Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

anna.bordacova

Ahoj, Marry1 a ostatní, dnes som si bola na reumatológii pre ostatné výsledky. ANA IF, anti - DNP, anti-dsDNA, ENA, ANCA IF - všetko negatívne. Hovoria ti tieto skratky niečo? Pôjdem za imunológom a spýtam sa ho, čo znamená ten ANTI NUKL. FAKTOR ... Pozit. IF test. Kedysi mi povedal, že ide o autoimunitné ochorenie. Ako sa u Teba resp. u vás ostatných prejavuje Lupus? Zistili vám niečo z krvi? Ja som v tom nováčik a dostala sa som sa k tomu úplnou náhodou, keď moja sestra mala, aj má zdravotné problémy. Od januára t.r. má zvýšenú teplotu, padajú jej vlasy, robia sa jej vyrážky /aj mne/, a má epilepsiu /aj ja/. Vidno, že sme sestry.... Jej vyšiel ale výsledok negatívny a mne pozitívny, mysleli sme si, že to bude naopak. Rada by som vedela, či aj Tebe a ostatným robili vyšetrenia na ANF+P ANCA C ANCA + DNA+ENA - sérum, alebo iné. Podľa čoho lekári zistili, že máte lupus? Už skoro 3 roky - teda po druhom pôrode - ma bolievajú kĺbiky na prstoch, zápästia, niekedy mi opuchne koleno, ale výsledky z reumatológie sú negatívne. Bola by som rada, keby sa lupus vylúčil, ale zároveň mám strach /to asi poznáte všetci/. Na epilepsiu užívam Trileptal. Čítala som o lupuse vyvolanom z liekov, ale môj neurológ to vylúčil. Asi veľa otázok naraz .... Ešte sa ozvem, Andula

agatulen

Ahoj, pro nově příchozí:
přijdte se podívat na české stránky o lupusu,ale nejen o něm...:o))))
www.lupusinky.estranky.cz
Prijdte, bude nas vic, nebudem se bat vlka nic!!!
Agata

melinda

Ahojte!Teraz som sa vrátila z Turecka, bolo fajn .Nebojte sa slnka, len používajte min.50 faktorový opalovací krém.Pekné leto!

marry1

Andulka,vždy sa musíš spýtať lekára, máš na to právo a on ti musí vysvetliť o čo ide. Ak nemáš odvahu, tak ti posielam link, spýtaj sa primára biochem. laboratória www.doktoronline.cz .Prajem nielen tebe, ale všetkým, krásny deň :))

andula

Ahojte všetci. Robili krvné testy na ANF+P ANCA C ANCA + DNA + ENA - sérum. Vyšiel mi takýto výsledok : ANTI NUKT. FACTOR .... Pozit. IF test, ANF IFT. pozit. - homogénny typ. Neviete mi povedať, čo to znamená? Ďakujem, Andula.

agatulen

Agata,jeste jsem zapomnela,ze pestuju orchideje a na balkone mam malou dzungli,vsechno, co roste a dokonce budu mit urodu fazoli v kvetinaci!
Mejte se dobře a nikdy se nevzdavejte.
Bude-li nas vic,nebudem se bat vlka nic! (lupus je v prekladu vlk...hi,hi..)
Hezke leto VSEM!

marry1

Krásny večer lupusinky a &. Ku Agatke sa pripájam ja:veľa čítam, počúvam hudbu,mám rada kvety, prírodu(podľa toho ako sa cítím), v zime štrikujem. Chystám sa vrátiť k maľovaniu a dosť času venujem deťom:) Prajem Vám všetkým dobrú noc a zajtra krásny deň

agatulen

Ahoj, ja hačkuju,pletu a šiju, taky se pokoušim vyšívat a udělala jsem si kurs malování na hedvábí.Poslední dobou mě pohltil počítač,tvořím internetové stránky a uplně jsem tomu propadla.Tak nevím,co mě ještě čeká...Ráda jezdím na kolečkových bruslích a na kole,fotografuju...všechno bych chtěla zkusit,ale to to "všechno" je jeden život kratký.
Všecky Vás zdravím a mejte se letně,ale ne nemocně!!
agata

marry1

Zabudla som Vám poslať jeden link pre inšpiráciu www.jr-tvoreni.estranky.cz
agatka ma na stránke lupusiniek maľovanie na hodváb a novinky + chat pre luPusinky a &.Potešili by ste ma, keby ste (kto chce)napísali svoje záujmy, prípadne,čo robíte, aby ste nemysleli na náš lupus. Ďakujem a všetkým prajem dobrú noc:)