Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

=trop=

Problem s odmietanim kmenovych buniek sa nevyskutuje. Na liecbu sa daju pouzit kmenove bunky pacienta. V pripade buniek od darcu ide tiez o dospele kmenove bunky, teda take, ktore nie su ziskavane znicenim ludskeho embrya.

RNG

Hura, konecne niekto iny sa ozval, ze lupus sa da liecit!
Metoda s kmenovymi bunkami je sice este besne draha a bude tam privela problemov s opdmietanim transplantovanyvh buniek, ale aspon to naburalo tu jednotnu mienku, ze sa proti lupusu nic neda urobit na ODSTRANENIE.

=trop=

Neviem, ci to tu uz odznelo, ale lupus sa da uspesne liecit aj pomocou dospelych kmenovych buniek (adult stem cells). Venuje sa tomu Dr. Richard Burt z Northwestern University. Na Googli najdete blizsie informacie.

danuš

ahoj, je prijemne citat ze sa Vam dari, mam radost!aj mne je fajn, vysledky su dobre, tiez v porovnani s minulym rokom \"prekvitam\" :-) schvalili mi prispevok na kupu MV, takze sa chystam na rolu motoristky :-) prispevok na benzin zial nie, prevysila som moznu sumu o par stovak... dufam ze aj dalsie spravy tu budu dobre, prajem vam nech sa dari!

maťka

...ahojte moji zlatí.... dikec za pozdrav a ja sa idem tiež chváliť...bola som na kontrole v NURCH-u a som dosť dobrá...udajne pojdeme dole s liekmi a teda že mi strašne pomáha moja "besná" povaha...ja teda tomu verím,že najlepší doktor je len naša psychika...inak je šecko ok, makám každý den aj v práci aj doma...neni čas myslieť na bolesti a už vobec nie na chorobu...to, ako sa cítime si vieme regulovať sami a preto Vám všetkým prajem veľa optimizmu,radosti a čoraz menej starostí...všetkých Vás moc zdravím...papa...dobru nocku

marry1

Lesanka, ďakujem, ale na tom čísle to nik neberie...Skúsim ešte email...Dievčatá, ak máte nejaké podnetné návrhy, tak mi napíšte na môj email. Ďakujem :)Prajem všetkým LuPusinkám & krásny víkend :)))

lesanka

klubmotylik@atlas.sk
0907/270925

Nikdy som tam nevolala ani nepísala, len som si to raz opísala v NÚRCH z nástenky.