Bolesti chrbtice

evik

mne osobne bol kosmodisk total na figu, ale ta kalanetika mala nieco do seba! v mnohom pomohla. a mam velmi dobru skusenost aj s fit loptou.

mama

Kacicka si fakt prvá o ktorej počujem že kosmodisk pomohol. Ja možem odporučiť cvičenie kalnetiky pre všetkých, ktorých bolí chrbát. Sú to pohodové cvičenia, bez vyskakovania, veľmi účinné na zmiernenie a odstránenie bolestí, správne držanie tela, spevňujú svaly, ktoré držia chrbicu a formujú celé telo. oveľa efektívnejšie ako aerobik. Na chrbticu je kalanetika jednotka. Môžem odporučiť cvičenie v BA.

kacicka

ja som sa vzdy smiala z reklamy na kosmodisk,no jednu dobu ma tak zacal casto boliet chrbat,ze uz ani masaze,ktore mi dovtedy stacili,mi nepomahali,len na kratko.fakt som vyskusala ten kosmodisk a pomohol.dnes sa uz z neho tak nesmejem,lebo vidim,ze je fakt ucinny.

cathy

Lahni si na bruch a celymi rukami rob tesne popri zemi POMALY velke kruhy-akoby spazit a pripazit!!! Je To super cvik.

VIERKA141

LUDIA MAM PROBLEMY S KRCNOU CHRBTICOU POMOZE MI NIEKTO ALEBO PORADI NEJAKE CVIKIY NA TU CHRBTICU ALEBO NEJAKE TRIKY? DAKUJEM

Alternativa

Ucinne su cvicenia podla Pilatesa a joga zamerana na chrbticu. V oboch pripadoch je velmi dolezite spravne dychanie - tak ako v celom nasom zivote. Napr. vyborne uvolnenie aj chrbtice sa da dosiahnut v lahu na chrbte dychanim "do bruska" s jemnym zatiahnutim brusnych svalov k chrbtici. Tak bude krizova cast na posteli a treba dychat...

Anina

Dornovou metódou sa odstraňujú nielen bolesti chrbtice ale aj, ako je dole zmienené, sa upravujú aj rôzne zakrivenia chrbtice - skolioza, kyfoza, lordoza a ich kombinácie. zaujímavé výsledky.