Už roky mám problémy s chrbticou. Poraďte mi, prosím, nejaké dobré cviky na chrbticu. Ďakujem. A.
Bolesti chrbtice
skus vyskusat spaldovy vankusik, ja ked mam migrenu alebo bolesti krcnej chrbtice tak na nom aj spim
pozri si www.eafra.sk
Kacicka si fakt prvá o ktorej počujem že kosmodisk pomohol. Ja možem odporučiť cvičenie kalnetiky pre všetkých, ktorých bolí chrbát. Sú to pohodové cvičenia, bez vyskakovania, veľmi účinné na zmiernenie a odstránenie bolestí, správne držanie tela, spevňujú svaly, ktoré držia chrbicu a formujú celé telo. oveľa efektívnejšie ako aerobik. Na chrbticu je kalanetika jednotka. Môžem odporučiť cvičenie v BA.
ja som sa vzdy smiala z reklamy na kosmodisk,no jednu dobu ma tak zacal casto boliet chrbat,ze uz ani masaze,ktore mi dovtedy stacili,mi nepomahali,len na kratko.fakt som vyskusala ten kosmodisk a pomohol.dnes sa uz z neho tak nesmejem,lebo vidim,ze je fakt ucinny.
Lahni si na bruch a celymi rukami rob tesne popri zemi POMALY velke kruhy-akoby spazit a pripazit!!! Je To super cvik.
MAM PROBLEMY S KRCNOU CHRBTICOU POMOZE MI NIEKTO ALEBO PORADI NEJAKE CVIKY? DAKUJEM
Ucinne su cvicenia podla Pilatesa a joga zamerana na chrbticu. V oboch pripadoch je velmi dolezite spravne dychanie - tak ako v celom nasom zivote. Napr. vyborne uvolnenie aj chrbtice sa da dosiahnut v lahu na chrbte dychanim "do bruska" s jemnym zatiahnutim brusnych svalov k chrbtici. Tak bude krizova cast na posteli a treba dychat...