Ahojte ,už som na tejto stránke nebola dlšiu dobu -pár mesiacov.No zistila som,že sa ten čas sa zapojilo do diskusie dosť veľa ľudí-hlavne žien,ktoré majú lupus,a majú niektoré problémy ako ja na začiatku mojej choroby,ktorú mám už 28 rokou.Zozačiatku užívania prednisonu sa mi menštr.cyklus upravil a po niekoľkých rokoch jeho užívania uplne vytratil ,nemám cyklus s prestávkami 20 rokou,viem na sebe ,že to nie je dobré,a teraz kedˇ som v prechode mám rovnaké symptómy ako ženy ,ktoré mali cyklus stále. Nechcem tým povedať,že u každej ženy je to rovnaké,lebo čo poznám niektoré "lupusáčky"majú cyklus stále či užívajú alebo neužívajú prednison,podľa toho usudzujem ,že nie všetky čo máme lupus ,máme tie isté problémy s touto chorobou.To isté je aj s váhou ,poznám ženy aj mužou ,ktorý s prednisonu pribrali dva.tri kilá a nič viac, ja som pribrala 20kg a zbavovala som sa ich päť rokou a potom som si udržiavala aj s prednisom rovnakú hmotnosť. Teraz už prednisomn a dokonca ani iné lieky na lupus neužívam som tzv.remisii mojej choroby ,lebo viem,že sa nedá vyliečiť, ale dá sa s ňou žiť.Treba podľa mňa dodržiavať určité pokyny, na ktoré Vás upozorný lekár ,ale treba hlavne sledovať sám seba ,čo mu pomáha a sám musí zistiť čo môže robiť,akú námahu musí vynaložiť na určité veci.Podľa mňa sa to nedá povedať toto a toto pomáha ,aj ja som vyskúšala rôzne bylinky za tie roky si už na všetky ani nespomeniem ,ale nie všetky mi zabrali ako u druhých spolupacientou. Aj bylinkami treba robiť opatrne ,lebo človek môže byť na niektorú složku v nich alergický,treba sa ozaj poradiť s dobrým bylinkárom. Ja som sa v tejto týždeň dala nahovoriť na zelený jačmeň a chlorellu a kedˇzistím ,že mi robí dobre tak ich budem užívať.A preto je dobré aby ste si aj týmto spôsobom vymieňali skúsenosti,lebo niekedy sa dozviete viac ako by Vám povedal niektorý lekár.A ešte jedno aj ja by som chcela vedieť či uý pá RNG pomocou jeho prípravkou niekoho vyliečil,i kedˇ som počula ,že vraj táto choroba po niekoľkých rokoch je vyliečiteľná ale sama na sebe viem ,len že ustúpi.Prajem všetkým čo si tieto moje nesúvislé riadky prečíta, aby sa nikdy nevzdávali na lepššie časy .