ahojte lupusienky!este som tu nebola, som tu prvykrat. SLE mi diagnostikovali v roku 2000 /tiez som patrala po nete,co to vlastne mam/, pri mojich okruhlych narodeninach-30.Nastupil rychlo a prudko a doslova som bojovola o zivot, v Piestanoch mi pomohli a postavili ma na nohy. Kedze som bola sportovkyna, som tymto musela vsetky aktivity zrusit a zacat hladat inu formu pohybu. Tiez vdaka vysokym davkam prednisonu som pribrala 30kg.Uz sa mi podarilo 10kg zhodit, velmi pomaly, lebo stale som na kortikosteroidoch.Zacala som vsak zase cvicit - fitloptu, pilates a aj brusne tance, takze sa citim ovela lepsie, aj po psychickej , ale aj fyzickej stranke.co ma vsak trapi je to, ze vdaka kortikosteroidom mi skoncil,resp.prerusil moj menstruacny cyklus, uz vyse roka, a my s manzelom by sme chceli skusit aspon jedno babo-zatial nemame ziadne :o(. Hormonalnu liecbu nemozem, lebo mam este aj lupus antikoagulans, asi viete, co to znamena.Chcem sa opytat, ci niekto nevie, ze ked sa znizia davky steroidov alebo vysadia, ci sa cyklus obnovi? Ci je este nejake sanca? po reumatologickej stranke mi sa drzim dobre a som v remisii. Ma s tym niektora skusenost?Dakujem!