Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

maťa

ahojte všetci... semi vitaj medzi nami... nedá sa jednoznačne definovať toto ochorenie,na každého má iný vplyv a prejaví sa inakšie u každého... je to autoimúnne ochorenie, kedy si náš organizmus zmyslel,že bude bojovať proti svojim vlastným bunkám... lenže mi sa nedáme a samozrejme bojujeme proti nemu... lupus pôsobí na každého inak... viac sa dozvieš v našich príspevkoch a na rôznych stránkach... teším sa,že sa takto stretávame a veľa nás si má čo povedať aj napriek tomu,že sme chorí... tak sa majte pekne a držte sa

semi

Ahoj Mata prave mi zistili lupus.Mozes mi napisat nieco blizie o tom. Aj mne nieco spominali o Piestanoch, ale este neviem kedy sa tam dostanem. Vopred dakujem, a nech sa ti dari!!!

lesanka

Ahoj Rudo, ráno som ti písala mail.
Som rada, že je Kamilka na ceste domov z nemocnice. Mne stačila tá sobotná skúsenosť na pohotovosti...Pre dieťa to musí byť ešte o kus horšia skúsenosť. Môj syn v Kamilkinom veku mal možno radšej advent, celé to chystanie, ako samotné sviatky. Okno sme mali olepené vystrihovačkami, okolo lustra "poletoval" kŕdeľ papierových anjelikov a pečenie medovníkov bolo zábavnejšie ako čokoľvek iné :-)
Maťka, som úprimne rada, že sa máš čím ďalej lepšie.
Prajem vám všetko dobré.

rudolf

Ahojte priatelia. Tak Kamilku dnes prepúšťajú z nemocnice, idem poobede po ňu a zajtra sa Vám ozvem čo nového. Tak pekný deň. P.S. Pozdravujeme aj "maťu" optimistku , ktorá mi vždy urobí skvelú náladu svojimi príspevkami. P.S. Ak chceš, pošli mi nejaké foto. Rudo a Kamilka :-)

maťa

ahojte... takže platí to, čo Vám tu píšem o pozitívnom myslení v prekonávaní choroby... mám dobré správy... "kamoš"lupus ustúpil z pľúc a už somnou nebojuje... preto žite celý svoj život naplno, myslite pozitívne a majte radi ľudí, ktorí Vás majú tiež radi...to, že nás občas niečo bolí sa nedá porovnať s pocitom, že "to" pomaly ustupuje...myslím,že veľa zásluhy na mojom zdravotnom stave mám práve ja sama... majte sa pekne, pa pa

dada

ahoje, mala by som dotaz na odbornika, ak je to mozne, moj syn uz viac ako 1 rok ma problem s nadychovanim, castym a pritom sa mu stale vyzivuje, aj 50x denne,niekedy mava pri tom aj navaly tepla, moze to byt od chrbtice,nevieme si rady.Prosim o radu. Dakujem

danad

Ahojte všetci.Lesanka,na očnom sme dopadli v pohode,očká su OK.Takže ďalšia kontrola o 1/2 roka.Od januara chcem dať Dominiku do škôlky,ale 20.12.jej idu robiť rôzne vyšetrenia aj prietokovu cytometriu.Ak všetko dobre dopadne tak možno pôjde medzi deti-aspoň na 4 hodiny denne.Stále je s dospelými,mudra je ako rádio,ticho je len keď spí,takže by jej škôlka prospela.Len dúfam,že tam neochorie a nenastanú nejaké komplikácie.Lyžovačku si uži a hlavne sa šetri.Majte sa všetci krásne a veľa zdravia.

lesanka

Ahoj Maťka,
u mňa je to tak, že moc toho nenalyžujem, to skôr syn. Mne stačí, že som tam, s rodinou, s priateľmi.
Nech ti to na pľúcnom dobre dopadne!
Rudo, na Kamilku myslím, dúfam, že už čoskoro bude doma.
Danad, na očnom bolo všetko o.k?
Majte sa krásne!

rudolf

Ahojte. Tak Vás všetkých pozdravuje Kamilka. Včera mala ešte teplotu 38,5 st. stiekli jej 3 infúzie, dnes majú veľkú vizitu takže uvidíme a ozvem sa . Pekný deň a pevné zdravie. Rudo a Kamilka :-))

maťa

ahojte ... Aďka tak sa tešákujem s Tebou, že aspoň na tie lyže vybehneš... naozaj sa šetri a už len to, že budeš v tej prírode je fajn pocit ... zajtra mám ja ešte pľúcne a uvidíme,čo ďalej... už som ok,len predvčerom sa niečo dialo,ale ani neviem čo to bolo... asi som bola unavená... tak majte pekný deň