Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

RNG

Beta glukany zvysuju pocet aj aktivitu bielych krviniek a tym aj imunitu.
Stimulovat vytvaranie je pomocou betaglukanov(vytazky z hribov, kvasnic a toznych rastlin)
Ranajky z ovsennej kase daju dost 1,4 betaglukanu, ale intenzivna akcia potrebuje 1-az 1.5 gramov betaglukanov denne.
Domaci produkt firmy Pleuran-vytazok z hlivy ustricovej-vitaglukan odporuca cca 200 miligramov B.g. denne. To je dost na udrzbu, ale intenzivne-pri serioznych chorobach a rakovine je to 1 az 1.5 gramu.
Studie o tomto robili vo Svedsku,uz v rokoch 1980, a odvtedy ich extrakt z chlebovych kvasnic 1,3 beta glukan sa pouziva masove(teda vo Svedsku)
Tak isto Japonci robili rozne hubove extrakcie a pouzivaju ich uz desiatky rokov.

sponka

Ahojte lupusáci,neviete mi poradit,či LE fenomén pozitív znamená automaticky diagnózu lupus? V karte to mám napísané červeným,vtedy som mala nejaký reumatický zápal zhybov ruky. Keď som to kedysi kukala v literatúre,
našla som to v súvislosti s SLE.

danuš

ahoj, tak Vam teda cela rada pisem ze mam po kontrole, vysledky rovnake alebo mierne zlepsene, lieky zatial zostavaju, hospitalizacia zatial nebude treba, hura. buduci tyzden idem do ambulancie do NURCH na kontrolu a nejaku konzultaciu co a ako dalej, ci ma tam teraz niekedy hospitalizuju na par dni alebo nie. a este ma caka rehabilitacna ambulancia a rehabilitacie, tak som zvedava. Pekny vikend! d.

rudolf

Ahojte všetci, hlavne náš nový "lupusák". Tak odkiaľ si a ako si sa dostala na toto naše fórum "anička"??? Keď chceš vedieť viac info tak si pozri všetky stránky našej diskusie tam sa určite nájde aj tvoj problém a samozrejme keď si v liečbe ( dúfam že si ) tak sa to opýtaj svojho lekáraä reumatológa a gynekológa- ktorý musí!!!! vedieť o Tvojej chorobe) . Tak Ti "anička " držíme palce a všetkým pekný víkend . Rudo a KAMILKA :--)))

RNG

Vo viacerych literaturach som nasiel spojenie mnohych tzv. autoimunnych chorob (MS=SM,ALS, lupus, Alzheimerova choroba , Lou Gerrick decease, reumaticka artritida, sleroderma) s Boreliozou.
Privela ludi percentualne bolo s tymito chorobami diagnozovane aj s Boreliozou.
Objavili sa aj clanky, kde lekari liecenim Boreliozy zaroven pozbavili pacientov tychto zahadnych autoimunnuch chorob.
Stoji to teda za pokus, dat si urobit test na Boreliozu, hoci na nestastie ten je znacne nespolahlivy, cast pacientov ma negativny test a predsa ma zakuklenu boreliozu ktora sa moze prejavit aj po rokoch.
V protokoloch bolo spomenute hlavne pouzivanie olivoveholistu, striebornej vody,Una de Gato(cats claw=vilcacora, ale hlavne vytazku z neho Samento.

anička

ahojte, volám sa anna, mám 25 rokov, mám SLE, nemám deti, ale velmi by som chcela aspon jedno. prosim, nemohli by ste mi napisat vase skusenosti s tehotenstvom, pred nim aj po nom. velmi mi na tom zalezi, bohuzial, nepoznam nikoho s kym by som o tom mohla hovorit.ahojte

maťka

zdravím Vás všetkých.... bola som na reume,CRP neskutočne vysoké,ale v pohode sa hýbem,tak mi to až tak nevadí.... ved raz za čas môžem mať aj ja niečo zlé.... takže tak... prajem pekný víkend a slniečko... pa pa

melinda

Ahojte! Včera som bola na kontrole u reumatologa, všetky hodnoty mám v norme a choroba je v dlhodobej remisii(aspoň podľa lekára).Ešte mám pred sebou kontrolu u nefrologa.Dúfam.že moje obličky pekne pracujú, a čaká ma pokojné, pekné leto.
Pozdravuje Vás Melinda.