Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

lesanka

Pekný deň, priatelia!
Takže moja - naša strava každodenná:
Prednison 10mg
L - thyroxín 50mg(štítna žľaza)
Helicid20 1 tab.
Tanakan 2x1tab.
Pyridoxín 2x2 tab.
Zinok 1 tab.
Biotín 1 tab.
Caltrate 1 tab.
"C" vitamín 1 tab.
Plaquenil 1 tab.
Biomare imuno(rybí tuk)
propoplis s medom
olej z vlašškých orechov
a bylinkové čaje, aby to všetko pečeň vydržala.

Rada by som vyskúšala rakytníkový olej, ale ešte len zisťujem čo a ako.
Prajem pekný deň!

rudolf

Ahojte. "Danuš" dodatočne všetko najlepšie k meninám!!! Ináč idem v pondelok zase!!! :-( na služobku do Bratislavy( na stretko s p. ministerkou Tomanovou v Dome odborov od 10:00 do 16:00???) a keď to nejako stihnem ,tak sa Vám niekomu ozvem alebo sa môžme stretnúť tam. Takže pekný deň a držte sa všetci :-) Rudo a KAMILKA.

melinda

Ahojte..momentálne užívam Prednison 5mg obdeň,Plaquenil 5x1tb(týždeňne),Caltrate 2x1tb a Cipralex 1x1/2 tb.Lupus je mojim spoločníkom už 11 rokov.Mala som aj horšie chvíle(zlé pečeňové testy ,zapálené kľby,vred),ale 10-tý rok sa držím,mám sa výborne, pracujem,som aktívna a pozitívne naladená.Verte,dá sa s tým žiť.Kamilka,Dominika držte sa ,oňedlho sa nejaké liečenie najde na to naše zvieratko(napr.transplantácia krvotvorných buniek) Pozdravujem Lupuskárov.

danuš

Ahoj, takže moje krmivo pre zvieratko: injekcie - Neo-recormon (teraz každé 2 týžne), Immodin 1x týždenne Imunor 1xtýždenne ampulka
Ketosteril 3x3 tablety, Medoflucon 100 mg(antimykotikum), Dilatrend 25 mg, Medrol 20 mg, Vitacalcin 1500 mg, Agen 5, Gopten 0,5, Vigantol 3 kvapky (alebo namiesto toho tobolky rybieho oleja).
plus doplnkové vecičky: Aloe vera 2x denne, Noni džús, homeopatiká (momentálne na pečeň a obličky, práve dnes som bola u pána doktora homeopata a "nafasovala" nové a čerstvé), bylinkové čaje
Ešte z toho čo som brala a teraz už nie (čo si spomínam) : Ebrantil, Helicid, Kalnormin, Plaquenil
Inak teda sa snažím kŕmiť zvieratko aj vhodnou stravou a pozitívnom, optimizmom a tak a vôbec... :-) užite si svetlých pekných slnečných dní, tepla a ľudského tepla

rudolf

Dobré ráno. Tak my LUPUS kŕmime Qumatel 20 mg na lačno, Prednison 25mg obdeň, CellCept 2x500mg, Maltofer 1x denne, Acidum folicum 1x denne, Tritazide 2,5 mg 2x denne, Zinok 10mg 1x denne a sem tam Celaskon 100mg(Léčivá Praha -ten jej chutí ,lebo je kyslý), natierame sa Eucerin 50+ každé ráno(teraz skúšame vzorku Vichy 50+) a k tomu všetkému veľa humoru a dobrá nálada!!! Takže úsúpešný deň . Rudo a KAMILKA. ( Ináč, dnes idem na veľmi dôležitú návštevu ku kamarátke ktorá prekonakla rakovinu a následne aj transplantáciu kostnej drene, tak mi držte palce! )

danad

Ahojte všetci.Máme krásny deň a tak by bola škoda presedieť ho doma v byte.Lesanka,Dominika má toho dosť:PREDNISON10mg-7,5mg obdeň,KALDYUM 2x1/2tb,PLAQENIL1/2tb,WOBENZYM3x1,ASCORUTIN2x1,TRI TACE1/2tb,CONCOR1/4tb,HELICID1x1,VITACALCIN2x1/2tb ,VIGANTOL1x2kvapky,EPA-rybý olej 1x1tobolku,ANACID 4x1/2 sačku, VITAMÍny-C,E.A takto sa "kŕmime"každý deň.Želáme krásny deň.Dominika s maminou

lesanka

Milí priatelia, môžem Vás veľmi pekne poprosiť - napísali by ste mi všetky lieky - aj výživové doplnky, vitamíny a pod., ktorými denne "kŕmite" svoje "domáce zvieratko"?.
Ďakujem!

rudolf

Ahoj Lesanka. Celcept je ekvivalent Plaqenilu(imunosupresívum), ktoré sa používa aj u transplantovaných pacientov na zníženie imunity s dôvodu, aby nedošlo k odvrhnutiu transplantovaného orgánu. Keďže SLE l(lupus) je autoimunitné ochorenie, používa sa Celcept aj pri tejto chorobe. Takže pekný deň a... :-)

maťka

dobré ránko, veľmi Vás zdravím .... pozdravujem aj ja Kamilku,nemám moc času rozmýšľať nad chorobou, ved už začalo pekné počasie a treba pracovať na záhradke.... že Aďka? robím si skalku a tak sa mocem, pomaly každý deň niečo...prajem Vám zdravý optimizmus a majte pekný deň.... pa pa

Najčítanejšie články