Ahoj, Marry1 a ostatní, dnes som si bola na reumatológii pre ostatné výsledky. ANA IF, anti - DNP, anti-dsDNA, ENA, ANCA IF - všetko negatívne. Hovoria ti tieto skratky niečo? Pôjdem za imunológom a spýtam sa ho, čo znamená ten ANTI NUKL. FAKTOR ... Pozit. IF test. Kedysi mi povedal, že ide o autoimunitné ochorenie. Ako sa u Teba resp. u vás ostatných prejavuje Lupus? Zistili vám niečo z krvi? Ja som v tom nováčik a dostala sa som sa k tomu úplnou náhodou, keď moja sestra mala, aj má zdravotné problémy. Od januára t.r. má zvýšenú teplotu, padajú jej vlasy, robia sa jej vyrážky /aj mne/, a má epilepsiu /aj ja/. Vidno, že sme sestry.... Jej vyšiel ale výsledok negatívny a mne pozitívny, mysleli sme si, že to bude naopak. Rada by som vedela, či aj Tebe a ostatným robili vyšetrenia na ANF+P ANCA C ANCA + DNA+ENA - sérum, alebo iné. Podľa čoho lekári zistili, že máte lupus? Už skoro 3 roky - teda po druhom pôrode - ma bolievajú kĺbiky na prstoch, zápästia, niekedy mi opuchne koleno, ale výsledky z reumatológie sú negatívne. Bola by som rada, keby sa lupus vylúčil, ale zároveň mám strach /to asi poznáte všetci/. Na epilepsiu užívam Trileptal. Čítala som o lupuse vyvolanom z liekov, ale môj neurológ to vylúčil. Asi veľa otázok naraz .... Ešte sa ozvem, Andula