ahojte:)chcela by som sa opytat ake mate skusenosti s hak Minerva..pribera sa po nej?
Antikoncepcia Minerva
Ahojte,
pripajam maly vynatok o Minerve:
Minerva je liek pre liečbu ochorení podmienených androgénmi u žien, ktoré si súčasne prajú antikoncepciu. Jedná sa napr. o akné, najmä výrazné formy a formy sprevádzané seboreou alebo zápalom či tvorbou nodóznych (uzlovitých) útvarov (acne papulopustulosa, acne nodulocystica), androgénnu alopéciu (strata vlasov spôsobená nadmerným množstvom mužských pohlavných hormónov), ľahšie formy hirzutizmu (nadmerného ochlpenia).
Niekolko rokov som sa liecila v enokrinologickom ustave v Prahe. Pripravky s obsahom cyproteronacetatu sa pouzivaju pri liecbe horeuvedenych problemom, zaroven zabranuju nezelanemu tehotenstvu. Vobec nechapem, ako moze gynekolog predpisovat Minervu, Diane 35 dievcatam, kt. netrpia hormonalnymi poruchami. Endokrinologovia pred tym varuju a vedia, ze ide len o \\\\\\\"biznis\\\\\\\". Tieto preparaty su specificke a tiez sa neodporuca dlhodobe uzivanie a uz vobec nie len ako forma HAK. Co sa tyka liecby akné, nejedna sa o nejake ojedinele \\\"pupaciky\\\", ale o strednu a stredne tazku formu acne. A co sa tyka ochlpenia, jedna sa o hirzutismuz, kt. sa da zistit krvnymi testami. Preto upozornujem na tieto preparaty - poradte sa s odbornikom, nez ich zacnete uzivat. Nejedna sa o klasicku antikoncepciu - indikacie by mali byt dokladne zvazene.
ahojte...antikoncepciu minerva mi len minuly tyzden predpisala gynekologycka, lebo mam nepravidelnu menštruaciu a antikoncepciu mi predpisala len cisto kvoli uprave cyklu.... docitala som sa, ze ju zdravotna poistovna nepreplaca, tak sa chcem opytat, kolko stoji, aby som potom v lekarni neostala jak prefackana, alebo by som nemala pri sebe tolko penazi, dakujem Janka
Ja som Minervu užívala rok a pol... pred 4 týždňami som ochorela na zápal priedušnice a začali sa problémy... pociťovala som pichanie pri srdci a nesmierne som sa zadýchavala... prvý deň po marodke som išla do školy a skolabovala pred očami spolužiačok... Vo Fakultnej nemocnici v Trnave mi bola diagnostikovaná embolióza. Prežila som pľúcnu embóliu a dôvodom vzniku tejto choroby bola práve antikoncepcia. 4 dni som pobudla na intenzívke a 3 dni na oddelení, odkiaľ ma ani pustiť nechceli. Pravdou zostáva, že najbližší rok budem užívať Warfarin na zníženie krvných zrazenín a hormonálnu antikoncepciu už nikdy nebudem môcť užívať. Ako povedal jeden lekár: \\\"Antikoncepcia Vás skoro zabila.\\\" Nikdy by mi nenapadlo, že budem patriť k tým, ktorým antikoncepcia spôsobila problémy, no bohužiaľ, behom 4 týždňov sa mi život zmenil o 180 stupňov...
Ja som z nej tiez pribrala :/ najviac mi chybaju prsia po jej vysadeni :D
ja som po dlhsom case vysadila minervu pred 2 dnami mala som z nej hrozne neg. ucinky co sa tyka psychiky a chuti na sex, zatial nebadam ucinky nakolko som ju vysadila po 7dnovej pauze a este mi trva menstruacia (-:
ahojte no ja som brala teraz minervu 4 necele mesiace tie posledne 4tabletky som nedouzivala pretoze som zacala priberat a hlavne na bruchu..a prsia ani nehovorim ako boli to mozno 2kila ale citila som sa tak nafuknuta ze strach..ale ja som mala problemy s malokrvnostou a malo zeleza a ked som ju zacala brat uplne sa to zlepsilo ale zase vysoky cholesterol.:D no a proste neviem ale priberet som uz na leto urcite nechcela.a teraz mam asi mesiac po nej a nemozem dostat kramy akosi...ale na plet pomaha perfektne!len by ste ju museli uzivat aspon tych 6 mesiacov.:)ale ak chcete len nieco na plet a nic nepomaha ako mne vtedy tak radsej ta kozna...ale mozno posobi na kazdeho inak.to jedine vyskusat..:)
ahojte baby chcela by som sa spýtat je tu niekto kto po vysadení minervy otehotnel ja by som chcela babo a beriem už antikoncepciu 5rokou a chcela by som otehotniet dik
ja som juu uzivala asi 3 mesiace..vobec som nepribrala jedine vlastnou vinou ;o) ale inak vobec koli tomu ..jedine co ma trapilo boli zmeny nalad ..a narastli mi aj prsia .. dost :D teraz ju uz nepuzivam treti mesiac a citim sa ako keby som ju stale brala ..ziadny rozdiel..po vysadeni mi kramy meskali asi 2 tyzdne.. nemas sa coho bat :)
rizika su tam velke...pokazis si celu hormonalnu hladinu
to sa NESMIE, to potom nema ziaden efekt a ochranu
chapes?