simmana

Niektore prispevky som si tu precitala a vacsinou sa tu pise, ze sa to da porovnat k menstruacnym bolestiam, ale je to horsie. Ak ja nemam menstruacne bolesti, k comu to porovnam, dakujem?

sandrita

takze boli to ked uz ide to "tuheho"ale treba vydrzat,potom je uz dobre
ak sa podari dalsie baby urcite rodim bez epiduralu
Drzim palceky tehulkam !!

sandrita

presne ...prve dievcatko som rodila z epi,nechcela som ale prehovorili ma,ze to bude velmi boliet a som prvorodicka,je fakt ze bolest nie je citit ale ani chut tlacit,len spat.
Druhe babo,chlapceka som rodila bez epiduralu,bolelo ako veeeelmi ale vsetko islo moc rychlo a potom bolo uzasne uvolnenie a radost.
Este k epi-rok po anestezii som mavala ukrutne bolesti chrbta,zostavala som nehybna a triasla sa,nieco ako hnusne kontrakcie,ked som sa sprchovala tak miesto vpichu epi ma bolelo cely cas.
Velmi neprijemne.

externa

tiez som prvorodicka,a rodila som bez...odpurucam,ta bolest sa zvladnut da....navyse ked vam daju vase babätko do narucia zabudnete hned na vsetko...Existuju rôzne masaze,ktore vam pomôzu uvolnit sa a trochu tu bolest zmiernit....