Ahoj žani!
Ja mám kožnú formu lupusu od začiatku, aj keď mám potvrdený výskyt protilátok v organizme. Nedávno som bola na kontrole v Piešťanoch a dúfala som, že mi nejaké lieky vynechajú, ale bohužial nie. Beriem Prednison Plaqenil, Sandimmun Neoral /imunosupresívum/, lieky od bolesti a žalúdka.Na ochranu pred slnkom úžívam Photoderm MAX 50+ /prakticky je to 100/. Nižšie už mi nestačia a obmedzujem pobyt na slnku.
Čo sa týka môjho tehotenstva, prebehlo bez väčších problémov.V 2.mesiaci som bola na 10 dní v nemocnici pre hroziaci potrat. Nič mi nedávali na udržanie plodu, mala som len kľud na lôžku. Po 2 mesiacoch som opäť nastúpila do práce a pracovala až do pôrodu zdravého chlapčeka/4kg,52cm/, dnes má 20 rokov a študuje na vysokej škole.Potom som mala potrat a rozhodla som sa, že nebudem riskovať život ďalšími pôrodmi a budem žiť pre to jedno. Predtým som ale pila bylinkové čaje pre ženy v intervaloch 3 týždne, 1 týždeň prestávka,po pol roku som ostala tehotná. V tom som čase nebrala žiadne lieky. Čo mám vyskušané aj od priateľky, ktorá niekoľkokrát potratila, kúpele z myšieho chvosta. Potom mala 2 deti.Kúpele som si robila podľa knihy od Márie Trebenovej, Zdravie z Božej lekárne. Pozor nepoužívať horúcu vodu. Od bolesti aj na obličky je dobrý kúpeľ z prasličky.Ak chceš podrobný postup, napíšem ti.Poznám pacientky s postihnutými obličkami, ktoré keď si náš lupus zdriemol tak donosili aj porodili zdravé dieťa. Choroba sa mi zhoršila až po nástupe do práce, kde som precenila svoje sily. Takže teraz viem ako je pre nás potrebný oddych a žiť bez stresu. Ľahko sa to vraví, ťažšie praktizuje. Sama sa starám ešte o 70 ročnú mamku. Dosť byliniek mám vyskúšaných na sebe a mojom chlapcovi. Ešte jedna veľmi dôležitá vec! Ženy s lupusom nesmú kojiť. Keďže som to nevedela a žiadny lekár mi to nepovedal, syn mal kožné prejavy lupusu ako 2-mesačný, ktoré ustúpili až keď som ho prestala kojiť/po vlastnom pátraní a zvážení/. Zatiaľ sa uňho lupus neprejavil a dúfam, že ani neprejaví. Držím palce a myslím si/viem/ , že aj lupusáčky môžu mať dieťa.