Už roky mám problémy s chrbticou. Poraďte mi, prosím, nejaké dobré cviky na chrbticu. Ďakujem. A.
Bolesti chrbtice
Aj tak si myslim ze je to uplne individualne. Najradsej vsetko konzultovat s lekarom, lebo su veci, ktore som ja napriklad v tehotenstve uzivat nemohla a ine zeny uzivali. Magnezium napriklad.
ved si najdi pribalovy letak, nie je dovod, aby to nemohla tiez uzivat. citala som si o tom viac, hlavne teda, aby mala viac ako 18 rokov, ci predpokladam, ze asi ma :D a tehotna asi tiez nebude.
A to by som mohla aj mamine poradiť, nech to užíva?
akoze to cvicenie je najlepsia vec, to je jasne, ja som to podporila aj tym, ze som zacala uzivam revitanerv strong, mne to takto poradil aj svagor, lebo sa mu to osvedcilo, tak som si povedala, ze vyskusam. vsak za to clovek nic neda. kupujem tolko zbytocnych veci aj pre seba, tak radsej spravim aspon raz takyto rozumnejsi nakup. :D
vy to viete aj nejako rozhybat? ked mate bolesti chrbta akoze takmer kazdy den? je to vobec normalne? mam sice sedavu pracu, ale tak pol na pol, som aj v terene. nemyslim si, ze je to tym sedenim., ale tak zase uplne to nevylucujem, nie som odbornik.
No vsak a? Musis sa hybat aj vtedy, aj potrebu musis vykonavat aj ked mas bolesti tohto typu. A je mozne, ze to vies aj nejakym sposobom rozhybat.
Pri bolestiach chrbta sa ale velmi hybat nevies, nezalezi ako velmi si opatrny. Seknut ta moze aj pri minimalnom pohybe. A koho sekne raz, sekne aj druhy, to je proste tak.
Ale tak len lezat asi tiez nie je uplne vyhra na tu chrbticu. Treba sa hybat, aj ked pomaly a s rozumom.
Niekedy sa treba nechať obskakovať :) Hlavne teda, keď si to tvoj zdravotný stav vyžaduje, mala by si sa namáhať čo najmenej.
Mne to seknutie naposledy trvalo tri dni. Normalne som musela byt doma, to bolo katastrofalne a neprajem to nikomu, muz ma musel obskakovat, co ja zo vsetkeho uplne najviac neznasam.