Mam 21 rokov, mam jeden problem a to stravenim mavam stale hnacky, taha sa to uz dost dlhu dobu bola som na roznych vysetrniach, brala som aj rozne tablety, doktori mi nevedia povedat preco mavam stale tie hnacky dufam ze mi s tym nejako pomozete vopred vam dakujem...
Každodenné hnačky a nafúknuté brucho!
zdravim vsetkych.
mam podobny problem ako sa tu uz popisalo niekolkokrat. nafuknute brucho, takmer po kazdom jedle, ale ziadne bolesti ani nic podobne, jaj ale ked mi travi, tak to niekedy pocut aj do druhej izby.. je to asi od vtedy, com som schudla, ale nie dako rapidne, postupne a bolo to len 5 kg...
neviem, ci to mam riesit Betainom alebo skusit daco ine...
ak viete, poradte prosim.
vrela vdaka
Asi dva dni mam hnacky so slabymi krcmi s podozrenim krvi v stolici.Som alergik s intoleranciou laktozi.Dakujem.
Transglutaminazy su komplexne proteinove(bielkovinne) polymery, ktore sa podielaju na vytvarani roznych tkaniv.
Nedostatok sa prejavi napr v krvacavosti,
rozne vykyvy indikuju napr
celiacku chorobu alebo pri prebytkoch
Huntingtonovu alebo Parkinsonovu chorobu a velmi pravdepodobne aj Wegenerovu granulomatozu a ine zapalove choroby(z agregacie nerozpustnych bielkovinnych zhlukov=zamorenie tela)
RNG mohol by si mi pobedat co je to za vysetrenie? a co sa tam robi? Vysetrenie na tkanivovu transglutaminazu? Dakujem
Ked sa jedlo nerozlozi kyselinami a enzymami a absorbuje, tak v traviacom trakte sa kazi (kvasi a hnije)
A ked ich nebudem brat tie enzymi, nezbavim sa problemoch ktore mam? Myslela som ze mi tie probiotika prave na to pomozu...
Zaludocne kyseliny su velmi silne. Je to HCl(3-5%). Slaba kyselina citronova to nenahradi.
Co sa tyka enzymov, prakticky kazdy ich ma malo. To je kliatba civilizacie a varenych, dusenych,pecenych a sterilizovanych potravin.
Z potravin obsahujucich vela enzymov spomeniem surovy ananas, papaju, surovu cviklu a ciastocne aj niektore zeleniny(surove). Zialbohu, enzymi maju palivu chut("rozkladaju" jazyk, stipu na jazyku)
a ludia v svojej nesmiernej hluposti ich slachtenim produktov odstranili.
Zvysne znicia varenim, ako napr cvikla a sterilizovana ananasova stava.
Takze to mam brat ze mi tie probiotika nepomozu proti hnacke? A mozem to nahradit aj niecim inym ako tabletami tykajucich sa enzymov myslim nejakymi potravinami. A mohlo by mi aj pomoct pitie kazde rano na lacno vodu so stavou s citrona?
lkejn, AC zymes su probiotika a psylium, Probiofix tak isto len probiotika.
Tebe mozu chybat zaludocne kyseliny alebo enzymi. To nijak neadresujes.
A z toho moze byt crevo tiez podrazdene=zapalene.
Protizapalove ti tiez mozu pomoct v tomto pripade:
pupalkovy olej, bromelain(tiez enzym) quercitin(vytazok z cibule)curcumin, dumbier , vyborna triphala a pod.
....
Ale v prvom rade by som skusil Betain HCl a dobru enzymovu zmes.
.....
Zapaly v tele su zo znecistenia a enzymi cistia.To sa tyka aj criev.
RNG mne doktor povedal ze mam syndrom drazdiveho creva. Ale nevedel co mi ma nato dat tak ma poslal na vysetrenie ci nemam Celiakiu ale som to odmietla. Pred nedavnom som bola na vysetrenie zivej kvapky krvi kde mi nechybalo zelezo cize mi to tak trochu vylucil aby som mala mat Celiakiu. ale snazim sa vyhibat konzumacii potravin obsahujuci lepok. Teraz beriem Probiotika AC-zymes, Probiofix a vit. B. ale zatial ziadne zlepsenie.