Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

costa

Lesanka, mozem sa spytat, ci uz mas babatko, alebo sa len chystas ? My by sme s manzelom radi zacali, ale musim pockat na to vysetrenie v Piestanoch. Mam z toho strach, ze nebudem moct otehotniet pripadne budem mat velke problemy v tehotenstve :( Verim, ze lekari v Piestanoch budu mat nejake skusenosti aj s mamickami :), urcite sa ich aj popytam na nejakeho dobreho reumatologa v BA.
Dakujem Ti za rady :) a prajem krasny den.

lesanka

Costa,
nemám dobré skúsenosti so súkr. centrami.V inom odbore, ale predsa. Bola som u gynekológa, platila som 700Sk cca za návštevu, a ešte ma poslal do inej súkr. ambulancie na konzultáciu. Potom som sa dozvedela, že to je jeho sestra... Je to viac o peniažkoch.

costa

Lesanka, Danus, velmi pekne dakuje, kazde info mi velmi pomoze :)) Tiez si myslim, ze do Piestan asi budem chodit castjesie ako k lekarovi v BA, ale predsalen, radi by sme s manzelom mali babatko a je vhodne, aby aj osetrujuci lekar toto nepodcenoval. Kedze sa neviem dopatrat ani k lekarovi, ktory by bol normalny, tak o lekarovi, kotry by mal citlivy pristup a hlavne zodpovedny k pacientke, ktora chce babatko o tom mozem len snivat :((
Verim, ze nadabim na niekoho, kto sa vyzna. Dnes som pozerala reumatologa v Medifere je tam Mudr. Želmíra Báňasová, ma aj ambulanciu www.legeartis.sk Ak mate niekto info budem vdacna :) Ahojte

lesanka

Ahoj Costa,
chodila som k MUDr. Mozolovej - tak k tej ani omylom. Ja som utekala od nej. Nepríjemná, protivná, namrzená baba a o jej liečebných postupoch v Piešťanoch krútili hlavou. Teraz som u MUDr. Mihaleovej na ŽNSP. Moc tam nechodím,akurát na kontr. odbery a pre lieky, lebo som každé 3 mesiace u Dr. Máliša v Piešťanoch, ale je príjemná, ústretová - teda zatiaľ vždy bola. Dr. Bubánová bola hneď vedľa,

Agátka, knihu som si vypýtala mailom u p. riaditeľa, a pri vyšetrení som si ju vyzdvihla u hlavnej sestry. Ak by už nemali, pošlem Ti to. Teraz mám v však práci fofry, takže teraz Ti to skenovať nemôžem. Pripomeň mi to neskôr.
Tvoja stránka sa mi páči obsahovo, len úprava pôsobí dosť chaoticky. Menej je niekedy viac. Ale to je len môj názor. Myšlienka je to skvelá.

Andulka, opaľovanie je pre nás čosi ako pre cukrovkára hostina v cukrárni. Slniečko prebúdza naše ochorenie do aktívneho štádia, a my sa chceme mať dobre, tak sa mu vyhýbame, ako môžeme. Podrobne to nájdeš napr.na Agátkinej stránke.

andulka

Píšete o kožnej forme lupusu. Ako sa vlastne táto prejavuje a prečo sa máte vyhýbať slnku? Môžete mi o tom niečo napísať? Ďakujem. Andula

danuš

ahoj Costa, vo Fidelitas som bola na denzitometrii (poslali ma tam pocas hospitalizacie na Kramaroch) a potom na konzultacii a po vysledok. Moj pocit je ze su velmi profesionalni a prijemni (ja som bola u MUDr. Bubanovej). Cele mi to hradila poistovna. Bola som tam ale len raz takze tazko mozem o nich \\\"mudrovat\\\" viac :-)
Inak - tiez som z Ba, no a zial Ti neviem poradit reumatologa - ten ku ktoremu chodim je vraj velmi dobry odbornik, no ludsky pristup by som hladala tazko, navyse myslim ze ludi neberie len tak a da sa k nemu dostat len cez odporucania, ma toho dost. Teraz sa prave odhodlavam k tomu znova k nemu ist (uz som ho nevidela ... joj, dlho, ani sa nepriznam, tak dufam ze ma nevyrazi :-) )
Tusim tu padla nejaka otazka o opalovacich kremoch - mne dost vyhovuje Daylong kids 40

costa

Ahojte, mate niekto skusenosti s tzmto yariadenim v Bratislave ??? Ak tam niekto chodi, mohli by ste napisat svoje skusenosti ? www.fidelitas-nzz.sk
Vdaka

costa

Lesanka, chcela by som sa Ta spytat odkial si ? Ak si z BA, nemohla by si mi poradit nejakeho naozaj kvalitneho reumatologa alebo reumatologicku ?
Ak mi niekto moze poradit ludskeho a hlavne dobreho odbornika- reumatologa v Bratislave, budem mu nesmierne vdacna.