zdravím Vás všetkých,nejako mám málo času,ale našla som si pár minút.... ahoj Mary, no poviem Ti,že chlapov s lupusom som stretla v Piešťanoch v NURCH-u,pred 3 rokmi... nejako som s nimi nerečnila,takže nejaký ich názor ako to znášajú neviem... myslím si ale,že "niektoré ženy" to znášajú oveľa horšie ako muži,neviem ale mám ten pocit,že chlap nedá na sebe pocítiť,že by ho niečo bolelo,alebo že by mraučal,že má bolesť... chlap asi cíti že je živiteľom rodiny a je dominantou,tak asi preto to tak berú... ja ale už od začiatku,ako som túto tému založila zdôrazňujem,aká je v živote človeka dôležitá psychická stránka... zaklopem,ale mne sa zatiaľ pomaly výsledky zlepšujú, ja nečakám zázraky, viem že táto choroba je chronická a som odkázaná na lieky,ale kým mám brať len lieky,tak som na tom ešte stále relatívne dobre... no k tým liekom, cyklosporíny beriem aj ja,mávala som na začiatku vyšší tlak... medrol je hormón,tak isto ako aj prednison... z neho sa človek len zavodní... pamätaj,že ak je Semi v tvári trocha pripuchnutý,to je len tou vodou,ktrá sa mu nadmerne tvorí pri užití lieku... akú dávku berie? beriem ešte rôzne iné lieky... mala som okolo 66kg a teraz ledva 53kg, tak sa neboj to všetko chce čas a treba to rozumne regulovať... nestresovať sa, robiť to,čo aj doteraz ale len z mierou... vieš,človek ak má pre koho a prečo žiť, tak sa jednoducho nemôže opustiť a poddať nejakej chorobe... majte pekný deň aj víkend