Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

maťka

...všetkých Vás zdravím...

...tak vidíš Rudko,myslím,že to čo som Ti na začiatku hovorila,že k lupusu a vlastne ku každej chorobe pristupijme pozitívne, sa potvrdzuje...verím,že Kamilke veľa pomáhate nemyslieť na to,že je chorá...uznaj,že s tym pozitivnym myslením ide život ľahšie...tešme sa z toho,koľko ľudí nás obklopuje a majú nás radi...viem to podľa seba,snažím sa všetko brať s rešpektom a robím len to,čo ma práve baví a z čoho budú mať radosť aj iní...neznášam ľútosť a snažím sa svoju pozitívnu povahu prenášať aj na ostatných...aj ked pravda je,že moja rodina to snáď berie horšie ako ja...ale maminky sú už raz také...
Marry1...uvidíme kde by to stretko mohlo byť...asi nejaký stred,aby to nik nemal príliš ďaleko...tak majte ešte pekný deň a nezabudnite: "Víťazi to nikdy nevzdajú.Tí,čo to vzdajú,nikdy nezvíťazia." ... pozdravujem všetkých... :o)

rudolf

Ahojte,ahojte ahojte všetci priatelia s "lupusom" a j tí ktorí len čítajú tieto stránky. Tak po dvojtýždňovej sdovolenke som tu zase. Tie horúčavy sme zvládli dobre, používame Eucerin 50+. Kamilka sa má dobre aj sme boli vickrát na kúpalisku v Bardejove a vo Svidníku, a včera sme boli na kontrolu v Košiciach a dopadlo to na moje prekvapenie veľmi dobre. Teraz berieme 15mg Prednison obdeň, CellCept a Tritazide. Na kontrolu ideme až o 6 týždňov , takže super. Ináč som rád že sa naša diskusia tak pekne opäť rozbehla a to stretnutie je skvelý nápad (Ja osobne som sa stretol len s Lesankou a maťka mi poslala foto). Tak sa tu všetci majte pekne a chráňte sa pred slniečkom. Rudo a KAMILKA :-)))

marry1

Milé lupusinky a &. S Maťkou a Dankou sme usúdili, že by bolo dobré, keby sme sa stretli, spoznali sa, vymenili si svoje skúsenosti,dohodli sa na stretku s českými lupusinkami v marci ´08,jednoducho si pokecali, zasmiali sa,.....
Termín: niektorú sobotu, nedeľu v septembri(18.9. alebo 25.9.)
Miesto: stredné Slovensko(BB, TN ale ak by ste mali záujem, mohla by byť aj Orava( Maťka našla nejaký link, určite ho pošle)
Nakoľko sme z celého Slovenska, zabezpečili by sme aj ubytovanie( sú medzi nami aj študentky, tak niečo menej finančne náročné)
Bola by som rada, keby ste napísali svoj názor, nápady, návrhy,...
Dievčatá z Čiech majú stretko 15.9. o 14 hod. v Pardubiciach v reštaurácii penziónu Birdie, kto má záujem, tak nech napíše na Agátkinu stránku. Ja som tam písala, že by sa mi páčilo spoločné stretnutie(naše a ich) a padol termín na marec.
Tak sa teším na vaše návrhy a prajem vám úsmev na tvári, dobrú náladu a spokojnú noc :)

marry1

Ahoj lupusinky a &:
pre Andulku:ANCA –Stanovenie anti-neutrofilných cytoplazmatických protilátok
ANA - Anti-nuclear protilátky ("screening test")
Andulka, objednali ťa na vyšetrenia do MT, takže nemôžeme robiť predčasné uzávery a aj obvodná lekárka je kompetentná, aby ti vysvetlila o čo sa jedná, ale musíš predovšetkým sa pýtať ty, ide o tvoje zdravie. Okrem toho netráp sa zbytočne dopredu(to som asi všetko písala minule).
O stretnutí napíšem neskôr

andulka

Milá Marry1,včera som si ešte raz pozerala výsledky tých testov z reumatológie. Nevieš, čo to znamená ANA IF Hep2, a ANCA IF - irelev.? Mám to vo výsledkoch, ale podľa všetkého to reumatologička prehliadla, lebo nič mi nepovedala. /Vybavila ma totiž sestrička medzi dverami/. Dnes ma ale obvodná doktorka objednala do Martina na imunologické centrum na 9.8.07. Dúfam, že to nie je nič vážne. Ďakujem. Andulka

maťka

...ahojte všetci...
dnes bolo celkom fajn pod mrakom, tak som relaxla...postarala som sa o svoje kvietky,ktoré boli 2 týždne bezomna...záhradka vyzerala ako prales...inak sa mám ok...Marry spomínala nejaké stretko v septembri,tak uvidíme...ja v celku súhlasím...tak majte pekný zbytok víkendu a pekný večer...