ahoj.mam mensi probelm.uz dlhsi cas mi vypdavaju vlasy.no bola som uz aj u koznej a dala mi nejaku vodicku na rast valsov ci co ale moc to nepomohlo a potom este injekcie ale to len trosku zabralo ale pototm nci sa nezmenilo..trva ot uz asi priblizne rok a ak sa mam priznam tych vlsov som mala dakedy omnoho viac.vraj je to aj tym ze ich nosim v gumicke tak to neviem,to sa snazim redukovat ale aj tak...inac som zdrava...prosim poradte mi niekto co mam robit lebo vlasy co som mala sa mi pacili a rada by som mala take iste znovu..poskusala som aj vselijake domace recepty..seriozne dakujem..papa
Vypadavanie vlasov
doplnim: moze sa jednat aj o kozne choroby, ako napr seborheu, supinatku(ichtiosis),psoriazu a ine.
Ale to je na kozi dobre viditelne, to nie je len rednutie vlasov.
Carbofit je absorbent, aktivne uhlie, ktory cisti creva od toxinov. Neviem aku to ma rolu v tejto teme.
Tu sa jedna alebo o nedostatky v tele(mineraly, vitaminy, hormonalne kolisania), ktore sa daju doplnit
alebo priamo dosledok zvysenej hladiny DHT, na co je ucinny zinok a vytazky z korenov zihlavy.
:) heh chapem len ako zistim ze mi chybaju este predtym ako za ne vyhodim kopu penazi:D:D:D
podla mna tie tabletky pomahaju len tomu komu chybaju niake vitaminy a mineraly ale komu nie tak to je zbytocne uzivat neviem ci ma chapete :)
Chenelocka nie ze by som chcela vyvracat niake lieky ale mne revalid ani trochu nepomohool...
Dievcata s tou tinkturou by som to moc neriskovala, moze dojst k poskodeniu vlasovych cibuliek. Je to vsak len vase rozhodnutie.
Príčiny vypadávania vlasov teda Alopécie sú rôzne.
Dedičné
Hormonálne
Dietetické – nadmerná spotreba cukrov a tukov v potrave
Androgénne – podmienené mužským hormónom testosterónom
Ďalšími príčinami sú príčiny odstraniteľné :
Fyzikálne – nosenie nesprávnej pokrývky hlavy .Chemické - lieky, použitie agresívnyh šampónov,farieb alebo iných prípravkov na vlasy.
Vplyvy žiarenia
Infekčné, kožné a endokrinné ochorenia / porucha štítnej žľazy – nedostatok jódu /.
Jednostranná , na vitamíny a minerálne látky chudobná strava alebo strava bohatá
na živočíšne tuky.
Nadmerná funkcia potných a mazových žliaz.
Emocionálny stres – napr.manažérska práca pod časovým tlakom, hektický životný štýl.
Príznaky vypadávania vlasov:
Strata vlasov ,zvyčajne tvoriaca ohraničené,holohlavé miesta.
Miesta straty vlasov sú bez dráždenia ,svrbenia a vyrážok.
Koža v postihnutej oblasti nebýva farebne zmenená.
Môžu byť pritomné aj zmeny na nechtoch – bodkovité priehlbinky
Čo teda s tým, ak padajú vlasy ?
Správne umývať vlasy šampónmi na prírodnej báze s vysokým obsahom aloe jedenkrát alebo aj viackrát týždenne.
Používať kondicioner na prírodnej báze
Jesť vyváženú stravu s dostatkom zeleniny,ovocia a strukovín.
Pomocou doplnkov výživy doplniť do stravy:
Mastné viacnenasýtené kyseliny Omega 3 a Omega 9.
Dostatočné množstvo vitamínu H /biotin/, M / folacin/ B5 /pantenol/,B6 /pyridoxin/, zinok a železo . Dobré skúsenosti sú aj s výťažkami z kôry africkej rastliny Pygeum africanum.
Ak na vlasovej pokožke nič nevidno, radím okamžite vylúčiť chemické činidlá.
Nijaké farbenie vlasov , trvalá ondulácia nakoľko chémia aplikovaná na korienky vlasov
môže spôsobovať ich vypadávanie.
V prípade aktívneho vypadávania vlasov by sa malo s ošetrovaním začať čo najskôr, aby sa minimalizovalo trvalé poškodenie vlasových folikul, pretože ak dôjde k ich zániku, vlasové
zárodky sa už nedajú obnoviť.
Šampón z Aloe Vera reguluje funkciu tukových žliaz, preto ho môžeme používať aj pri mastnej pokožke.
Vypadávanie vlasov aj keď je dedičného charakteru je možné pomocou doplnkov výživy, správnou starostlivosťou o vlasy a zmenou stravovacích návykov spomaliť alebo obmedziť.
chenelocka,ked to je takto,ako pises,moja liecitelka by ti odporucila meditovat.Kvoli tym stresom
alebo ma napadlo,mozno by pomohlo odmorit telo.Prispievatel RNG tu pisal,vraj je na to CARBOFIT.
Roman napadlo ma,ze si si ma s niekym zmylil:)
rebeka mne vypadali vlasy z toho,ze som prestala brat hak aj stresy..cize mozem si za to sama
pardon som sa sekol spojil som si do kopy teba a :)